Strašidelný dům

Strašidelný dům https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/477107/bmid_strasidelny-dum-ghm-477107.jpg 4 32 14

Vydejte se spolu s našimi hrdiny do Tiché ulice a odhalte tajemství strašidelného domu! Čtyři kamarádi jednoho dne zaslechnou podivné zvuky, které vycházejí ze starého a opuštěného domu se zanedbanou zahradou. Jsou přesvědčení, že v domě straší, jenže netuší, které strašidlo se tam usídlilo. A tak se na průzkum domu raději chtějí pořádně připravit. Čerti se bojí ptačích pírek, na upíra platí česnek a před utopením od vodníka ochrání plavací kruh. K jejich pátrání se shodou okolností připlete i strejda David a pomůže přemoci upíra Evžena i zachránit vílu Šťovinku, kterou upír věznil a nutil žvýkat šťovík, aby byla její krev chutnější.... celý text

Literatura česká Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Bambook
Originální název:

Strašidelný dům , 2021


více info...

Přidat komentář

jarkaska
03.04.2024 5 z 5

Bylo to příjemné počteníčko, doporučuji dalším dětem.

Varjohukka
07.03.2024 4 z 5

Tak tento lehce strašidelný příběh nás hodně bavil, i když i dcera brzy odhalila "tajemství" a divila se, proč to ty děti nepoznaly. Ale o čem by to pak bylo, že?
Doporučujeme pro mladší děti a nebo jako čtení pro prvňáčky.


Artim
03.03.2024 4 z 5

Milé čtení!

Litocha
27.02.2024 3 z 5

Moje druhé setkání s autorkou. Ano, bylo to o něco lepší než Záhada školní půdy (však je to taky vedeno jako druhé čtení, takže věty jsou lehce složitější), ale ani tak nejásám nadšením.

Samotný příběh není z nejhorších, i když je dost průhledný a poněkud naivní. Celkově je knížka taková instantní, nijak osobitá, chybí jí lehkost nebo nějaký závan originality. Děti jsou (když nepočítám ustrašeného mladšího brášku) volně zaměnitelné, neustálé uvozovací věty působí úmorně a jazykové prostředky jsou bez chuti a bez zápachu. Ilustrace jsou fajn.

Navíc se mi kvůli podobné tematice pořád vnucovalo srovnání s Emilem a upíry, který (minimálně první díl) z toho souboje vychází jako suverénní vítěz.

Celkově je knížce na hodně poznat, že autorka je řemeslná spisovatelka, prostě seká jednu knihu za druhou bez nějaké zvláštní invence (někde zákonitě musí být poznat, že pravidelně vydává i víc než deset knih ročně).

MiraiYume
25.01.2024 4 z 5

Milý příběh pro malé děti, ačkoliv nakonec bavil i devítiletého. Jednoduchý, napínavý, text je nenáročný, vhodný i pro začínající čtenáře. Krátké kapitoly motivují k přečtení další. Nevěřila jsem, že se na pár stránkách dá vytvořit tak dobrodružný příběh, tady se to povedlo.

Jančislava
21.12.2023 4 z 5

Příjemná kniha a hezké ilustrace.

IVANA0123
14.07.2023 5 z 5

Naprosto kouzelný strašidelný příběh. Po knížce jsem sáhla původně jen kvůli krásné ilustraci na obálce od Dreadky Kruté - přesné jméno pro strašidelnou knihu - ale líbila se mi nakonec celá. Vtipný napínavý příběh kamarádů o strašidlech v "začarovaném" domě a záchraně víly Šťovinky mě moc pobavil. Strejda David byl pěkný "kulišák". 5*
(7/23)

lucakuca
05.05.2023 4 z 5

To bylo dobrodrůžoooo s kamarády a strýčkem filutou! Trochu nedočkavosti, trochu strachu, odvážný strýček a šťovíky pro vílu :-)
Čtivé, milé a lehounce bububu...

iskrizka
08.11.2022 4 z 5

Strašidelný dom v sebe skrýva milý príbeh o súrodencoch, ich kamarátoch a jednom vtipnom strýkovi, ktorý pre deti vymyslí perfektné dobrodružstvo. Príbeh má v sebe čosi starosvetské a láskavé.
Podľa mňa je to ideálna knižka aj pre malých čitateľov, ktorí už chcú skúsiť prečítať niečo sami. Text nie je náročný, kapitolky sú krátke a doplnené o mnoho pestrých obrázkov, ktoré príbeh v detskej fantázii dokonalo dokreslia.
Vydarená knižka.

Kristulda
18.04.2022 5 z 5

Knížku jsem četla se svou 4.letou dcerou,moc se nám líbila. Krátké kapitoly byly super a ilustrace též.

Becca_books
02.01.2022

Tuto knihu jsem si přečetla dřív než syn, abych si ji mohla přidat do čtenářské výzvy :)
Každopádně se mi kniha moc líbila i když nejsem cílovka. Děj byl zajímavý a pro děti jistě lákavý. Líbí se mi i zápletka, která je uvěřitelná, postavy se kterými se děti mohou ztotožnit. A pro dospěláka tam najdeme i jistou dávku vtipu, kterou třeba děti tolik nepochopí.
Knihu bych doporučila jak začínajícím čtenářům tak mladším dětem k poslechu.

ddkk
04.12.2021 5 z 5

Tak tohle je povedená knížka pro prvňáčky, s napínavým (strašidláckým!) příběhem, krátkými kapitolami a moc hezkými ilustracemi. Každý večer jedna kapitola a je na co se těšit...

Moc hezká dětská knížka, kterou doporučuji.

broskev28
26.11.2021 5 z 5

Na novou knížku Zuzany Pospíšilové jsem se moc těšila, a měla jsem proč.
Krásný a jednoduchý příběh pro malé čtenáře, se zajímavými postavami a překvapivým (?) koncem mě opravdu pobavil a mile překvapil. Jen nevím, zda bych i já (v tom věku) byla stejně odvážná jako dětská čtveřice. Každopádně děti v naší knihovně už mají na tuhle knížku pořadník: týden a předej dál!
P.S. Mě ale dostala šťabajzna, to byla trefa!

Atlantis
02.09.2021 4 z 5

Výborně, takhle nějak si představuji pohodovou a dobrou knihu pro začínající čtenáře. Příběh je ve svém základě úplně základní, ale pro prcky poskytuje dostatek napětí a tajemna, takže se nebudou nudit. Moje čtyřletá dcera teda asi nepochopila pointu, ale nevadí.