Strašení v Rookwardu

Strašení v Rookwardu https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485092/bmid_straseni-v-rookwardu-bvd-485092.png 4 617 169

Strašidelné domy série

< 7. díl >

Když Guy najde na půdě své matky dědické listiny k domu, má pocit, že ho potkalo neuvěřitelné štěstí. Jistě, v domě nikdo čtyřicet let nežil, je částečně zchátralý a obrůstá ho vinná réva, ale Guy je přesvědčený, že ho dokáže dát do pořádku a výhodně prodat. Byl by přeci blázen, kdyby se o to nepokusil. Zvlášť, když jeho současná životní etapa není zrovna záviděníhodná. Dům Rookward stojí na samotě v lesích a není v něm ani telefonní signál. Jenže je tři hodiny jízdy od města, kde Guy bydlí, a proto se rozhodne v domě na několik dní utábořit. Ale existuje důvod, proč v Rookwardu nikdo tak dlouhou dobu nežil, a zchátralé místnosti nejsou tak prázdné, jak se zdá... V domě se před čtyřiceti lety odehrála příšerná tragédie, jejíž následky přetrvávají dodnes. Usídlil se zde totiž duch ženy, která tragédii způsobila. Je zahořklá, posedlá, žárlivá a vyšinutá, a jakmile se objeví Guy, nemá v úmyslu nechat ho odejít a udělá i nemožné, aby s ní zůstal.... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , Fobos
Originální název:

The Haunting of Rookward House , 2017


více info...

Přidat komentář

Johhanka79
včera 3 z 5

(SPOILER) Ač mám tuto autorku ráda, tak... první knihy super oddechovka a trochu mrazení... a teď kniha od knihy... téměř blbina. Tři hvězdy spíše za čtivost i když děj je nelogický a řekněme opravdu jednoduchý. Hlavní postavy jsou evidentně nepříliš inteligentní a chovají se jako v béčkovém hororu nebo Scary Movie:-)

Aknel26
15.04.2024 4 z 5

Komentář obsahuje něco, co by se dalo označit jako spoiler.
Knížka mě bavila, jen některé pasáže, v nichž byl Guy v domě sám, se trochu opakovaly, a tudíž vlekly. A ta část děje z 60. let mě popravdě ani tak neděsila, jako spíš naplnila odporem. Jinak měl příběh spád, hlavně ke konci – sezení u psycholožky nebo scéna ve vodě a to, co následovalo, neměly chybu! Na druhou stranu je mi trochu líto, že nebyl naplněn potenciál pro jiný než "darcyovský" konec, stačilo by využít Guyova zmatení a trochu zaměnit postavy ve chvíli, kdy běsnil s nožem... No nic, nechci vyzradit příliš. Krom toho mě překvapilo, že nikdo nehledal tu dívku – přitom jejího přítele jistě napadlo, kde by mohla být.


Markéta.
26.03.2024 3 z 5

Bohužel mě tato série už asi trochu omrzela. Začátek knížky ve mně vyvolal velké nadšení, ale bohužel to postupně vyprchalo.

Evkaha
24.03.2024 4 z 5

Darcy má ten dar upoutat člověka u knihy a pustit až na konci. Na druhou stranu jich má už tolik, že nijak zvlášť nepřekvapí. Musím tuto ale uznat jako jednu z těch lepších.

daPhytCZ
10.03.2024 5 z 5

Dvě časové roviny a minimalistický (ne)férový souboj jeden duch na jednoho člověka buduje skvělou atmosféru strachu a paranoi. Sezení u psycholožky je pro mě zatím nejlepší scéna z celé série a kdyby se tento díl rozhodl někdo zfilmovat, určitě vyrazím do kina.

sipkulka
09.03.2024 4 z 5

Zajímavá knížka s napínavým dějem, trošku se dá už očekávat co se bude dít (po přečtení ostatních domů),ale dějová linka s Thomasem přidala něco navíc a o to byla knížka zajímavější.

Annabelle
12.02.2024 4 z 5

Jak jsem již psala v recenzi na Fantoma z Blackwoodu, v poslední době mi knihy ze série strašidelných domů od Darcy Coates skutečně přijdou jak na horské dráze. Fantom z Blackwoodu byl pád dolů, Strašení v Rookwardu zase lehké stoupání nahoru. I když se zde opět najdou repetitivní pasáže, svým způsobem i ohraná zápletka přechozích knih, ale přesto pro mě byl Rookward příjemné překvapení.
 
Guye potkala velmi tragická událost, která ho vrhla v nemilost obyvatel jeho rodného městečka. Když na půdě své matky objeví dědické listiny, zjistí, že jeho matka zdědila obrovský starý dům. Guy to bere jako novou příležitost, kterou ihned chytí za pačesy. Dům si jede prohlédnout a rozhodne se, že ho zrekonstruuje a poté ho prodá. Ovšem kdyby tušil, co se v jeho zdech skrývá, možná by si vše rychle rozmyslel.
 
