Stopy minulosti

Stopy minulosti https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/446957/bmid_stopy-minulosti-8n7-446957.jpg 4 125 42

Hrad Dunmor série

1. díl >

Na příkaz svého šéfa se mladá designérka Lexie vydává na sever Irska, aby se ujala renovace sídla Dunmor Castle. Panská usedlost a její okolí jí však připadají důvěrně známé, i když si nevzpomíná, že by se tady už někdy ocitla. Lexie, která vyrůstala jako sirotek, se již dlouhou dobu snaží dozvědět něco o své minulosti. Jenže místo objasnění přicházejí noční můry. Pomoc najde překvapivě tam, kde by ji čekala nejméně, totiž u největšího konkurenta svého šéfa. Podaří se jí odhalit dávné tajemství? A najde nakonec útěchu a klid?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Das Licht im Dunkeln , 2019


více info...

Přidat komentář

KatieKuli
16.04.2024 3 z 5

Asi by se mělo v anotaci objevit, že příběh je vyprávěn ve stylu historické romance tak z 18. století. Nebo to tak ještě v Irsku funguje? Netuším, nejsem expert :-)
Lexie přijíždí jako bytová architektka na hrad, který hodlá koupit firma, ve které pracuje, a přebudovat jej na luxusní hotel. Setkává se zde s synem majitele hradu Graysonem, který se snaží koupi zabránit. V malém městečku se rychlostí požáru šíří dohady a zvěsti a Lexie zjišťuje, že všichni tady vědí o jejím dětství víc než ona sama. Co se stalo s její matkou? Jaká tajemství hrad skrývá? Kdo se jí snaží zastavit? Komu může věřit?
Na žádnou z těchto otázek se odpovědi nedočkáte, protože kniha má druhý díl. Tak já jdu na něj :-)

Joyce24
10.03.2024 5 z 5

Krásné pohodové čtení, kdy se Lexie snaží rozplést i kus vlastní minulosti. A ten otevřený konec? Měla jsem dát na rady zde v komentářích a pořídit si hned i druhý díl. Teď si musím počkat na rozuzlení.


essene
27.01.2024 4 z 5

Moc pěkná pohodovka,jen jsem si na koci říkala...co to má být?)))))---no tak ted už vím)

monika0181
10.10.2023 5 z 5

Zajistěte si druhý díl než začnete číst první! Kniha je otevřená a opravdu jej potřebujete. A nyní ke knize, autorku znám, vím jak píše, tedy nebyla jsem překvapená. Jde o romantický příběh zasazený do Irska a název série by evokoval, že půjde o historický román, ale není to tak. Velmi příjemně se zde prolíná přítomnost s minulostí, což mě někdy v knihách velmi ruší, ale tady je to zakomponováno velmi příjemně. Je to sice romantický příběh, ale s takovým napětím, nebezpečím a tajemstvím, že Vás to nutí číst a číst. Chcete znát rozuzlení. Moc oceňuji popis prostředí a obzvlášť hradu Dunmor. Samozřejmě Graysonovi fandím, Lexie je na můj vkus dost rozpolcená, ale nelze jí nic vyčítat, jak vyrostla jakou měla minulost .... a pak o čem by jinak kniha byla. Takže užijte si romantické tajemno.

Honzin
08.08.2023 4 z 5

Shodou okolností jsem se dostal k této knížce. Irsko a autorka příjmením Taylor (jako Irsko a autor jiného žánru - Patrick Taylor) byly atributy mé zvědavosti.
Psáno čtivě, to se musí nechat. Současný děj plný napětí. Pozor jsou to dvě knihy a tato je prvý díl. Druhou knihou (V bouři) pokračujete v kontinuálním ději. Až pak je rozuzlení a závěr příběhu.
4* za to, že je to červená knihovna. Omlouvám se čtenářkám, které se mnou nebudou souhlasit, ale vadilo mi, že kdykoli se Lexie podívá na Graysona, tak se jí podlomí kolena a nemůže s tím nic udělat. Jinak je ale Grayson sympaťák :-).

MojeMonca
16.07.2023 4 z 5

Krásné letní čtení

petrabohy
17.03.2023 5 z 5

knížka se mi moc líbila

Rapeh
30.10.2022 5 z 5

Překvapení v podobě málo romantiky ale hodně zajímavého děje který by mohl konkurovat detektivce. Velmi ctiva kniha a napínavý dej

pohoda58
28.09.2022 5 z 5

Příjemné čtení, těším se na druhý díl.

