Strašilové z krabičky
Komentáře knihy Strašilové z krabičky
Pro děti 4+
Tady jsme se bohužel s autorkou nepotkali. Přijde mi, že u Noemi Cupalové je to u mě buď Hot nebo Trop. Buď se mi její knihy opravdu hodně líbí a nebo je vůbec nepochopím.
Tak třeba zase příště :).
Knížku jsme s dcerami přečetli během pár večerů před spaním.
Hlavním hrdinou je František, kluk, který chodí do školky.
Má za kamarády strašidla, která bydlí v krabičce.
V krátkých kapitolkách se dozvídáme, jak je strašidlům přišel a prožívá s nimi různá dobrodružství.
Za mě je to fajn příběh, který je vhodný i pro začínající čtenáře.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
Noemi Cupalová také napsal(a)
| 2024 | Blbá Vendula |
| 2021 | Karlíček a vosy |
| 2020 | Zvíře, které není vidět |
| 2022 | Cyklista Cyril |
| 2024 | Strašilové z krabičky |
Externí recenze
- Recenze: Strašilové z krabičky – adept na nejlepší knihu roku 2024! / Ven Dušáková, Knižní díra

70 %
89 %

Tuhle dětskou knížku jsme před časem vyhrály v soutěži u @svet_detskych_knih (Ještě jednou díky!). Ze začátku se ji Lexa zdráhala číst, protože měla pocit, že je na ni už moc velká (kniha je doporučována pro děti 4+). Nějakou dobu ležela kniha na poličce. Lexa kolem ní každý den procházela a pohled jí vždy padl na roztomilá strašidýlka na obálce. Jednoho dne neodolala, začala knihu číst a zjistila, že se jí příběh malého chlapce Františka a jeho strašidýlek moc líbí.
Posledních pár dnů vybíráme s Lexou nějaké knihy na hromadnou dovolenou, kde bude více dětí různého věku (v rozmezí 1,5 - 9 let) a budeme pořádat (stejně jako loni) společné čtení. Strašilové z krabičky se umístily mezi 15 vybranými knihami. Jsme obě zvědavé, jak se budou Strašilové líbit ostatním dětem.
Jak už bylo uvedeno, příběh se točí kolem malého chlapce Františka, který chodí (někdy rád a někdy nerad) do školky, umí udržet tajemství, miluje vůni květinářství a hrozně moc by si přál sourozence, nebo aspoň pejska. Ale když o své touze řekne rodičům, tak dostane akorát tak plyšáka.
Jednoho večera ne a ne usnout, a přesně tehdy potká své první strašidlo jménem Vomrzlo, které se zabydlí pod Františkovou postelí. František druhý den poprosí maminku o krabičku, kterou vystele kapesníkem, aby tam mělo Vomrzlo pohodlíčko.
Během následujících dnů se seznamuje s dalšími strašidly - s malinkou čarodějnicí Gretou, která ráda peče perníčky, se zlobivými bratříčky Pucem, Fucem a Ducem a s černě oděným Panem Kloboučkem. Všichni se vejdou do krabičky a František s nimi zažívá různá dobrodružství. Sourozence nebo pejska by stále bral, ale mít za kamarády strašidla je taky fajn.
Kromě zajímavého příběhu musíme také zmínit působivé ilustrace Terezy Cerhové. Vlastně to byly ty zajímavé a zvláštní obrázky, díky kterým se nakonec Lexa rozhodla dát knize šanci. Moc hezky vyprávění doplňují.
Doporučujeme všem školkovým dětem a začínajícím čtenářům.