Současně s Guyovým příběhem sledujeme i osud Thomase, jeho ženy a třech dětí, kterým dům patřil před padesáti lety. Zoufalý a paranoidní Thomas se snažil svou rodinu ochránit před Amy – bytostí, která se kdysi zdála být duchem, kterým se i později stala. A nyní je na Guyovi, aby prokletí Rookwardu zlomil.
 
Po zklamání z přechozí knihy jsem byla Strašením v Rookwardu opravdu mile překvapena. Guy je sympatický hlavní hrdina, prostředí Rookwardu je děsivé už samo o sobě, a hlavně děj byl zajímavý už jenom tím, že se v knize propojily dva příběhy z různých časových linií a odhalily tak čtenáři velmi zajímavého antagonistu nebo v tomto případě antagonistku. Příběh se dobře četl, plynul příjemným tempem, i když závěr byl možná až moc komplikovaný a docela by se mi líbilo jiné zakončení, které kniha nabízela, ale i přesto se mi příběh líbil. Tenhle díl na pochmurné večery mohu doporučit a doufám, že příští kniha ze série nebude opět pádem dolů.

Adýsek69
05.02.2024 5 z 5

Já se bála, já jsem nedýchala. Zhltla jsem to za pár dní a těšila se na další stránky. Výborné počtení a těším se na další díly.

Mikky01
25.01.2024 3 z 5

Protože se jedná o mou oblíbenou sérii, tak jsem se na tuto knihu už hodně těšil. Četl jsem jí v pravou chvíli, během toho, co jsem nemocný a musím říct, že jsem se během čtení občas pěkně zapotil. Kniha má vše, co od dobré duchařiny očekáváte - Napětí, velmi dobrou zápletku a zhuštěnou atmosféru. Skvěle popsaná historie Rookwardu, která už sama o sobě vypráví příběh, včetně překvapivých zvratů.

Hlavním hrdinou této knihy je Guy, sympatický hrdina, který během života natropil pár chyb a snaží se je napravit. Chce se odstěhovat mimo dosah lidí, kde se bude moci vypořádat se svou vlastní minulostí.
Má štěstí v neštěstí, jelikož jeho matka vlastní sídlo Rookward, které Guyovi aktuálně přijde vhod. Nejdříve ho chtěl prodat a najít pro sebe a svou mámu nový domov. Bohužel má smůlu, jelikož v tom domě se usídlil duch naprostého psychopata, který chce získat zpět to, co mu bylo vzato.
V knize se skvěle prolíná minulost s budoucností, takže během čtení se Vám budou odkrývat střípky z doby, kdy duch byl z masa a kostí.

Kniha se mi líbila, ale konec mi přišel celkem nedotažený. I tak doporučuji, protože se u knihy budete bát. Za mě byla nejlepší část s pavouky, ještě teď mám z toho osypky

Hodnocení 8/10

Deia
25.01.2024 3 z 5

Opäť ďalšia jednohubka od Darcy. Ja od jej kníh nemám vysoké očakávania, čakám jednoduché, odpočinkové čítanie s troškou mrazenia a to sa väčšinou splní. Aj tentokrát, len príbeh mal potenciál, aby sa mi páčil viac ako sa mi nakoniec páčil. Hlavne dejová línia z minulosti mi prišla zaujímavá a celkom drsná, takého ducha som veru nečakala. Ale napriek tomu ma príbeh veľmi nepohltil, aj keď čtivé to je, to zas áno. Guy bol síce fajn, ale keďže tam bol väčšinu času sám (ducha nepočítajúc), tak to nejak nevedel utiahnuť. A pri konci mi to prišlo už veľmi rozťahané, stále som čakala, že už sa to nejak uzavrie a skončí a ono nič. Ako neurazí, nenadchne a na ďalší strašidelný dom sa celkom teším.

nela3812
18.01.2024 4 z 5

První polovina knihy je opět pomalejší. Začínám to brát jako autorčinu značku pro tuto sérii. Vývoje příběhu jsou co se týče gradace všechny stejné, dostaneme vždy jen nové prostředí, hlavního hrdinu, zápletku a přízrak.

Prostředí mě v tomto příběhu zaujalo ze všeho nejvíce. S popisem domu si dala autorka záležet a opravdu jsem během čtení měla pocit, že jednotlivými místnostmi procházím společně s Guyem. Takový hezký dům na mýtince v lese, vyloženě sen každého introverta. Až na jednoho nezvaného spolubydlícího, co nerad návštěvy.

zápletka, díky které se Guy do domu dostane mi přišla nezajímavá, nereálná a sestavená narychlo. Do příběhu se to příliš nehodilo a vyvolávalo to jen otázky a žádné odpovědi. Byla bych třeba ocenila, kdyby se Guy rozhodl pátrat po nějakém rodokmenu či dokumentech, ale všechny papíry div neprohazoval oknem. Trocha historie by dodala spojení na uvěřitelnosti. Takto to byl prostě chlápek co se ocitl na špatném místě.

