Soud s Jean Greyovou

Soud s Jean Greyovou https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/372435/bmid_strazci-galaxie-new-x-men-soud-s-je-qOH-372435.jpg 4 54 12

Příchod „starých“ mladých X-Menů do moderního vesmíru otřásl celým Marvelem, ale zatím to mlátilo pouze Zemí. Až do teď. Když mimozemské rasy zjistily, že mezi příchozími z minulosti je i Jean Greyová, která se kdysi stane ničivou Phoenix, hodlají ji odsoudit za genocidu. A nezajímá je, že z jejího pohledu se to ještě vůbec nestalo. Je na Strážcích, aby zachránili Jean před mimozemskou spravedlností...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Sci-fi

Vydáno: , Crew
Originální název:

The Trial of Jean Grey , 2014


více info...

Přidat komentář

ArkAngel
20.07.2022 4 z 5

Jak může dopadnout crossover Strážců Galaxie s X-Meni (kteří jsou navíc mladšími verzemi, jež přicestovaly časem)? Výborně! Mutantští hrdinové mají s vesmírnými operacemi bohatou zkušenost a Gladiator se rozhodl, že mladou Jean odsoudí ještě před tím, než se z ní stane Phoenix, mocná entita, která zničila jeho svět. Příběh funguje a pomalu nám zde vzniká romance mezi Quillem a Kitty, což rozhodně není špatný nápad.

memphisz
20.07.2021 4 z 5

V pořadí třetí vydaná kniha se Strážci na to jde opačně než druhý díl. Ten přinesl pouze sešity Strážců, mezi kterými ovšem vycházel jiný komiks, ve kterém se odehrávala většina příběhu (event Nekonečno (Infinity)). Naopak tento komiks v jedné knize spojuje příběh, který se odehrává ve dvou sériích - ve Strážcích a v All-New X-Men. Díky tomu je příběh knihy ucelený a pěkně na sebe navazuje. Kniha sice nemá pořadové číslo 3 v sérii, ale časově a příběhem patří na třetí místo.

Je to povedené x-menovské vesmírné dobrodružství s Jean Grey a se Strážci galaxie jako jejich podporoi - hrají zde spíše druhé housle, ačkoliv se děj odehrává zcela v jejich prostředí. Všechno zde funguje na jedničku - přirozeně propojený team-up, akce, vtípky, hlášky i kresba. Díky tomu jsme opět u kvality prvního dílu série.


LordSnape
08.03.2020 4 z 5

Ok, je to crossover a ty já fakt nemusím a navíc v této knize jsou dle číslování sešity Strážců galaxie, které by měly být na 3. pozici. Ale bohužel, je to mutantní komiks a tak musí být bokem. Jsem si vědom toho, že český čtenář bude značně zmaten a pokud bude postupovat dle číslování zde, tak zklamán, i když to Crew vydávala chronologicky.

Každopádně je to skvělý! Fakt mě to moc bavilo. Je zde aspoň nějaká zápletka (oproti pseudo 3. dílu) a namíchat Strážce s X-Meny se fakt povedlo. Dobré je totiž to, že ač jsou obě linie odděleny, tak máte pocit, že jsou spolu propleteny a potenciál Dark Phoenix je zde dobře využit. Mám pocit, že jsme lepší crossover komiks snad ještě nečetl. Například mix Mýtů s Mezi řádky byla fakt tragédie....

Kate18
01.08.2019 5 z 5

Původní X-mani se dostanou do současnosti. Shi’ari zjistí, že je Jean Greyová zpátky na Zemi, chtějí ji odsoudit za genocidu Dark Phoenix. Do akce se pouští Strážci Galaxie. Jak dopadne tohle vesmírné setkání...?

Pája20
03.02.2019 5 z 5

Moc pěkný komiks. Nádherné kresby a parádní příběh okořeněn humorem. Za mě fakt super. JDE SE NA DALŠÍ DÍL :D

Mooneylan
21.10.2018 4 z 5

Strážci galaxie jsou jednoduchý, akční komiks, u kterého se zasmějete a odpočinete si.

Jean je unesena mimozemskou civilizací a souzena za zločiny, které spáchala v minulosti pod taktovkou moci Phoenix. To by ale nebyli Strážci galaxie, aby jí z toho nepomohli :)

Wojta777
09.07.2018 5 z 5

Příběh je jednoduchý. Jean Grey unese mimozemská rasa a je na X-Menech a Strážcích galaxie, aby ji zachránili. Tajemné shledání je hezké osvěžení a ukazije nám krátký flashback do minulosti jedné postavy. Kresba je detailní a barevná, což je dobré. Tento crossover mezi Strážci galaxie a All-New X-Men je vcelku pěkně udělaný a krátký. Proto hodnotím 4,5 hvězdičky.

jarynek
03.06.2018 3 z 5

Crossovery jsou hodně ošidné, protože kvalitně spojit dvě linie a přitom ani jednu moc neupozadit, je těžké. Zde znám jen příběhy Strážců, ale úplně nadšený jsem ze spojení nebyl. Přišlo mi to takové hodně umělé propojení obou sérií. U samotných Strážců bývá více hlášek, tady to bylo o trochu více vážné, takový Rocket byl jen odvarem sebe samého. Zápletka byla očekávatelná, ale přesto se z toho vyklubal celkem dobrý příběh a potenciál Phoenix byl fajnově využit. Takže kniha nenudila, ale zase u vytržení jsem z ní nebyl.

