Stratená knižnica

Stratená knižnica https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/166796/bmid_stratena-kniznica-166796.jpg 3 79 23

Doktorka Emily Wessová série

1. díl >

Americkým kolégiom Carleton sa rozletí správa, že profesora Holmstranda, špičkového odborníka na antické dejiny, našli zavraždeného. Emily Wessová, jeho mladá kolegyňa, vzápätí nájde v kope pošty zvláštny list napísaný jeho rukou. V tej chvíli netuší, že je to začiatok dlhej cesty, na ktorej má spoznať pravdu o Alexandrijskej knižnici a o boji dobra so zlom, ktoré jej osud sprevádzajú. Emily Wessová sa vydá hľadať stratenú knižnicu a v tom istom čase sa vo Washingtone, D. C. odohrá séria úkladných vrážd, ktorých obeťami sú členovia vládnej administratívy. Do médií presiaknu správy o pochybných krokoch Bieleho domu. Americká politická scéna sa otriasa v základoch. No nič nie je také, aké sa na prvý pohľad zdá. ... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The Lost Library , 2012


více info...

alenkacermi
alenkacermi
07.05.2021 3 z 5

Nenáročná kniha. Trochu dobrodružství, tajemné indicie, pátrání, nebezpečí. Rychlé čtení. Fandu Dana Browna ale nenadchne

Magrata15
Magrata15
06.05.2020 5 z 5

Přestože kniha nemá mnoho pozitivní hodnocení, mně se líbila. Má vše, co mám v knihách ráda - napětí, spád, detektivní pátrání a luštění záhad, historii, cestování, odkazy na umění a architekturu.


namornice
namornice
29.07.2019 2 z 5

Námět knihy je určitě velice lákavý, hledáni ztracené Alexandrijské knihovny je velice poutavý a zajímavý námět. Nicméně zpracování knihy mě zase až tak nezaujalo, začátek byl pomalejší a žádná velká akce ani drama se nedostavilo ani v průběhu příběhu. Hvězdu nahoru za popisy historických událostí a turistických památek, i přesto mi ale docela trvalo se knihou prokousat.

daudurhundur
daudurhundur
27.06.2019 1 z 5

Vím jistě, že z téhle série už nic dalšího číst nechci. A asi nejspíš ani od stejného autora. Je to takový nelogický, jasně nalajnovaný a černobílý blábol, který se chce svést na vlně dobrodružných thrillerů. Bohužel nedosahuje ani průměru, který pro mě definují knihy Dana Browna. Nedoporučuji, tohle čtení oscilovalo mezi ztrátou času a fyzickou bolestí...

Ala787
Ala787
16.02.2019 2 z 5

Kniha mě příliš nezaujala. Nemohla jsem se začíst. A dočíst ji byla skutečně výzva. Určitě se k ní nevrátím.

karel0684
karel0684
17.01.2019 4 z 5

Kniha se ke mne dostala ze zoufalství, kvůli čtenářské výzvě. Četla se lehce, děj měl spád. Celkově velmi slušné oddychové čtení, ale...
Trochu na mne dýchá inspirace jinými autory. Kniha je trochu moc natahovaná - a konec...

delatrix
delatrix
05.01.2019 2 z 5

Hniha mne nijak nezaujala, nemohla jsem ji vůbec dočíst. Je to spíše oddechové čtení, ale bez žádné akce.

Liana
Liana
03.04.2018 5 z 5

Mne sa kniha veľmi páčila. Napínavá od prvej strany až do konca bez hluchých miest. Veľmi sa mi páčili aj historické fakty podané tak, že ma vôbec ale vôbec nenudili. Odporúčam.

Michi.01
Michi.01
03.02.2018 3 z 5

Ani moc dobrá, ani moc špatná kniha. Jak už bylo v ostatních komentářích několikrát zmíněno, závěr asi každý čtenář očekával jiný..
Pozitivně hodnotím skutečná historická fakta vysvětlující a dokreslující příběh.

syskas
syskas
01.11.2017 3 z 5

Napínavé, zaujímavé. Len akosi nechápem, prečo musela Emily toto všetko absolvovať, keď do knižnice sa mohla dostať aj bez toho. Nemá to logiku. A záver sa mi nepáčil. Čakala som niečo iné. Ale čo už, nič nie je dokonalé :-))

JPBelmondo
JPBelmondo
18.04.2017 3 z 5

Téma zmizelé a věčně hledané Alexandrijské knihovny je poutavé. Hlavní hrdinka pátrá na vlastní pěst, děj je napínavý a plný záhad. Navíc je tu i spoustu zajímavostí z historie, nejen kolem Alexandra Velikého. Velmi dobrodružné čtení. Jen se mi moc nelíbil konec (já nemám ráda elektronickou podobu knih, i když je to pro spoustu lidí normální).

jarin58
jarin58
01.02.2017 2 z 5

Závěr dal jinak slušné knize ránu.Proto musím dát podprůměrné hodnocení.

