Strašidýlko z aktovky

Strašidýlko z aktovky https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/137718/strasidylko-z-aktovky-137718.jpg 4 13 2

Alenku, pejska Trdlíka a strašidýlko Kamilka znají děti z časopisu Sluníčko. Nyní za nimi povedená trojice přichází v knižní podobě. Který žáček by nechtěl mít v aktovce své strašidýlko? Alenka ho má a díky němu zažije kouzelný a veselý první školní rok. Bohatě ilustrované příběhy malé školačky jsou určeny především začínajícím čtenářům, ale pobavit mohou i děti předškolního věku.... celý text

Přidat komentář

ladyfromskye
28.07.2023 1 z 5

Toto se moc nepovedlo. Nápad to byl skvělý: strašidýlko, které bude provázet holčičku jejím prvním rokem ve škole. Skvělé také bylo, že se příběhy neodehrávaly jen v té škole, ale i venku. Fajn byla i délka kapitol a uzavřenost jednotlivých příběhů - ideální pro začínající čtenáře. Jenže to je asi tak vše. Nelíbily se mi ilustrace, zvolené barvy mi přišly pochmurné. Kvalita textu hodně oscilovala, nejvíc jsem skřípala zuby nad nejednotností použitého času. No a taky tam bylo dost nesmyslů - holčička po dvou měsících ve škole čte, psi mohou jíst sladké (dokonce čokoládu!!!)... Za mě tahle knížka dětem do rukou nepatří.

JankaV80
26.03.2017 5 z 5

Knížka, kterou doporučuji všem začínajícím čtenářům (prňáčci a druháci). Celá kniha je psána velkými písmeny a doplněná krásnými ilustracemi. Kapitoly jsou dlouhé na tři stránky, což je pro čtenáře začátečníka tak akorát. Navíc téma strašidýlka Kamilka, který doprovází Alenku (nejen) do třídy a pomocí kouzel s ním Alenka a pejsek Trdlík zažívají různé dobrodružství, je naprosto super. Knížka je vhodná i jako večerní čtení před spaním pro předškoláky.