Terva
16.05.2018 4 z 5

Na planetě Zemi
nastal problém
a je třeba
jej okamžitě vyřešit.


V této knize najdete:
Guardians of the Galaxy vol.3 #11 - #13
All-New X-Men #22 - #24

Kresba je nádherná, dialogy vtipné, mrštné a propracované. Horší už je to s dějem. Hodně to v tomto svazku přeskakuje. Mnohdy jsem se ztrácel a některé situace jsem nepochopil.
Strážci samotní jsou lepší. Mám tuhle partičku raději. X-Meni mi připadají stejní a mají málo smyslu pro humor. X-Meni jsou víc disciplinovaní a to mi na nich vadí. Strážci jsou hr a hr a zase hr a já jsem Groot a to se mi na nich líbí. Když se ve třech sešitech v tomto svazku spojí, vypadá to na první pohled dobře, ale asi to nebude fungovat stále.
Mám rád cestování časem, ale tady je tak zbytečně složité až se v tom čtenář ve své podstatě nevyzná. Tohle je trochu horší, než dva svazky předešlé. Ale jako dodatek k příběhům je to prostě nutnost a bez tohoto svazku se nedá pokračovat.

Bohužel, samostatná zápletka a soud s Jean Greyovou se mi zdál zbytečný. Spíš to vypadá, jako by tvůrci strašně moc chtěli spojit X-Men a Strážce a na nic lepšího nedokázali přijít.

Na konci svazku je opět několik variantních obálek k samostatným sešitům. Opravdu nejděsivější je variantní obálka k sešitu All-New X-Men č.23. Na obálce ja Jean Greyová a čte myšlenky Grootovi. Úplně mě mrazilo.

Malá ochutnávka.
Jako by uvnitř každého jednoho z vás bylo malé slunce, jenž září věčným životem a energií....

No a jak to zakončit? Těším se na další knihu? Možná jsem Groot.

Lenka.Vílka
25.03.2018 5 z 5

MŮŽE OBSAHOVAT SPOILER
Nemám tušení, co si o tomhle prapodivnym komiksu myslet. Crossover. Jupí! A proč je u nás vydán crossover série, která u nás není ani vydávaná od začátku (ale až od Volume 3, alespoň že za sebou) a série, která u nás nevychází vůbec? Hmm? Já mám crossovery moc ráda. Jako moc moc moc, ale tady to vážně zamrzí.

("No dobře, není to taková legrace, jak jsem čekal. A z toho mluvícího stromu začínám mít vážně husí kůži."...vtip ve vtipu? - Iceman)

Takže takhle. Strážci pokračují návazností tam, kde skončila Angela (ale do děje to nezasáhne, jenom tím, že naštvou další soustavu, ale to je v podstatě jejich denní chléb). X-Meni pokračují...no, nastudujete si to na internetu. Jinak si to užijete míň. Ale hlavní je vědět, kdo je Jean, znát její osud a jak to bylo s tím zničením světa (a vlastně ani to, protože tam dost věcí vykecají). Dost oceňuji krátké previously on...obou sérii. V českém prostředí hlavně u těch X-Menů. Protože tenhle komiks je buď úžasná pecka nebo naprostej propadák. Záleží na úhlu pohledu. Co ale šlape na jedničku je akce a kresba. Jenom škoda, že kromě Jean tam ostatní X-Meni byli tak nějak do počtu a za volantem týhle jízdy seděli Strážci (jako pár stran je fakt málo).

("Fuj. Co to dělají?...Někteří otcové své děti objímají a mají rádi. Naši ne. Ale víš, někteří. Tak jsem to teda aspoň slyšel...")

Mínus? Ten stejnej jako v Angele. Daj Angelu na dvojstránku, ale není to takovej odvaz, jak to zní. Teď to provedli i Jean (kdo četl ví, tohle komiksu hodně škodí už od prvního dílu). A občas jsem nevěděla, jaké okno je na řadě (zapomněla jsem to připsat, ale táhne se to celou sérii).
Plus? Můj první komiks s Laurou a super narážka na to, kde sehnat zbraň, kterou má v botách. Drax by chtěl taky...

PS (pro fanatické šťouraly): kniha není zařazena do série v rámci číslování. Tak to prosím neopravujte ;) takhle je to správně :)

fvalek
22.03.2018 3 z 5

Vizuální stránku ani hodnotit nebudu, ta vypadá u Strážců galaxie vždy dobře. Jen škoda, že u téhle série komiksů nejsou klasické okraje a obrázky v půlce dvojstrany a i některé repliky jsou hůře viditelné. Co mě lehce zklamalo byl slabý nezáživný děj, který nijak nepředčil očekávání, které jsem ze spojení dvou velkých komiksových světů měl. Tak nějak jsem přešel od začátku na konec a pak jsem si říkal "kde je sakra ta zápletka?". Situaci se snažil zachránit závěrečný souboj, který byl ale dost stručný. Cliffhanger na konci se mi líbil, ale vhledem k tomu, že se nakladatelství vyjádřilo, že New Mutants vydávat nebude, tak bohužel vyzní do prázdna...

Nevimm
21.03.2018 3 z 5

Po přečtené Baltimora 2 je tohle o 1000% horší. Průměrný nekvalitně kvalitní komiks 2-3/5