Císař Quill

Císař Quill https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/402650/bmid_cisar-quill-YvD-402650.jpg 3 24 9

Peter Quill opustil Strážce a stal se císařem Spartaxu. Otěže velitele po něm převzal Rocket a v týmu máme Draxe, Groota, Venoma, Kitty Prydeovou a zbrusu novou posilu, samotného Thinga! Ale proč po nich najednou jde imperiální stráž císaře Quilla? Strážci touto knihou vstupují do nové éry!

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Sci-fi

Vydáno: , Crew
Originální název:

Emperor Quill , 2016


více info...

Přidat komentář

Marketplace
26.12.2023 3 z 5

Další příloha časopisu Pevnost. Kresba docela ujde, příběh je slabší.

Atlantis
11.07.2023 2 z 5

Tohle že jsem někdy četl? ..... Jo, aha, to je ta naprosto zapomenutelná kravina, ve které se vše vyřeší pár pleskanci a postav je tam tolik, až autoři zapomněli, že členem týmu je i Venom. Jako příloha k Pevnosti dobrý, jinak to proboha nekupujte.


Malarkey
12.06.2023 3 z 5

Dostal se ke mně další komiks jako příloha k časopisu Pevnost. A tentokrát z prostředí Strážců galaxie, u kterých jsem po třetím filmu zhodnotil, že jsou to nejlepší, s čím filmový Marvel vůbec kdy přišel.

Komiks je nicméně v pohodě. Sice to není žádnej originální nákul, který byste tak nějak po filmech očekávali, ale je v pohodě. Možná jen v pohodě, protože očekáváte hromadu hlášek z huby hlavních hrdinů a ono jich tam zase tak moc není, což dost překvapuje.

Také je tu poměrně klasický ničím vybočující nepřítel a hlavní postavy, které ve filmech nejsou, ale v rámci alternativních světů v Marvelu mě to ani nepřekvapuje.

lassse
20.05.2023 2 z 5

Vůbec to nezaujalo a tak nějak to nemělo hlavu ani patu. Holt i mistr Bendis se někdy utne.

ArkAngel
24.07.2022 2 z 5

Bendis vyhodil Quilla z týmu Strážců galaxie, ale stejně má nutkání kolem něj vybudovat celou zápletku. Nové složení týmu je zajímavé, ale to z minulé řady bylo přeci jenom lepší, polovina týmu totiž nemusí být jenom ze Země. Příběh je nudnější než minulé a pohoršila si i kresba, která na mě působí jako z roku 2000. A záporák vlastně taky o ničem.

fvalek
22.01.2022 3 z 5

Noví Strážci mě asi tolik neuchvátili a nejde o to, že by skladba Strážců byla nějak divná a jiná, ale spíš to bylo takové zvláštní. Příběh nějak moc nenavazuje na předchozí sérii a taky mi to nepřijde tak zajímavé a zábavné jako předtím. Celkově mě z více dějových linek zaujala asi jen Hala a nevím, jestli mi to nepřišlo trošku přehnané a moc, když někdo zničí rasu Kree, ale následně jedna jediná Kree bojovnice dokáže zničit prakticky celou planetu? Jako jo, něco na tom je, že tohle dokážou, ale stejně to bylo dost předimenzované. Ten boj byl takový lehce zvláštní a nudnější. Návrat Petera sice dodává trošku nostalgie, ale taky tomu nepomohl, naopak Gamora byla velmi vítaným návratem a celý komiks posunula. Nicméně příběhu chybí nějaká větší zápletka, která by všechno spojila a prolnula se do dalších dílů a zkrátka tak nějak dala celé téhle nové sérii smysl.

memphisz
28.07.2021 3 z 5

Hodně se zde odkazuje na události komiksu Secret Wars (a Battleworld), který zničil původní multivesmír Marvelu (ve kterém byli původní Bendisovi Strážci) a obnovil ho v trochu jiné podobě (proto začali vycházet Noví strážci, i když dějem vcelku plynule navazují). Secret Wars tu sice opět nevyšly, ale tentokrát to až zas tak nevadí.

Máme tu tedy nový tým doplněny o ultra nabušeného Venoma, Thinga z Fantastické čtyřky a Kitty Pryde z X-Menů. Kdo ale ze začátku chybí je Peter Quill, který se musí věnovat nudnému panování na Spartaxu.

