Do pekla a zpět

Do pekla a zpět https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480915/bmid_do-pekla-a-zpet-Ixt-480915.jpg 4 167 43

Strašák série

1. díl >

Zřídit autonomní zónu, která funguje jako věznice pro ty nejdrsnější recidivisty, se může jevit jako dobrý nápad. I v roce 2028. Horší je, když vás pošlou, abyste z takového místa někoho vytáhli ven. Zvlášť když jste vládní zabiják známý pod jménem Strašák a úkoly jako záchranné operace obvykle nemáte v popisu práce. Navíc se přitom zapletete do hry tajných služeb, kde je každý postradatelný. A nejvíc ze všech právě vy. Povznášející dobrodružství, hrdinské činy, čestní muži větší než sám život… Ani náhodou! Tohle na stránkách této knihy skutečně nenajdete. Připravte se na brutální násilí, zrádné agenty, psychopaty, kanibaly a větší než malé množství krve.... celý text

Přidat komentář

mareksevc
14.03.2024 4 z 5

lahko čitatelné akčné Bečko s vtipnymi hlaškami - jednoduchoé ale funkčné

katallinka
28.12.2023 3 z 5

Dost drsné čtení plné vulgarismů, ale celkově to fungovalo, takže za mě spokojenost 3,5 v sérii budu pokračovat. Četla jsem hodně podobných knížek, které byly malinko lepší, proto tak nízké hodnocení.


Terva
25.12.2023 4 z 5

„Ale já . . .
já jsem nemohla!
Když vy jste byl
na-nahoře, a najednou
. . . vžum!“

Proti tomuto příběhu bych měl dvě poznámky:
1; Vybavení hlavního hrdiny. Je shozen padákem coby vězeň na vězeňské území. V prořádku. Ale, když jsem udělal součet věcí, které měl schovaný pod muklovským oblečením, tak jsem trochu zalapal po dechu. Skládací kladkový luk, třicet (30) šroubovacích šípů, několik nožů, lékárničku (co je všechno v ní, už snad nebudu ani rozepisovat) vak na vodu a pončo alias spacák. Už jsem jen očekával, kdy vytáhne, ze zapomenuté kapsy, lehký kulomet. Si toho jako nikdo ze stráží ani z vězňů nevšiml? Vždyť musel vypadal jako Michelin. Víte, ta postavička (maskot) prodejce automobilových gum. Tohle mě trochu zarazilo.

Malá ochutnávka:
Šel jsem ranním lesem. Teď už regulérně svítalo. Všude kolem začal povrzávat i hmyz. Ptáci se rozeřvali.
Někdo tomu říká zpěv, ale když si uvědomíte, že ty opeřené potvory na sebe vlastně jen ječí: „Můj strom! Můj strom! Můj strom!“ případně: „Podívej, jaké mám krásné peří! Nechceš si zašoustat?“ tak to ztratí kouzlo.

2; Krvavé gore scény. Tohle nepůjde holkám k duhu. Hoza není Kotleta, jde do toho až moc tvrdě. I mě bylo nepříjemně u některých krvavých scén. Ale, když tyto dva fakty přeskočím a skočím rovnou do příběhu, musím napsat, že tohle se fakt povedlo. Je to přímočaré, akční, dobrodružný a sem tam i vtipný.
Ale bohužel, nelogický úvod a krvavé scény mě příběh dost pokazily. „Kdybych to viděl ve filmu, napsal bych do hodnocení něco sprostého o bezradném scénáristovi“ . . . Díky asi deseti citátům a některým hláškám dávám 70%. Což, bohužel, i po rozsáhlé rekonstrukci na DK jde zase jen vyjádřit nedělitelnými hvězdami. Ale hlavně, že máme reklamu na „Bez reklamy“ a super Bazar.

Citát: Ani nestihl zvednout Lucille . . . Myslel jsem, že jsi větší frajer, Negane!

sestraJoy
30.09.2023 5 z 5

„NA CHVILKU, ALE JEN MALIČKOU, JSEM ZAUVAŽOVAL, JESTLI SI S UVÍTACÍM VÝBOREM NEMÁM ZAHRÁT NA ZABÍJENOU (NĚCO JAKO VYBÍJENÁ, JEN KAPKU OSTŘEJŠÍ). JENŽE JSEM TU NEBYL NA DOVOLENÉ. MĚL BYCH SE ZAČÍT CHOVAT PROFESIONÁLNĚ, A NE JAKO BLBEJ TURISTA.“ Tak tohle já můžu! Asi ne furt, ale tohle je fakt parádní knižní béčko, který má všechno to, co obsahujou ty filmový: jednoduchej děj, svižný vyprávění a spoustu hlášek. A já určitě zase na nějakou výpravu s tímhle frajerem, co má vražednou náladu, vyrazím!

nero 13
10.09.2023 5 z 5

Já se bavil a navzdory potokům krve se dost často i zasmál, autorovy hlášky jsou fakt drsně trefné, a s jeho narážkami na různé aktivisty a mojí nemilovanou EU na sto procent souhlasím, při čtení jsem si živě představil jak by Strašák během několika sekund vyřešil Poslední generaci přilepujicí se k silnici a v jejich případě z nich opravdu tu poslední generaci udělal. Jinak pár výjevů z knihy mi má představivost fakt vypálila do mozku, například scéna s Amazonkou a dvoukilovým dildem, nebo pár zážitků Strašáka na Hradě mezi Honorací.
Inspirace této knihy filmem Útěk z New Yorku s Kurtem Russellem v hlavní roli se v českých reáliích opravdu povedla.