Oproti tomu historka s přízrakem je jednoduše skvělá. Řekla bych že zatím nejlepší, jakou jsem u Darcy viděla. Příběh byl jednodušší, ale za to měl pořádné grády, až se vám obličej bude křivit znechucením. Můj čtvrtý "dům" a rozhodně ho, i přes nižší hodnocení, zatím řadím na první místo. Přízrak je děsivý, s temnou minulostí a ještě temnější současností. Za mě opravdu velmi povedené.

Hodně pomalý začátek, několik momentů bylo až příliš přitaženo za vlasy. autorka se pravděpodobně snažila do příběhu natlačit nějaké akčnější scény, ale bylo těžké si to představit a působilo to spíše jako parodovaně. Strašidelné scény jsou skvělé a samotný dům se vám také bude líbit.

Hodnocení: 3,5/5

1v8na
30.12.2023 4 z 5

Ze začátku jsem měla trochu problém se fo příběhu začíst. Přišlo to až ve chvíli, kdy do příběhu vstoupila Tiff a Blake.
Poté začal mít příběh spád a grády.
Postava Amy mě hodně fascinovala a do teď přemýšlím jestli opravdu může být někdo tak praštěný i v reálu.

Adris
26.12.2023 4 z 5

Teď čtu Děsy Leigh, a to je teda zatím nuda. Naopak tato kniha mě bavila víc. A přitom je to taky "jeden na jednoho". Ovšem Guy je odříznutý na mýtince v lese, kdežto Leigh je uprostřed ulice. Takže příběh s Guyem působí intimněji a strašidelněji. Navíc se jedná o cca 200 stran a to ůplně stačí. Za mě - doporučuji.

Cajda
04.12.2023 3 z 5

souhlasím s twiggynka
dlouho se vlastně nedělo nic, už jsem začala vážně přemýšlet, že knihu odložím nedočtenou - poslední třetina fajn, knize by stačilo tak 50stran :o(
Darcy má teda i lepší výtvory.

twiggynka
22.11.2023 2 z 5

Dočíst tuhle knihu bylo trápení, i když musím říct, že poslední třetina knihy mě bavila nejvíce. No uvidíme co další díl.

Magnovak
21.11.2023 3 z 5

(SPOILER) Inu, minulou knihu jsem tu v komentáři rozcupovala na kousíčky. Tohle bylo jen o fousek lepší, dokonce jsem zajásala, když se objevil ten brutus twist z psychiatrického sezení. To je teda pecka, říkám si, Darcy má nakonec nějaké ty koule, ne že ne... Jenže to byl jen další pokus Amy jak nás přesvědčit, že je žlá žlá psychopatka. Tak zase nic. Ale dávám tomu o ten fousek lepší hodnocení, protože ačkoli Darcy miluje happy endy a ne opravdové psycho, to nahlédnutí do alternativního konce mě pobavilo velmi. Škoda.

katerina28349
01.11.2023 4 z 5

Strašení v Rookwardu je super čtení, které mě bavilo.
Měla jsem pocit, že s Guye procházím celým domem pokoj po pokoji včetně děsivé půdy. Guy mě přišel trochu naivní v chování ( hurá mám dům sice nevím proč je opuštěný ale opravím ho a prodám. V domě jsou slyšet podivné zvuky škrábání, bouchání dveří... to nevadí prodám ho pod cenou). A co z duchem jaké si ženy? Odejde když dům vyčistím a vyházím staré věci. Realita byla jiná Amy byla hodně šílená a nehodlala se vzdát ani Guye nechat opustit dům. Trochu mi vadil konec bylo těší rozeznat co je realita a co iluze vytvořena Amy. Na knížce se mi líbily obrázky, které potrhávaly mrazivost příběhu.

Petronella.k
30.09.2023 2 z 5

Tak jo, pořád si stojím za tím, že nejlepší je Ashburn. A tohle se tomu nějakým způsobem snaží podobat. Že matka neví, že má dům, to přehlédnu, že tam Guy zůstával i přes všechny ty vidiny, zvuky a minulosti. Takže jakmile tam zůstával i přes to všechno, tak nějak mi ho přestalo být líto a řekla jsem si, dobře mu tak. Taky mě dost brzdilo to, že chvílema bylo těžší rozpoznat realitu. No a konec byl na mě moc přeafektovaný.

iv.ča
11.09.2023 5 z 5

Mě se knížka líbila, byla hezký strašidelná.

uzivatel6201
06.09.2023 3 z 5

Kniha se mi nečetla nijak dobře.