Stopy strachu

Stopy strachu https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41085/stopy-strachu-41085.jpg 3 50 9

Sedmnáct hororových povídek o zlu, temnotě a bestiích, o upírech, kteří večer co večer navštěvují osamocené dívky, o zombiích tvářících se jako jedni z nás, o nadpřirozených bytostech, které zasahují do našich životů. Najdeme v nich příběhy duchů vracejících se na místa, kde zemřeli nebo byli podle pověsti kdysi jako lidé zavražděni, ale i dechberoucí pověsti o nevysvětlitelných záhadách. Zamkněte dveře. Rozsviťte. Neberte telefon. Otevřete knihu...pokud si troufnete...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Horory , Povídky

Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

666 The Number of the Beast , 2007


více info...

Přidat komentář

Madla81
17.08.2021 1 z 5

Tak tohle byla velmi slabá antologie. Ačkoliv v anotaci takové uporzornění chybělo, měla jsem převládající pocit, že sbírka byla původně zamýšlena pro mnohem mladší čtenářstvo. Jak jinak si vysvětlit mnohé romantické zápletky a prototypy blonďatých hezounků, kteří jsou buď špatní, nebo se jim budou dít špatné věci.Většina povídek byla jalová, nepůvodní a až bolestně předvídatelná. Zajímavé a překvapivé byly tak tři povídky - jedna psaná až orwelovským jazykem, pracující s lékařským prostředím a plná takřka hmatatelného strachu z Těch, kteří naslouchají a nutí své "pracovníky" provádět jakési nechutné věci s lidmi, kteří byli obětováni. Tohle byla asi nejlepší povídka ze všech. Kafkárna, u které jsem téměř ani nedýchala. Další zajímavou povídkou byla La fleur de nuit. Půvabně vyprávěná duchařská legenda. A jako poslední mě tématem (méně už zpracováním) zaujala povídka o spisovatelce fatastiky, která poměrně zajímavě a nečekaně končila. Ale na to, že kniha obsahuje sedmnáct povídek, jsou tři zajímavé povídky dost málo. Naštěstí máme v českých a slovenských luzích a hájích spoustu skvělých horrorových autorů (Boček, Renčín, Haidingerová, E. Pocha), kterými si lze spravit chuť.

eraserhead
28.12.2020 3 z 5

Obsahově kniha zaměřená hlavně na mladší/náctileté čtenářstvo. Některé příběhy mají paranormálně romantický až fantasy opar, některé koketují až s jakousi infantilitou, najdou se zde však i příběhy s širším a hlubším přesahem, výborné povídky jako např. ŘÍŠE ŠPÍNY, OBĚTNÍ BERÁNEK, LA FLEUR DE NUIT či závěrečná OMĚJ VLČÍ MOR. Některé povídky jsou tuctové, neoriginální a předvídatelné, jiné sice nejsou originální, ale s použitými prvky nakládají zajímavě a poutavě, některé dokáží zaujmout a překvapit nečekaným zvratem, jiné prostě strhnou stylem. Ač je na obálce knihy napsáno, že jde o duchařské povídky, ne všechny povídky tohle dodržují, což ale není nijak na škodu. Zajímavým prvkem může být, že větší půlku povídek napsali autorky. Obecně nejde o nějak vrcholné dílo a asi jsem několika aspekty mimo cílový okruh knihy, přesto jsem si příjemně početl, objevil pár zajímavých a dobrých povídek a ke knize se klidně někdy vrátím.


carollfu
22.03.2020 4 z 5

Tyto příběhy bych si dokázala představit jako seriál. Každý díl jeden příběh. Některé lepší, některé horší, ale všechny čtivé a zajímavé svým vlastním způsobem. 4*

PeM
16.02.2016 3 z 5

Nepřekvapí, neurazí....můj dojem = neutrální....něco čtivé, něco vyloženě konina...asi tak...

Tygřička
16.06.2015 5 z 5

Knížka je to vynikající, ale nesouhlasím že se jedná o příběhy hororové, i přes to, že jsem párkrát měla husí kůži, řekla bych že je to spíš tajemné, duchařské a strašidelné, ale hororové ne, aspoň já mám o hororovém čtení jiné představy.

Valko
17.11.2014 3 z 5

Škoda. Věčná škoda, že jsem od té knížky čekala tolik. Jsem typ člověka, co se chce před spaním pořádně vyděsit a pak se bát jít v noci na záchod. Proto jsem si knížku objednala. Otevřela, začala číst a...přišlo zklamání. Škoda. Pár povídek bylo dobrých, proto 3 hvězdičky, ale chlupy mi to nenaježilo... Knížka je slabší odvar pro ty, kteří chtějí číst horory, ale ne takové, při kterých by museli usínat s rozsvícenou lampičkou.

hanapaimen
04.08.2013 2 z 5

No, nečekala jsem toho moc, a ani jsem toho moc popravdě nezískala....líbily se mi asi tak dvě tři povídky, což je pro mě ze 17 dost málo...

MrMail
08.03.2011 4 z 5

Tato kniha je moc dobrá . Některé povídky jsou sice jak vystřižené s amerických filmů ale při některých vás opravdu zamrazí , tím jak je děj promyšlený .

Tuffy
30.11.-0001 5 z 5

Povídky nejsou moc dlouhé, což je dobře, protože by ztrácely na své čtivosti. A i když některé jsou vážně typicky americké, stejně vás z nich zamrazí. Jsem ráda, že jsem tuto knížku náhodně našla doma při uklízení, protože její počtení mi rozhodně udělalo radost a už dlouho jsem v ruce nedržela tak skvělou knihu. :)