MartinProtschke
06.09.2023 5 z 5

Tak tohle mi sedlo a asi kdybych to četl první, nebyl bych tak kritický ke dvěma dílům Spálené země.

Etule
27.08.2023 4 z 5

Mám ráda náhody. Protože jen díky tomu, že na mě úplně náhodně vyskočila reklama s autorovou knihou Jako sama smrt (která mě zaujala obálkou, názvem i anotací!), jsem tohoto autora vůbec objevila. Po přečtení výše zmiňované knihy jsem od autora chtěla přečíst něco dalšího.
Tohle byla opravdu nahláškovaná bomba jízda od začátku do konce. Bavila jsem se, byla znechucená (páč některé scény byly fakt drsné). Prostě to vyvolalo emoce, což dobrá kniha vyvolat má. Pro mě sice o chloupek slabší než Jako sama smrt, ale i tak naprosto skvělé. Ironie a humor, nezastavitelný hrdina a akce až po okraj. Jo, skvělé.
Po osobním setkání s autorem, jsem si nakonec všechny tři knihy o Strašákovi koupila (první jsem četla půjčenou z knihovny), protože to prostě uměl na besedě prodat. Neskutečně se těším na autorovy další knihy, už jen díky vyprávění o tom, co nového chystá. ;)

NemmamSlov
21.08.2023 5 z 5

" Světlo nebolo nic moc, ale stejně jsem měl pocit, že po tom upozornění nabrala odstín do zelena. To bylo dobře, orkové jsou drsní."

Jakub Honza znovu napísal dobrí príbech. Naposledy som od neho čítal Jako sama smrt, čo mi najviac vyhovoval jeho štýl písania a to sa nezmenilo ani v tejto knihe, aj keď ide o úplne odlišný príbeh.

Tento krát je hlavný hrdina Strašák, ktorý je člen tajnej vojenskej jednotky na zvláštne operácie. Zem sa tak trochu pokrivila a Češi sa stávajú dosť veľkou mocnosťou EU. Väzenia už nie sú budovy plné väzňou, ale oplotené územia kde si odpikávajú svoj trest, no viac menej bez zákonov. Strašák musí vstúpiť do jedného z týchto väzení a zachrániť agentku v utajení, no prostredie plné zločoncov a kanibalov nie je miesto jednoduché na prežitie. Autor vykresluje hrdinu ako bezchybného vojaka, čo aj väčšinou tak je. Strašak väčšinou spraví tak sa mu aj podarí, ale menej nečakaných zvratov autor nahradzuje vynikajúcim prostredím. Chýbal tam možno väčší záporák, ktorý by konkuroval hrdinovi, ale autor má v obľube jednoduché cesty a čo najmenej zápletok.

Franc
05.08.2023 5 z 5

Tak tohle se autorovi rozhodně podařilo.

Tento typ literatury je spíše o formě než o obsahu, a je na autorově zručnosti, zda-li Vás po celou dobu četby bude schopen bavit.

Děj není nikterak složitý či originální, ale podaný způsobem, pro který budete autora milovat či nenávidět.

Já se opravdu bavil. Musím říct, že Strašák si do mého srdce našel cestu rychleji, než nožem do ledvin prvního nepřítele. Rozhodně to není kandidát na Nobelovu cenu míru. Taková kombinace Ramba, McGaivera, Šileného Maxe, a pokud by měli děti, tak potomka Mirka Dušína a Červeňáčka. Takže pokud násilí v knihách nemusíte, této se obloukem vyhněte.

Navíc celý příběh se nese v humorno - ironicko - sarkastickém duchu. Každé dění je trefně okomentováno. Autor se neopakuje a po celou knihu udržuje laťku zábavy vysoko nasazenou. Takže, ač potoky krve, proč se u toho nepobavit, když nám pánbůh humor dal.

V hodně komentářích jsem četl o autorově srovnávání s mistrem pera Kulhánkam a Kotletou. Proč? Autor si jde svojí cestou a má svůj styl.

Pokud se Vám tento styl literatury líbí, chtete se pobavit, četbu si pouze užít, směle do toho.

azzies
07.04.2023 3 z 5

Jako nebylo to špatný, občas jsem se do čtení přeci jenom musel tlačit, ale kniha je to zábavná, krvavá a občas zábavně a zvrhle překvapivá.

maximus13
06.04.2023 3 z 5

Milý distropický příběh. Moderní technologie, vyhřezlá střeva, useknuté údy, gangy úchylů... Co víc si přát. Mě kniha pobavila, takže dobře utracené peníze.

