Strážci Sovího vrchu

Strážci Sovího vrchu https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/410536/bmid_strazci-soviho-vrchu-Kg4-410536.jpg 5 11 4

Pete není zrovna třídní boss, ale po školních závodech ho mezi sebe pozvou kluci z party Skateboard Zombies. Zbavit se nálepky outsidera je lákavá představa! Zároveň ho o pomoc poprosí nová sousedka Alice, upoutaná na invalidní vozík. Chce vyrazit na Soví vrch za městem a zkontrolovat hnízdo volavek. Na dobrodružnou záchrannou výpravu se nakonec vydává pět kamarádů a před Petem se otevírá úplně nový svět, ve kterém není třeba si na někoho hrát.... celý text

Přidat komentář

JankaV80
20.04.2022 5 z 5

Knížku jsem četla před spaním synovi a oba dva jsme byli smutní, když její příběh skončil. Jak tu píše uživatel marlowe, kniha mi připomněla mé vlastní dětství, kdy jsem byla víc venku, než doma (jak by taky ne, když jsem žila v malém městě) a kdy jsem patřila do party.
Příběh Petra (alias Peteho), kterému chvíli trvá, než si uvědomí, kam chce opravdu patřit a s kým chce trávit čas, je prostě ze života. Tady naštěstí Pete najde odvahu a dojde mu, že parta dětí s Alicí v čele, jsou ti, kdo v něm probouzí to lepší já.
Knížka je moc pěkná, dobrodružná a doporučuji ji všem mladým čtenářům.

PoličkaÁja
17.12.2020 4 z 5

tak,začínám to číst a moc se mi to líbí,a co píšete tak mislím že to byla správná volba:-)


marlowe
21.05.2019 5 z 5

Strážci Sovího vrchu mě svojí atmosférou vrhli o šedesát let zpátky – do doby, kdy jsem podobné knížky četl, a vlastně tak trochu i prožíval. Příjemné vyprávění o dětech a pro děti s působivým morálním přesahem. Autor nenásilnou formou předkládá mladým čtenářům pravidla a vzorce chování, která v podání rodičů nebo učitelů můžou znít suše a školometsky, ale takto "cezená" přes dobrodružný příběh zákonitě dopadají na úrodnou půdu. Sympatická knížka, povedené ilustrace.

magnolia
20.05.2019 5 z 5

Je to těžké, hodnotit dětskou knihu v dospělém věku, ale i tak to občas (výjimečně) zkouším, z tohoto jiného pohledu. Záleží také na okolnostech, rozpoložení... Tak jsem se tento víkend docela ráda přenesla zpátky do let, kdy jsem hltala dobrodružné příběhy v Ohníčku nebo knížky, které byly o přátelství a o přírodě, pokaždé s perfektními ilustracemi. Taková je i tato knížka ze současnosti, potěší už svým vzhledem. Příběh je o jedenáctiletém Petrovi, který si po zaváhání uvědomí, čím chce být raději a co má větší cenu. Nemá to snadné, ale naštěstí na to rozhodování není sám. Děj knihy je pestrý, čtenář se nenudí, něco se dozví a dojde i na četné napínavé situace. Fandím ptactvu, takže za to má ode mne autor pochvalu. A další body přidávám za dědečka a šifry. A víc neprozradím. (Knížku jsem dočítala před spaním a měla jsem dobrodružné sny :)

Štítky knihy

přátelství děti příroda dobrodružství kluci dívky

Autorovy další knížky

Jan Švrček
česká, 1969
2019  91%Strážci Sovího vrchu
2020  86%Ostrov kormoránů

Kniha Strážci Sovího vrchu je v

Přečtených13x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce1x
Chystám se číst5x