Krátce poté ale přichází ohromná hrozba - Hala, jedna z posledních válečnic rasy Kree (kterou nějak zdecimoval Peterův otec v rámci událostí Secret Wars). A právě za to se jde Spartaxu pomstít. No a na závěr je takový vyplňující souboj s céčkovým vesmírným gangsterem, který se chce zase pomstít Draxovi.

Celé je to akční a velkolepé, ale chybí tomu šmrnc i vtip některých předchozích dílů. Plus není dostatečně využitý tým. A Thing tam tedy úplně nazpadnul...

Hwaelos
13.06.2020 1 z 5

Bendisův run byl po Abnettovi a Lanningovi pořádnej sešup dolů, ale coby svižná jednohubka třetí volumko ještě pořád tak nějak fungovalo. Ačkoli k zapamatování na něm bohužel nic není. Čtvrtá řada nových Strážců jde ale prvním dílem po hlavě do zadele. Pomiňme, že o zformování tohohle týmu se toho moc nedozvíme, protože klíčové střípky jsou rozeseté jen v anglických vydáních (mezi série spadají Secret Wars). Horší je, že Bendis během let zapomněl, že příběhy jsou hlavně o postavách a jejich vývoji (a ne, změna týmu není vývoj charakteru) a o smysluplném příběhu. (Následují nějaké spoilery.)
Rozeberme si, jak to vypadá tady: objeví se Kreeská kočena, která se chce mstít za zničení Haly, vyklepe Strážce, ti na pár hodin utečou a nechají za sebou Gamoru, vrátí se, zmlátí kočenu a ta zmizí. Místo ní se objeví náhodnej týpek, jehož existenci musí vysvětlit Kitty retrospektivou (která je úplně zbytečná - i po ní je to náhodnej týpek) a toho Strážci vyklepou. Konec.

Co jsme se dozvěděli o postavách, milé děti? Mýval si zahláškuje, Star Lord je bezradnej (od začátku do konce), Ben si dá svoji hlášku o "držkové", Gamora je většinu času polomrtvá, Drax nechápe vtipy, Kitty tam nějak je, Venom tam spíš není a z Groota se stane malá rostlinka (protože film), aniž by to dostalo vlastní panel. Nikdo se nikam neposunul. Příběh tu nebyl, když pomineme, že Star Lord najednou není králem Spartaxu (a že mu to vydrželo dlouho). Jen spousta bezúčelné akce. Měl jsem se raději střelit do gruntonu, byla by to lepší výplň času.

Lenka.Vílka
29.10.2019 5 z 5

"A New Beginning - Devil You Know"

Na tenhle komiks bych mohla být zlá. A hodně. Kdybych chtěla. Ale já nechci. Asi se i pár šťouralů najde. Jenže pro mě to byla jízda. S tím dobrý, co jízda přináší, ale i s tím špatným...

Děj je na první pohled "o ničem". Tohle je totiž akční řežba standardních kousků. Jeden nepřítel, pryč s ním, dejte tam dalšího. Takže se tam vlastně furt něco děje, ale...je to k něčemu nebo jenom na oko (čti: aby to mělo nějaký děj)? Ale na druhou stranu dobře vymyšlený způsob, jak vyřešit Peterovu situaci s funkcí a vrátit se do standardu, tedy že SPOILER už po Strážcích jde zase úplně každej.

(Takže pokud si přečtěte prvních pár stránek a potom posledních, budete i tak vědět, vo co go. Tohle je prostě úvod. Ale přijdete o tu šťávu uprostřed.)

Upřímně, nevím, co si myslet o kresbě. Je povedená, příjemně koukatelná. Ale většina oken je prostě zbytečně velká. A to nemluvím o těch užívacích pro oční orgie. Jsou to obyčejné situace, třebas rozhovory dvou postav. Prostě jsem až moc rychlé otáčela stránky :(
Je tady ale dost krásných kreseb přes dvě stránky. Ale zdrbaných vazbou jich je tentokrát jenom pár, ne všechny jako obvykle ;)

První díl se musí brát jako nový start. Takže je třeba představit nové nepřátele, situaci a nový kámoše v týmu. Ale kolem dokola to je dobrý díl. Jenom nečekejte hlubokou sondu do čehokoliv, o to tady nešlo.