John6900
24.03.2023 5 z 5

První jsem četl Projít ohněm a zdá se mi o něco lepší, ale i tady je to pro mě za plný počet hvězd. Strašákův první příběh je totální akčňárna, plná krve a hlášek. Můj dešvorc je delší než tvůj - to už každý nezná :) Bavil jsem se skvěle a těším se na další dvě knihy, které mají za chvíli vyjít. Určitě "must have".

zbuy
17.03.2023 4 z 5

Hlavní hrdina Strašák je mixem Snake Pliskena, šíleného Maxe Rockatanskyho a Johna Ramba, pro nepřátele těžce vražedná kombinace. A o nepřátele není nouze, protože je Strašák vysazen ve vězeňské zóně plné zabijáckých maniaků s kanibalskými choutky, že by se nad jejich apetitem nestačil divit ani Hannibal Lecter. Hlavní hrdina likviduje protivníky po tuctech jako John McClane a hází u toho víc hlášek než Joe Hallenbeck. Tenhle příběh je opravdu maso a krev, až jsem měl ke konci dojem, že dochází k mírné devalvaci těchto komodit. Dobrá oddechovka.

rimar
19.02.2023 5 z 5

Jak už tu je zmíněno je to brak. A co má být pamatuju jak Cesty krve nebo Vládce strachu kritikové totálně sepsuli a nenechali na Kulhánkovi niť suchou. Hlavní je že se nám to líbí. Četl jsem už předchozí fantasy díla od autora ale tohle mi sednulo víc. Má to mouchy a slabší místa ale pokud to člověk bude brát jako oddychové čtení a chce se pobavit a má rád trochu drsnější tvorbu rozhodně nebude litovat že po knize sáhne.

Hotovson
11.02.2023 5 z 5

Neskutečná akční řežba prošpikovaná hláškama pomalu na každej stránce. Je škoda, že tohle asi nikdo nikdy nezfilmuje, páč jako film by to byl naprosto brutální béčkovej nářez. Akorát v našich končinách na to nemáme žádnýho ksichta a navíc tu nikdo neumí natočit pořádnej akčňák a k amíkum se to asi nedostane, nemluvě o tom, že v dnešní hyperkorektní době by tuto neprošlo ani za nic, leda by z toho vznik nějakej sluníčkovej paskvil. Takže ve finále je to možná dobře.

Je to vynikající oddechová literatura (neřikam, že pro všechny), kde prostě čtu a necham se volně unášet dějem, kde nemusim přemejšlet, co příde na další stránce, ani se nějak moc zamejšlet nad tim, co se stalo na tej předchozí a proč. Prostě lavina akce a těch brutalit okolo toho.

Xhanz21
12.01.2023 4 z 5

Kniha, která se odehrává v blízké fiktivní budoucnosti ČR. Hlavní hrdina má ke všemu pořád co říct s humorem sobě vlastním, nechybí spousta akčních scén, krev, mrtvola kam se podíváš a spousta hlášek. V knize nejsou žádná hluchá místa a děj pořád běží dál. Celkově mě kniha velice překvapila a to v pozitivním smyslu.

toni-az
19.11.2022 3 z 5

Jako oddechovka ok, pěkně to odsýpalo, krve bylo až až a audiobook byl fajn načtený.

Co se týče příběhu, bylo to takové poslabší, žádný opravdový nápad, spíš jen klišé opsaná odjinud, ale aspoň tam byly sympatické postavy. Na můj vkus trochu moc hlášek a většinou ani nebyly moc dobré, zasmál jsem se tak u tří. Místy mi přišlo, že si autor trochu honí triko, co všechno zná. To bylo trochu i vidět na popkulturních narážkách. I když ty mi přišly zrovna celkem fajn, aspoň tedy ty, které jsem odhalil. To se nakonec stalo nejzajímavější částí četby, že si je člověk hlídal a přiřazoval správným filmům, seriálům či knížkám.

Bohužel autor (aspoň zatím) velikánům jako Kulhánek či Kotleta nesahá ani po kotníky. Ale třeba se ještě rozepíše.

Petr-N-UL
06.09.2022 4 z 5

Čtivé, děj hezky odsýpá, pro dříve narozené úsměvné narážky na starší filmy. :-)

morpheus
26.08.2022 5 z 5

Moje prvni setkani s autorem a hned pecka :) Tady se mi potvrdilo, ze je dobry obcas sahnout po neznamem autorovi, kdyz se to nepovede, cert to vem, ale tady to byla trefa do cerneho. Pribeh akce strida akci v podstate v cele knize, trochu mi to pripominalo Kulhanka, hlavne v pikosekundach a masakru. Dalsi dil, ktery mam ve ctecce je Projit ohnem, tak uvidime. Za tuto knihu ode me mate 5 hvezd :)

michal3736
02.08.2022 5 z 5

Musím přiznat, že pro mě opravdu překvapení. Skvělá oddechová akčňárna ve stylu ala Kulhánek. Už dlouho mě něco tak nebavilo a to ještě k tomu, že to byla moje první kniha od autora