Strážci Aquaterry

Strážci Aquaterry https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/410217/bmid_strazci-aquaterry-hWE-410217.jpg 4 19 5

Strážci Aquaterry série

1. díl

Finn, který je stále smutný kvůli rozvodu svých rodičů, na své potíže úplně zapomene, když se na jeho prastaré datové brýle, které dostal od svého otce na svátek světů, přehraje Umělá Inteligence Omikron 1. Skutečné dobrodružství začíná, když se mu vzápětí snaží brýle ukrást obrovitánský zelený hmyzí zloděj na vznášející se motorce a někdo se pokusí nabourat do palubního počítače vznášejícího se taxi jeho táty. Finn, Anna a jejich nový kočičácký kamarád Tresk se snaží přijít na to, proč byl Omikron vytvořen a kdo se ho snaží pro sebe získat. Ať to stojí cokoli! Tři přátelé musí proto ukázat nejenom svůj důvtip, ale i velkou odvahu a dokonce i Treskovy ostré drápy. V jejich pátrání jim nejednou pomůže sama Umělá Inteligence Omikron 1 a také limurská opička Heisenberg z aquaterrské zoo, o kterou se Anna stará. Během jejich pátrání se tři kamarádi seznámí s podsvětím Aquaterry a několikrát jim hrozí skutečné nebezpečí!... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , King Cool
Originální název:

Die Wächter von Aquaterra , 2017


více info...

Přidat komentář

Kate3003
24.11.2022 3 z 5

Začátek byl trochu krkolomný a měla jsem problém s orientací v postavách i prostředí. Po chvíli se to, ale srovnalo a zbytek knihy už se četl dobře. Kniha je určena spíše mladším čtenářům a tomu odpovídá i styl psaní. Přesto že již nepatřím do cílové kategorie tak mě kniha bavila a měla zajímavou zápletku. Postavy jsou sympatické a kromě prvních pár stránek je děj svižný. Byla to velmi příjemná oddechovka s dobře vystavěným světem.

oblakaknih
18.05.2022 3 z 5

3,5/5
Více než YA mi Strážci Aquaterry připadají jako vyloženě dětská kniha, i když v dnešní době jsou tyto pojmy poněkud zpřeházené. Toto označení samozřejmě dosti ovlivnilo má očekávání z knihy, čekala jsem více akce, hlubší zápletky atd. Nakonec mi ale kniha připadala jako něco, po čem bych sáhla třeba ve třinácti.

Když na knihu s odstupem nahlížím jako na dětskou, jsem vlastně docela spokojená a líbila se mi.

Příběh nás zavede do budoucnosti, do uměle vytvořeného města plného nové techniky a různých národností. To je moc povedená myšlenka, kterou se tady povedlo hezky popsat.

Postavy byly milé. Líbilo se mi, že zde sledujeme partu kamarádů a zbytečně do ní nezasahuje romantika. Velké plus má u mě kniha za popisy příslušníků různých národností, jejich vlastností a dovedností. Každá tak mohla být plně pochopena a příběh byl o něco zajímavější.

Kniha se četla moc dobře. Převážně díky tomu, že je poměrně jednoduše napsaná. Ocenila jsem i názvy jednotlivých kapitol, na které jsem se v případě této knihy plně soustředila.

Děj jako takový mi připadal trošku překombinovaný, všech těch napínavých scén a překážek bylo příliš. Nejen, že tady máme různé národy, některé z nich navíc vypadají například jako kočky nebo hmyz. Navíc nezapomínejme na všemožnou technologii a (samozřejmě) umělou inteligenci.

Přesto, kdyby mi bylo třináct, nejspíš bych byla nadšená a ze samého napětí nevydržela sedět na židli.

Co je ovšem největším zklamáním, za což samozřejmě nemůže kniha ani autoři, bylo obrovské množství chyb v textu!


Arkagas
27.05.2020 3 z 5

(SPOILER) Jak už název i anotace napovídá, jedná se o knihu určenou primárně pro mladší čtenáře, ale jako oddychové čtení mne opravdu bavila :) Sledujeme příběh jedné umělé inteligence, která se musela přemístit ze svého domova do brýlí, které se nečekaně dostanou do rukou, které vůbec nic netuší.
Místy mi tenhle svět přišel hodně jako muži v černém, ale jinak. Spousta ras, jeden společný vesmír a uprostřed toho Aquaterra, neboli Země. A celé dobrodružství prožívá skupina dětí, kteří chtějí zachránit zoologickou zahradu, ve které žijí živočišné druhy z celého vesmíru před zničením jedním hodně hnusným záporným hrdinou.
Milé, dětské fantasy, které pohladí na duši. :)

blackoutzuzi
14.05.2020 3 z 5

Dobrodružný, svižný, fantasy příběh pro mladé čtenáře. Oceňuji originální místo, kde se děj odehrává - ostrov Aquaterra, která byla kouzelná a celkově prostředí, ve kterém se ústřední děj odehrával, se mi moc líbilo. Bohužel mi vůbec nesedly postavy - žádná mě nezaujala natolik, abych si nějakou oblíbila a vytvořila si k ní vztah..

zana8116
26.03.2020 3 z 5

Z počátku jsem měla problém orientovat se v prostředí a postavách knihy. Časem se to zlepšilo a ač je kniha pro mladší čtenáře, tak mě děj moc bavil a vtáhl mě. Jako oddychová četba super.

Autoři knihy

Bernd Perplies
německá, 1977
Christian Humberg
německá, 1976

Kniha Strážci Aquaterry je v

Přečtených26x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce53x
Chystám se číst24x
Chci si koupit3x