Fifth Element
Fifth Element
15.12.2015 3 z 5

Takže jsem to docetla.. Potom, co jsem zapasila s první polovinou knihy, mezitím přečetla pár jiných, se to alespoň trochu rozjelo.. Mam celkem ráda historii v knihách, prolínání se současnosti, ale čeho je moc.. Nebylo to úplně špatné, ale jsem celkem ráda, že to mám za sebou..

Dani3
Dani3
27.03.2015 2 z 5

Hned na začátku knihy autor naservíruje několik mrtvol, což vypadá na slibný příběh, ale pak se víc než do poloviny knihy nic moc neděje. Navíc je v příběhu spousta postav, které mají přezdívky, a proto se v nich člověk špatně orientuje. Docela dlouho mi trvalo poznat, kdo je kdo a jestli patří k Bratrstvu nebo ke Grémiu.

Příběh plynul poměrně rychle, a pokud si zvyknete na styl psaní, tak se nečte špatně, ale je dost slabý a nepropracovaný. Na několika stránkách jsou vždycky nahuštěny historické informace o místě, kde se zrovna hlavní postava, profesorka Emily Wessová, nachází a v tom zbytku se zběsile přemisťujete jen z místa na místo.

DuncanIdaho
DuncanIdaho
15.03.2015 3 z 5

Dobrá kniha, která se snadno čte. Dobrý pocit z knihy ale zcela zničil její závěr. Závěr měl být jiný. Prostě konec mě zklamal.

Petra Ďat
Petra Ďat
24.11.2014

No kniha mě popravdě trochu zklamala.Musím říct že prvních 300 se vlastně nic nedělo, nebo to alespoň bylo tak nezáživně napsané že sem to dlouho louskala.Měla sem docela i zmatek v postavach motalo se tam dost jmen. Konec mě teda trošku zaskočil nenapadlo mě že by knihovna vlastně byla v elektronické podobě ale nikde sem si nevšimla že by bylo řečeno co se tedy vlastně stalo s původními svitky poté co byly přeneseny do elektrické podoby? Možna bych uplně vynechala ty časti se snoubencem přišly mi zbytečné.Konec knihy nebyl špatný ale myslim že autorovy by možná šlo mnohem lépe psaní o historii jako takové.Dodatky ke slavným budovám na konci se mi ve finále četli lépe než kniha samotná.

Dandulka
Dandulka
11.06.2014 5 z 5

Perfektní! Dobře podaná myšlenka, že by Alexandrijská knihovna mohla existovat, ale trochu jinak. Informace hýbou světem a nebylo tomu jinak ani kdysi. Jen v jiné formě.

Janapek
Janapek
10.02.2014 5 z 5

Výborná knížka :-). Vřele doporučuji :-).

Slávka 1970
Slávka 1970
22.12.2013 5 z 5

Kniha se mi moc líbila! Nalákalo mne téma zmizelé Alexandrijské knihovny a hned jsem byla vtažena do napínavého a dobrodružného děje. Líbil se mi i styl psaní, i když se člověk musí dost soustředit, aby se zorientoval v postavách a rozeznal ty dobré od zlých. Na tu knihu musíte mít chuť a čas a to já měla, řadím ji mezi mé nejhezčí! Máte-li rádi historii, záhady, dobrodružství a filmy ve stylu Indiana Jonese.....tak to je kniha právě pro vás :-)

Joges
Joges
29.08.2013 3 z 5

Nic světoborného, jde spíše o průměrný, místy i úsměvný, nepravděpodobný thriller. Původně jsem chtěl knihu srovnat s Šifrou mistra Leonarda, s Brownem se to ale porovnávat nedá. Problém Ztracené knihovny je ten, že v příběhu se dějí velké věci, akce, zážitky, které jsou popsány obyčejně a šedivě, jako by se vlastně nic nestalo. Oceňuji však, že autor ukrývající se za pseudonymem má výborné historické znalosti. Také mě bavilo sledovat řadu dobrodružných pátrání, stop, šifer a indícií, které univerzitní profesorka Emily v knize podstupovala.