Strastiplné peníze paní Darcyové

Strastiplné peníze paní Darcyové https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421655/bmid_strastiplne-penize-pani-darcyove-6R4-421655.jpg 4 75 18

Darcyovi série

< 4. díl >

V Anglii bývalo kdysi zvykem, že mladí lidé, kteří měli malou šanci na úspěch ve vlastní zemi, mířili za štěstím do kolonií. A tak se například Indie stávala cílem mladíků, kteří doufali, že zbohatnou na čajových plantážích v Darjeelingu, či nevěst bez věna, které chtěly v neznámém prostředí získat manžela. Podobně i Octavii, hrdinku našeho příběhu, jednoho dne posadí na loď sobečtí příbuzní, aby se jí zbavili – ale situace se pak odvíjí docela jinak, než si představovali. Zkušenosti z exotického prostředí, nečekané události i Londýn, kam se zanedlouho opět vrátí, postupně mění nezkušenou dívku v bystrou a na svou dobu nezvykle cílevědomou a samostatnou mladou ženu, jejíž osudy budou čtenáři sledovat s rostoucími sympatiemi.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Historické romány

Vydáno: , Leda
Originální název:

The Second Mrs Darcy , 2008


více info...

Přidat komentář

Terry.89
08.06.2023 4 z 5

Děj byl sice z velké části předvídatelný už od samého počátku. Přesto to ale bylo velice příjemné počtení. A já už se moc těším na poslední dva díly. :)

Marie2004
24.10.2022 4 z 5

(SPOILER) Musím říct, že kniha se mi velmi líbila. Od autorky jsem již četla Dcery pana Darcyho a ty můžu doporučit snad ještě víc. Doba Jane Austenové je velmi nadčasově a přitom tradičně vylíčena. Navíc se mi styl autorky zamlouvá z hlediska čtivosti. Velmi dobře se to čte.
Co bych ale chtěla vytknout, je až moc předvídatelný konec. Trošku mi vadilo, že autorka hlavní hrdinkou líčí jako sebevědomou a silnou mladou dámu, která stále prohlašuje, že se o sebe (a své peníze) dokáže postarat sama bez muže, ale následně se stejně vdá. Což by mi nevadilo, kdyby se tohle rozhodnutí nestalo během dvou kapitol. Myslím, že to tam prostě bylo trochu násilně vecpané. Neříkám, že se hlavní hrdinka nemohla zamilovat, ale takhle zničehonic změnit názor o sňatcích a během dvou kapitol se zasnoubit a rychle vyřešit, aby i po svatbě jí zděděné peníze zůstali, to se mi zdá až moc násilné.
Miluji šťastné milostné konce, ale tohle bylo i na mě moc násilně vecpané do knížky.
Ale jinak můžu knihu doporučit.


Eliškam
07.08.2021 4 z 5

Za mě nejlepší díl ze série.

Tuti
18.11.2020 4 z 5

Opět pochvala!
Autorka mě znovu mile překvapila osudem hlavní hrdinky.
I když musím přiznat, že ač to tentokrát nebylo na konci tolik uspěchané, jako u předchozího dílu, tak mi pro změnu nepatrně vadila ta hromada "happy endů" na poslední stránce.
Prostě všeho moc škodí, ale jinak palec nahoru!

Už se nemůžu dočkat, až Leda vydá zbylé tři díly ;-)

kurama45
28.04.2020 3 z 5

Hlavný hrdina mi ako jediná postava zo všetkých štyroch kníh série aspoň trochu učaroval. Možno to bude tým, že používal mozog.

Tirisa
05.06.2019 5 z 5

Po druhém dílu, který se mi četl z nějakého důvodu hůř, jsem se opět začetla a těšila se na další volnou chvilku, kdy budu moct v příběhu pokročit, takže u mě spokojenost.

pip11
26.06.2018 4 z 5

Příběh je pěkný a také poučný, co se práva týče. Neměla jsem problém ji přečíst za dva dny, stále se něco dělo a byla jsem napnutá, jak se to bude vyvíjet.

MinaHawke
16.10.2017 4 z 5

Bavila mě víc než první díl.

helenkan
28.02.2017 4 z 5

Chvilku mi trvalo než jsem se zorientovala ve všech těch příbuzenských vztazích. Miluju knížku Pýcha a předsudek a ráda jsem si v téhle knize připomněla její hrdiny. Je to hezký romantický příběh a já si ho pěkně vychutnala.

Jane007
27.09.2016 5 z 5

Úžasná knížka!!! Jako milovnice knih J. Austenové jsem se na pokračování od jiné autorky dívala s obavami, ale knížka předčila mé očekávání. Jen mi chvilku trvalo, než jsem se začetla. Nemůžu jinak, než doporučit!!!

JankaK
14.07.2016 5 z 5

Klasický regentský román z pera E. Aston není nic nového pod sluncem. I když už po několika stránkách víte, jak to nakonec celé dopadne, vůbec vám to nevadí a čtete dál, protože se z takové knihy vždy vyklube klidné, oddychové čtení plné romantiky a místy i s lehkým nádechem ironie a humoru. Tento typ knih mám moc ráda a konkrétně tento příběh o Octavii jsem přečetla během jednoho dne :). Doufám, že časem vyjde z pera E. Aston ještě několik příběhů. Vřele doporučuji.

Lenu04
13.07.2016 4 z 5

Kniha se čte velmi dobře, akorát konec je strašně rychlý.

avad
06.12.2014 5 z 5

Výborná kniha. Doporučuji.

ivzu77
14.08.2014 4 z 5

Ráda doporučuji všechny knihy této autorky... jsou to takové doplněné pohledy na další život rodiny Darcyových od Jane Austenové ( Pýcha a Předsudek )

May
25.06.2013 5 z 5

Velmi dobré zakončení série, i když knihy ve skutečnosti nenavazují, jen se v příbězích setkáváme s některými postavami z předchozích dilů :-) Opět je příběh otevřenější a méně jemný (puritánský) než u mnou milované J.Austenové. Pro snazší orientaci v postavách je podle mého nutné začít Pýchou a předsudkem a pak pokračovat jednotlivými díly této trilogie. Pokud jde o mě, tak jediná E.Astonová dokázala důstojně navázat na Jane Autenovou a její dílo ....

Alma5
25.05.2013 5 z 5

Pro mně výborná kniha na odreagování, myslím že lehce předvídatelný děj a žádosti o ruku na závěr k takovýmto knihám patří :)

Marika Vanova
13.08.2012 4 z 5

Kniha se čte dobře,jen konec se žádostí o ruku je pro mě, po sledu celé knihy, dost rychlý, trochu jako by to už prostě autorka chtěla ukončit. Ale jinak fajn počtení.

maryzka
04.05.2012 3 z 5

V knize je vykreslený právní system staré dobré Anglie, kdy ženy neměli právo dědit peníze nebot peníze se odkazovali do mužském rodu.