Poslední strach

Poslední strach https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22403/bmid_posledni-strach-lGE-22403.jpg 3 49 5

Stopy hrůzy 28, ze seriálu Země duchů. Šestnáctiletý Andy, který se jako jediný živý znenadání octl v Zemi duchů, má konečně možnost vrátit se domů, i když to znamená, že se bude muset definitivně rozloučit s krásnou Elizabeth. Ale vynoří se ještě jedna překážka – někdo ukradl Tajemství Smrti a míří s ním do světa živých. Pokud se Andymu a Elizabeth, kterým pomáhá kouzelník Velký Aurugula, nepodaří zloděje zastavit, zemřou na světě milióny lidí. Konečný zápas se odehrává na školní diskotéce, kde ruka Smrti kosí jednoho po druhém a zdá se, že není úniku…... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , Studio dobré nálady - nakladatelství Kredit
Originální název:

Final Frenzy , 1993


více info...

Přidat komentář

Martin82
15.11.2021 odpad!

(SPOILER) Co napsat závěrem této série.....Andy se po mnoha dobrodružstvích vrátil domů a aby to náhodou vše v dospělosti nezapomněl, začal si to v závěru sepisovat.....wooow. Jeho dobrodružství ve stylu 20-30 stránek na jedno a pak další které s předchozím vůbec nesouvisí ( jak stolní hra otázky a úkoly) opravdu není můj šálek ..v tomto případě čaje.....20% (10% za to, že snad nikdy nevznikne pokračování)

Kontryhelka
02.12.2020 1 z 5

Andy a země Duchů. Přečteno, ale velmi ztuha. Tahle kniha stejně jako ostatní s Andym se mi nelíbila, nezaujala mně fakt ničím.


hippiesak
02.04.2019 5 z 5

Toto bylo můj TOP ze světa Stopy Hrůzy :) ALE jsem naštvaný na vydavatele, protože oni vydali JEN 5 dílů z celkových 6. Nevím přesně pořadí, ale oficiální 4., nebo 5. díl, zkrátka česky neexistuje. Naše česká série má první díl, pak navazující a má konec. Ale v posledním díle se vzpomíná jak Andy bojoval s upírama. Co? Jaký upíři? Tak jsem si zagooglil a zjistil, že originální série "Ghostworld Series" má 6 dílů. Škoda... Ale i tak to bylo super 5 mini knížek :)

yaoiyuri
11.12.2016 1 z 5

Po „lepíš“ Chladné hrůze příběh opět zabředl ve zkratkovitém stylu vypravování, děj byl místy o ničem, nic není rozvedeno ani vysvětleno. Proč (a jak) ten muž ukradl tajemství smrti? Proč chtěl zničit všechen život? Jeho motivace nebyla ani malinko naznačena, celé se to neslo ve stylu „prostě proto“. Mělo to být vyvrcholení celé série (tahle kniha je i stránkově nejobjemnější), ale jak už tu podotkl první komentář... je to odfláknuté. Závěrečná scéna s Andym a Elizabeth je tak strohá, až se tomu nechce věřit.

PS. Na začátku knihy se Andy zmiňuje, že bojoval s upíry, ale já si žádné z přechozích dílů nevybavuji. Na internetu jsem dohledala, že mezi Chladnou hrůzou a Posledním strachem by měl být ještě jeden díl „Fatal Fear“ (který v tom případě česky nevyšel), ale nemohu k němu dohledat žádné bližší informace… ona Země Duchů není evidentně moc známá ani v Americe.

Korbitch
19.05.2016 3 z 5

Tak. Dobrodružství Andyho a Elizabeth je definitivně za mnou, a já si uvědomil, že mi tihle dva teenageři budou neskutečně chybět. Poslední dvě knihy byly již hodně zajímavé a měly spád, nápad a hlavně to mezi naší dvojicí už opravdu vřelo, a začal jsem tě jejich lásce skutečně věřit. Konec mě bohužel zklamal. Ne ani tak kvůli tomu, co se stane, ale jakým způsobem. Odfláknuto až hanba. Začínám mít nutkání napsat ještě jednu knihu. Nové dobrodružství....

Autoři knihy

Scott Siegel
anglická, 1951
Barbara Siegel
americká, 1952

Kniha Poslední strach je v

Právě čtených1x
Přečtených80x
Doporučených1x
Knihotéce61x
Chystám se číst4x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x