Strašidla z Vidlákova

Strašidla z Vidlákova https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432746/bmid_strasidla-z-vidlakova-P8r-432746.jpg 4 7 3

Na hradě Vidlákov žije kastelán Mňuk a s ním strašidla Mahulena, Bouchal, Škrtislav, Ohníček a Smrádek. Na hrad nejezdí moc návštěvníků a tak hrad pomalu chátrá a strašidla nemají koho strašit. Až jednoho dne přijede autobus plný rozjívených pražských dětí a rázem je všechno jinak. Strašidla se ze zapomenutých novin dočtou, že v Praze je muzeum strašení a rozhodnou se, že se pojedou přiučit strašení ke svým pražským kolegům. To se ví, že se jejich pobyt v hlavním městě neobjede bez průšvihů a ostudy. Jak to celé dopadne? S kým se nakonec vrátí zpátky domů na hrad Vidlákov?... celý text

Přidat komentář

ladyfromskye
27.07.2021 2 z 5

Na knížku jsem se docela těšila, říkala jsem si, že by to mohla být sranda. Ale bohužel, výsledek mě hodně zklamal. Nějak mi ten příběh mezi prsty vrzal a skřípal. I ilustrace byly na můj vkus chvilkami trochu mimo. Ale možná za to může fakt, že jsem děsná, ale opravdu děsná konzerva...?

veronika0382
25.03.2020 5 z 5

Strašidla z Vidlákova je skvělý, zábavný příběh, kde duchové a strašidla vyvádí různé vylomeniny, navštíví Prahu a pak se rádi vrací domů na hrad Vidlákov. Ať už knihu budete vašim nejmenším číst nebo si ji přečtou sami, určitě se pobaví celá rodinka. Přijdete na jiné myšlenky a všichni se zasmějete. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách


Knižní střípky
12.03.2020 5 z 5

Skvělá kniha, o které si myslím, že pobaví nejen děti, ale i jejich rodiče. Já se bavila opravdu hodně, a to již opravdu dítko dávno nejsem. Navíc je opět krásně ilustrovaná panem Václavem Rážem. Ilustrací je zde opravdu mnoho, ať již celostránkové či menší, které jsou součástí textu. Kniha je rozdělena do 18 krátkých cca 4 stránkových kapitol, které bez problémů, i když jsou psány již menším písmem, učte dítko od cca 7 let.

Za mě osobně jedno velké doporučení. Pojďme se na chvíli zastavit v této uspěchané době a spolu s našimi dětmi se začtěme do této krásné knížky plné vtipných příhod o strašidlech z Vidlákova.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky

Štítky knihy

pro děti od 7 let

Autoři knihy

Michal Vaněček
česká, 1964

Kniha Strašidla z Vidlákova je v

Přečtených9x
Knihotéce2x
Chystám se číst3x
Chci si koupit3x