Strašná škola a hrozní učitelé

Strašná škola a hrozní učitelé https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/49678/strasna-skola-a-hrozni-ucitele-49678.jpg 4 13 2

Máte strach chodit do školy? Bojíte se učitelů? Chcete to změnit? Neváhejte a přečtěte si další pecku z edice Děsné české dějiny. Strašná škola a hrozní učitelé vám odhalí krutou pravdu o tom, kdo vlastně školu vymyslel, jak to ve školách chodilo před mnoha a mnoha lety, jací byli učitelé, uklízečky i školníci. Dozvíte se nejtemnější podrobnosti, které se vám učitelé neodvažují říct. Neváhejte a změňte svůj nudný život – škola i učitelé se budou bát vás!... celý text

Přidat komentář

Liliana2006
12.07.2018 3 z 5

Tato kniha mě určitě zaujala hlavně obálkou. Myslím si že jsem se zbytečně unáhlila. Jenom na obálce bych dala jednu hvězdu ale za obsah celkově si kniha zasloužila tak dvě a půl hvězdičky opravdu nebyla nijak zvlášť poučná a zábavná.

kamibe
08.04.2012

Dosud jsem měla v rukou knížky tohoto typu pouze od zahraničních autorů. Tahle byla pro mne zajímavější o to víc, že autorka i ilustrátor jsou Češi. Už těsně po začátku knihy v duchu konstatuji, že je to vtipné, místy ještě vtipnější než některé jiné knížky z tohoto ranku. Četla jsem ji s opravdovým potěšením, i když věci v ní zapsané nejsou mnohdy nikterak ku čtení příjemné!
Paní kolegyně a pánové kolegové, začátek je slibný, ale brzy nato vás autorka překvapí takovými informacemi, že vám z toho spadne čelist a možná se budete za svůj učitelský stav ještě dodatečně docela stydět, i když podle vašeho nejlepšího svědomí s těmihle jevy přeci nemáte vůbec nic společného! No, asi máme!

Mezi názvy kapitol se vyskytují i tyto vtipné veršovánky: Ke vzteku a zlosti školní povinnosti! a Baroko – vzdělání jen na oko. Nebo taky Vzdělání pro holky dělány okolky.

Na s. 66-77 je docela dobrý, velmi lapidární popis života J.A.K.

Několik citací:
s. 6
Ať už si o vysedávání v lavicích až do úplného ochrnutí, o biflování do naprostého zblbnutí a o učitelích protivných tak, že i rodiče jsou proti nim neodolatelnými sympaťáky, myslíte cokoliv, máme pro vás naprosto neuvěřitelnou informaci:
Škola, kterou navštěvujete, je bezkonkurenčně tou nejlepší v celých lidských dějinách!!!
Nevěříte
No, chtěli vás snad učitelé ukřižovat? Zbičovali vás? Zmlátili holí? Svlékli donaha? Nebo aspoň zrušili prázdniny? Nutili vás schovávat se v lese? Případně někoho zabít? Máte ve škole vězení? Musí kvůli tomu, abyste mohli napsat testík, zemřít telátko? Chtěl po vás školník, abyste ve třídě topili, a ještě k tomu… ehm… trusem?
A tohle všechno se ve školách v minulosti dělo…

s. 7
Kdo vynalezl školu, nevíme. Nenechal si svůj „vynález“ patentovat. (Že by se za něj styděl?)

s. 23
Ví váš učitel, že slovo škola je odvozeno z řeckého výrazu pro odpočinek? Připomeňte mu to!
…do školy chodili kluci i holky od 7 do 12 let.

Celou knihu doprovází školní perličky. Např.:
Učitel je člověk, který mluví, zatímco ostatní spí.
Na jednu osobu toužící vyučovat připadá třicet, které si nepřejí být vyučovány.
Co neumíš, to učitel zjistí během pár vteřin. Co umíš, to ho nezajímá.
Na učitele se dívám upřeně, protože neštěstí máme hledět zpříma do očí.
Až vyjdu školu, mám namířeno někam pryč.


Autorovy další knížky

2010  77%Strašná škola a hrozní učitelé
2009  72%Nebohé čarodějnice a boží inkvizitoři
2011  77%Odporné dětství a příšerní rodiče

Kniha Strašná škola a hrozní učitelé je v

Přečtených19x
Doporučených1x
Knihotéce8x
Chystám se číst2x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x