Elize
12.09.2022 3 z 5

Tohle bylo trochu těžkopádné. Doufala jsem v nějaký romantický příběh s nějakou trochu záhadnou zápletkou. Prvním problémem byla čtivost - zpočátku se děj okamžitě rozjede, žádný zbytečně dlouhý úvod, jenomže následně kniha zabředává do nekonečných dialogů hromady postav Irské vesnice. Postav je celkem hodně a jsou pro čtenáře těžko odlišitelné, rozdělují je spíš příbuzenské vztahy, než že by na čtenáře nějak působil jejich charakter. Dialogy zde často opakují problematiku a jsou proloženy opět se často opakujícími vnitřními pochody hlavní hrdinky. Chvílemi to svádí k tomu, aby to člověk zkrátka přeskočil. Dále mi v knize chyběla nějaká opravdovost, čtenář má sice popsány vztahy, ale nepůsobí to tak... je zde například napsáno, jak to mezi Lexie a Graysonem jiskří, ale ani jednou jsem neměla ten pocit, zrovna dialogů mezi nimi je k celkovému poměru dialogů velmi málo a všechny byly (alespoň za mě) mdlé. Rozhodně to nepůsobilo přesvědčivě. Také mi vadilo, jak je hlavní hrdinka naivní a chová se a mluví jak stará-mladá... v knize je to samé okay střídané s výrazy jako vyhubovat a žoviální... hlavní hrdinové působí jako by se vyloupli v minulém století a byli tak o deset let starší. Zápletka je zde celkem zajímavá, ale myslím, že z ní autorka mohla vytěžit víc, ale všechno bylo umořené množstvím dialogů, které ani zápletku nikam nesměřovaly. Uvidíme, jak si povede druhý díl.

Linda007
04.09.2022 3 z 5

Nelíbí se mi, že to nemá konec a že se vůbec nic nedozvíme. Pořad se točí dokola to samé a odpovědi nikde. Nicméně jsem zvědavá, jak to všechno bylo.

pip11
04.09.2022 5 z 5

Lexie přijíždí do malého města v Irsku, kde má navrhnout rekonstrukci zdejšího hradu. Vše ji zde ale připadá příliš známé, také lidé se k ní tak chovají. Čekala jsem poklidný příběh, ovšem je to dost napínavě tajemné a záhadné, nechybí zášť a nebezpečí. Odhalí Lexie minulost, aby pochopila, co se to vlastně děje?
Konec knihy se vůbec nekonal, po posledních slovech by bylo zapotřebí otočit na další stranu, která zde už nebyla. Takže hned jdu sehnat další díl, protože to skončilo uprostřed děje.

sidonka
23.08.2022 4 z 5

Milé oddechové čtení, romantika v krásném prostředí Irska, zajímavé vztahy a plno tajemství ale ten konec, to jsem tedy nečekala, honem na druhý díl

VasnivaCtenarka
19.08.2022 4 z 5

Stopy minulosti - příjemné čtení, ve kterém vás autorka velmi barvitě přenese do slunného Irska. Za mne velmi povedený příběh, s příjemným tempem, s velmi dobře promyšlenou zápletkou. UPOZORNĚNÍ: MĚJTE NACHYSTANÝ DRUHÝ DÍL TÉTO SÉRIE! BEZ DRUHÉHO DÍLU PO RUCE KNIHU NEČTĚTE. Ale vážně....
Více v recenzi na www.vasnivactenarka.cz

Turante
17.08.2022 3 z 5

Pro mě super oddychové letní čtení. Trocha napětí a záhad a spousta romantiky, a to prostředí! Jednu hvězdičku dávám dolů za ten konec, to se teda nedělá!

LilluLong
24.06.2022 5 z 5

Dobrý príbeh + skvela zápletka + vysoké IQ = autorkyna vynikajúca kniha :) tesim sa na pokračovanie , u mna ma 5*

Ralemo
03.06.2022 5 z 5

Nádherný příběh se zajímavým dějem. Lexie se shodou náhod dostane do míst, které matně poznává a postupně se dozvídá celý svůj příběh. Moc hezky napsáno, spousta zápletek a ten konec? Klobouk dolů, ihned jsem musela číst další díl. Od knihy se nešlo odtrhnout.

evineckY
02.06.2022 5 z 5

Tak to se mi líbí moc.
Spisovatelka nás drží v napětí po celou knihu a ten konec!
Hned musím na další díl Doporučuji.

Luciska13
31.03.2022 4 z 5

Hezký příběh, který se dobře čte, zajímavá zápletka, romantika a trocha toho napětí, přesně tohle knížka krásně spojuje. Co mě ale opravdu naštvalo a i zklamalo bylo ukončení prvního dílu. Vím, že není pravidlo, aby měla kniha uzavřený konec, ale když se jedná o dva díly, čekala bych alespoň částečné uzavření děje, částečné rozuzlení, ale zároveň položit nějakou otázku, která by navnadila čtenáře k přečtení druhého dílu. Takhle na mě kniha působila jen jako jakési uvedení do děje, ale když nemáte hned druhý díl, je to jako byste nic nečetli. Vzhledem k tomu, že už mám za sebou i druhý díl, hodnotím to i za celkový dojem, takže nakonec to vyšlo na ty čtyři hvězdičky, je ale opravdu škoda, že autorka neudělala ten předěl o pár kapitol dál, kde už se část tajemství odkrývá...

AndreaP.
28.02.2022 3 z 5

Série se jmenuje Hrad Dunmor, tak jsem podvědomě čekala nějaký ten historický román, ale to jsem se spletla! Je to romanťárna spojena se zápletkou přímo detektivní, nechybí tajemství hradu, a občas člověk přemýšlí, kdo je zde vlastně kladný hrdina a kdo naopak ten zlý. Každopádně doporučuji číst, jen když máte k dispozici oba dva díly, jelikož takto otevřený konec bez možnosti IHNED pokračovat dál nejde dát :-) Prostě pokud chcete oddechovku, při které si ale napětím neoddechnete, tak hurá do toho.