Letní msta

Letní msta https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21991/bmid_letni-msta-aZQ-21991.jpg 4 127 17

Stopy hrůzy 13, ze série Ulice strachu. „Zabila bych tě!“ vykřikla Geri Marcusová. Je toho schopná? A bude mít příležitost? V táboře Nightwing se děje něco podivného. Mladá vedoucí Holly Flynnová se rozhodne záhadu vyřešit dříve, než bude tábor úplně rozvrácen. Potíže začínají několika případy vandalství. Pokaždé zůstane na místě červené pírko – pachatelova vizitka. A potom zamře jedna z vedoucích. „Nehoda,“ tvrdí policie. Holly však ví více – a ví také, že ona je další na řadě. Teď už nemůže věřit nikomu, ani své nejlepší kamarádce. Vydává se po stopě vraha a doufá, že sama nebude jeho obětí.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Horory , Pro děti a mládež

Vydáno: , Studio dobré nálady - nakladatelství Kredit
Originální název:

Lights Out , 1991


více info...

Přidat komentář

n.ezn.amy
05.12.2023 3 z 5

Další z dílů Stopy hrůzy tentokrát z letního tábora, kdy mladá vedoucí Holly má podezření, že se v táboře děje něco špatného a smrt jedné z vedoucích potvrdí její podezření. Kdo je ovšem vrah? A proč zanechává po sobě stopu? Tyto příběhy jsou hlavně pro -náctileté, hloubku v tom nehledejte. Takové průměrné čtení, které extra nezaujme a myslím si, že se k této knize ani po letech vracet nebudete.

danny_21
16.10.2023 2 z 5

Letní msta je dalším slabým dílem této série se slaboduchým námětem “tajemných“ událostí na letním táboře v soft stylu Pátku třináctého. Na stopě pachateli terorizujícímu osazenstvo tábora Nightwing je mladá praktikantka Holly, které samozřejmě při odkrývání záhad nikdo nevěří, ani policie po první a poslední z násilných činů. Zápletka a motiv pomatence, stejně jako celý děj plný neustálých autorových snad o přísun dalších podezřelých do cesty pátrající Holly, je úsměvný, hodně jsem se bavil u toho, kdy zařve buchta a ostatní si ve stejný večer vypráví duchařské historky, a stejně podobně jsem se svíjel u stylu dopisů psychotika Šéfovi s podpisem : Ahoj Já. Z této série jsem zatím dost zklamán, nějak jsem měl z pubertálních let zafixováno, že to nebyl takový brak, hlavně Stinea jsem tak nějak pamatoval v daleko lepší formě, není to moc daleko od “kvalit“ sourozenců Siegelových – tento styl a forma je fakt slabota – 30 %


LussyP
30.09.2023

Tyto knihy mě generačně minuly a rozumím tomu, proč byly hitem a věřím, že i teď si čtenáře najdou.
Pachatele jsem neodhalila, četlo se to skvěle, ale originalitou to moc nepřekypuje... Na druhou stranu, je to přes 30 let od vydání, že? :)

Ayna
25.07.2023 5 z 5

(SPOILER) Tohle je jeden z dobrých dílů série Ulice strachu, i když vlastně s Fear Street souvisí jen hodně okrajově (jen je letmo zmíněno, že tam bydlí hlavní hrdinka). Fajn táborová atmosféra, naturalistické popisy pubertální šikany, které mi zvedly tlak víc než vraždění, kterého tu nakonec ani moc nebylo (a Debra si o to stejně koledovala). Nechybí ani řádně hororový konec, kdy se hlavní hrdinka dá dohromady s nejtoxičtěji působícím týpkem v okolí.

Petra-Nela
14.07.2023 5 z 5

Mam 4 Knížku Stopy Hrůzy s letní tématikou, tak jsem je začala číst, příběh se mi libil

Martin82
08.09.2021 4 z 5

Dobré..velmi dobré, trochu naturalistické :) Čtu Stopy hrůzy chronologicky a tato 13. kniha je zatím nejlepší...o kapku i než Haló tady fantom. Možná to bude i tím, že mi to trošku připomínalo Foglarovku Devadesátka pokračuje - peřeje Vydří říčky a táboření (na americký způsob). Zajímavý a svižný příběh v přírodě.. jen s tím strachem pořád nevím, kdy se dostaví...začínám mít strach že se strachu nedočkám :o) 84%

edith79
27.04.2021 5 z 5

Bezva díl kultovních Stop hrůzy, tentokrát z letního tábora. Moc se mi to líbilo, protože kromě strašidelných knih miluju i strašidelné filmy a tady se prostě nedalo nevzpomenut na Pátek 13. Moc dobré.

Kontryhelka
02.12.2020 5 z 5

Tuto knihu jsem četla snad asi jako jednu z prvních a nechala ve mně nesmazatelný dojem. Od té doby jsem musela všechny stopy hrůzy přečíst a vyplatilo se. Jsem bohatší - o pěkné zážitky s hrdiny mých oblíbených knížek.

Lucissia
01.04.2019 5 z 5

Jako oddychovka i detektivka fajn. Kdysi jsem vraha netušila, teď už jsem si vzpomněla, tak to nemělo to kouzlo, ale četlo se mi dobře. :-)

hippiesak
08.06.2018 5 z 5

Jedna z nejlepších dílů od R.L.Stine ikdyž se tak úplně na Fear street neodehrává :) Je to takový styl té nové knihy, kterou vydal Baronet "Návrat do ulice strachu" - Ostrov Strach :)

martina.culik
23.02.2017 4 z 5

Byla to první kniha ze série Stopy hrůzy, kterou jsem četla. Ty od R. L. Stinea se mi líbil asi nejvíc, i když jsem raději střídala autory, protože každý psal své příběhy dost podobně. Byly to takové jedno-dvoudenní oddychovky.

Cryptkeeper
06.09.2016 4 z 5

Opět jednovečerní kraťas z dílen R.L.Stina.
Oddechový,parádně napsaný "slasher" :)
Napínavé jako vždy,takže neváhej a přečti si ;)

Anonymka1
12.07.2016 5 z 5

Kniha se mi opět líbila. Byla napínavá od začátku až do konce. Byl nečekaný konec. Miluji tohoto autora. Všechny stopy hrůzy doporučuji :) Byl to jeden z nejlepších dílů stop hrůz.

MartinkaSku
04.10.2015 5 z 5

bylo to dobré, ale vzpomínám si jen matně četla jsem jako malá .,)))

kristyna4415
15.08.2014 5 z 5

pohodovka

oolinkaa
14.07.2014 1 z 5

Velmi slabý díl ze serie SH..

trynitrix
30.07.2013 3 z 5

Super jednodenní oddychovka spíš jsem se pobavila než se bála . a určitě si přečtu další díly ... ( a co se týká Holly na všechny bych se zvysoka..... a odjela pryč) :-D