Strašidelný herbář: Šiflík a Šuflík

Strašidelný herbář: Šiflík a Šuflík https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/505250/bmid_siflik-a-suflik-strasidelny-herbar-qm8-505250.jpg 4 13 8

Večer, když maminka Viktorka ukládá do postýlky malinkou Viktorku, začínají se dít vedle v kuchyni zázraky. Do světla stolní lampy se přištrachají Šiflík a Šuflík, dva duchové, co spolu prožívají rozličná popletená dobrodružství. Ale pozor, aby je nespatřilo lidské oko nebo aby na ně nedopadl paprsek slunečního světla! Potom by totiž navždycky zmizeli a s nimi i jejich přátelství... celý text

Přidat komentář

Alkestis
26.07.2023 5 z 5

Když byly děti menší, byla u nás nejoblíbenější. Přečetli jsme ji společně víc jak desetkrát.

spencer
24.04.2023 4 z 5

Když se večer v kuchyni setmí, začnou se tam dít věci. A u maminky Viktorky a její malé dcerky obzvlášť. Každý večer totiž vylézají dva duchové Šiflík a Šuflík, kteří spolu zažívají nejrůznější dobrodružství.

Knihu jich tvoří sedm a každému dni v týdnu, tak připadá jeden. Zajímalo by vás, co ti dva kamarádi spolu vlastně vyvádějí? Úplně všechno. Myjí nádobí, nebo třeba vaří kávu. Musí ale dávat pozor, aby je u toho nepřistihla maminka Viktorka, protože to by byl skutečně průšvih!

Děj je poutavě vyprávěn tak, aby zaujal různé věkové kategorie. Přestože se příběh vždy odehrává v podobném vzorci a končí stejně, má tímto šanci zaujmout. Jednotlivé pohádky jsou originální, stejně jako dva parťáci, kteří představují hlavní hrdiny. A co ten Šiflík s Šuflíkem vlastně umí? No přece strašit, pomáhat, ale hlavně vás u toho zabavit.

Knížku bych se tak nebála doporučit každému, kdo chce četbu svým dětem něčím ozvláštnit. Věřte, že se u těchto příhod zabaví i nejeden dospělák!


Charmedka
23.02.2023 4 z 5

Kniha je velmi poutavě a hezky napsaná, ducháčkové mají svoje zvyky, které opakují, takže malí čtenáři budou určitě netrpělivě očekávat kouzla a rituály v každé kapitole. I konce příběhů jsou stejné, na scéně se objevuje maminka Viktorka a ducháčkové jdou spinkat, aby mohl přijít další večer.

Originální pohádka, která zaujme děti přibližně od čtyř let. Součástí každé knihy je CD s audioknihou, kterou namluvil Bolek Polívka, Marián Labuda a Lucie Vondráčková.

Taťka Hraboš
02.08.2016 5 z 5

Hezká knížka. Originální nápad, postavy i příběhy, to vše i vtipně a pro děti srozumitelně napsáno.

notburga
18.03.2016 4 z 5

Asi budete těžce hledat knížku, které se podaří zaujmout jak pětiletou princeznu tak devítiletého milovníka počítačových her. Těmhle dvěma kamarádům se to ale povedlo. A mě jako rodiči se to celé navíc díky půvabnému vypravěčskému stylu s množstvím přímé řeči velmi dobře četlo. Jen kdyby ty kapitoly byly kratší, ušetřila bych si týden ponocování. Ale utněte v půli něco, co se tak líbí. Přiložené MP3 je taky skvělé, jen kdyby netrpělo běžnou vadou těchto nahrávek - úvodní melodie vám vypálí uši, zatímco samotné předčítání musíte ještě zesilovat. Ale poslouchá se opravdu dobře.

Legáček
08.07.2015 5 z 5

Tahle kniha je teda dost dobrá,taky je tam písnička a,cédéčko které vikládá děj té knížky a, je tam nádherná ilustrace.

rašule
20.07.2013 4 z 5

Hezká knížka, dostala jí moje sestra a já si kousek předčetla.

tyzik.cejka
03.04.2013 5 z 5

DOBRÁ KNIŽKA A TY IRUSTRACE