Stoprocentní riziko

Stoprocentní riziko https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/246963/bmid_stoprocentni-riziko-246963.jpg 4 123 30

V životě jsou ti dobří a ti zlí. A pak ti ostatní. Baptiste Dupré je atypický člověk. Obvyklé morální zásady mu nic moc neříkají, je svobodný a bez skrupulí, je to hráč. Nic ho nevystihuje lépe než hra, adrenalin, pokerové riskování, které roztříští křehkou rovnováhu rozehrané partie. Nebojí se hazardovat, nebojí se soupeřů, věří si a snadno zdolá všechny překážky, které se mu postaví do cesty. Takhle si vybudoval kariéru, tak získal srdce své ženy. Ale uběhlo několik let a Baptiste se začíná příšerně nudit. Dny se střídají, jsou fádní a jeden jako druhý. Až do toho večera, kdy Baptiste konečně narazí na protivníka hodného jeho velikosti. Co kdyby se vrhl do hry, v níž jde o všechno? Stoprocentní riziko je první prózou autora knih Klub nenapravitelných optimistů a Vysněný život Ernesta G. Neúprosný „roman noir“, zčásti inspirovaný skutečnou událostí, autor s odstupem dvaceti let přepracoval, zasadil do nových souvislostí a vydal znovu.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Novely

Vydáno: , Argo
Originální název:

La derniere donne , 1986


více info...

Plativa
Plativa
04.11.2023 4 z 5

Cca 100 stran velmi rychle ubíhalo, člověk se ani na moment nenudil naopak, spíš měl tendenci a to především ke konci očima předbíhat text, aby se dozvěděl, jak to vše skončí. Velmi napínavé a moc zajímavý námět, i když konec mě tedy zklamal. Myslím, že by se příběh dal skončit jinak a čtenářsky zajímavěji. Ze začátku byl příběh a události velmi uvěřitelné, ke konci skoro vůbec.

ZuK1
ZuK1
28.09.2023 4 z 5

Tenká knížka, u níž s napětím očekáváte jak to všechno nakonec dopadne.


Neo1tex
Neo1tex
08.04.2023 4 z 5

Není to špatný, ale říkám si, jestli tohle vůbec stálo za to vydávat jako knihu. Je to spíš povídka na 130 stran. Není to vůbec špatné, příběh je zajímavý, napínavý, má nějaký zvrat, ale po geniálním Klubu je to spíš slabší odvar.

los
los
01.07.2022 3 z 5

pěkná oddechová novela o tom, že nikdy nedokážeme naplánovat úplně všechno (a že když se něco může pokazit, tak se to samozřejmě pokazí); relativně tradičně podané téma dvojnictví a náhody, zápletka a její rozvíjení jsou předvídatelné, ale rychlý závěr dokáže překvapit; vyprávění by myslím bylo uvěřitelnější, kdyby bylo zasazeno do doby před digitalizací

barkaF
barkaF
09.06.2022 4 z 5

Zezačátku jsem měla problém se do knihy začíst, ale nakonec jsem si ji užila. Přesto mi přišla slabší než ty, co jsem četla dřív.

veverka@ořech
veverka@ořech
08.03.2022 5 z 5

Guenassia mě prostě baví. Pro mě toto byla čtvrtá kniha, kterou jsem od tohoto autora četla. Jakmile je čtenář seznámen s hlavními protagonisty románu, děj se rozjede na plné obrátky. Hltala jsem každou stránku a nepřestávala se bavit.

tralaláček
tralaláček
31.08.2021 5 z 5

Jestli jste už od Guenassia něco četli, tak vám v půlce knížky dojde, že se něco podělá. Otázkou zůstává, co a jak moc se to podělá. Moje hluboko zakořeněná víra z pohádek a sluníčkového vidění reality "a žili spolu šťastně až do smrti" mě držela do posledního okamžiku v naději, že se to povede, ale tak to v životě nechodí, či? Risk je zisk. Ne vždycky. Každopádně tenhle spisovatel za risk stojí.

LenkaAK
LenkaAK
29.07.2021 4 z 5

Autor opět nezklamal a celý příběh je velice čtivý. Jakmile jsem se dostala do děje, překvapovala mě každá událost, vše bych řešila úplně jinak. Od poloviny knihy graduje napětí, v duchu si představujete, jak to asi dopadne, ale pan Guenassia je lepší :-) Zápletka se mi moc líbila a klidně bych sáhla po něčem podobném znovu.

Eldar80
Eldar80
21.12.2020 5 z 5

Něco tak napínavého jsem už dlouho nečetl. A hlavně tak dobrého. K čemu romány dlouhé stovky stran, když nedokáží zapůsobit? Důležité jsou stejně originální myšlenky a pak něco navíc. Proč k tomu přidávat zbytečný text?
Tohle je ten případ, kdy se vám stránky přilepí k očím. Doporučuju si na čtení vyčlenit potřebný čas (2-4 hod.), protože odtrhnutí od očí docela bolí. Nejraději bych knihu přečetl v kuse. Takto jsem se dva dny výborně bavil.
Nevím co tomu vytknout. Není tam nic navíc ani tam nic nechybí. Jistě, je to přímočaré a předvídatelné. Ale já bych to napsat nedokázal. Současné hodnocení 71% koncem roku 2020 nechápu. Na 130 stran je to podle mě geniální.
Musíte si to prožít s hlavním hrdinou. Jinak to fungovat nebude. Čtení není jen pasivní zábava a vyžaduje aspoň nějakou investici. Dějem jsem se nechal unést a tak jsem si to výborně užil. Z předvídatelnosti se stane děsivá neodvratnost.
Popisy stručné a přitom dostatečně vystihující. Jak postav, tak atmosféry a prostředí. Díky vtažení do děje to působí hekticky, ikdyž se toho moc neděje. Cením si hlavně toho, že jsem se ani chvíli nenudil.
Jediné co se dá vytknout, že některé situace mohly být promyšlenější. Samotná zápletka je jednoduchá. Je to spíš taková skica, kterou nemá smysl rozepsat do románu. Víc od této novely nelze očekávat. Krátké a úderné. 90%

tamara1351
tamara1351
11.08.2020 4 z 5

Tak tohle bylo mnohem lepší než Nezmar,kniha měla atmosféru a styl.Za mě velmi povedené.

booklover
booklover
02.08.2020 4 z 5

Takový book noir, svižná krimi povídka. Dozvídáme se o pohnutkách gangsterů, světa pokeru a sázek. Kniha je napínavá a končí tragicky. Zápletka je mistrovská. Od mého milovaného autora sice o něco slabší kousek, ale určitě stojí za to si ho během dvou večerů před spaním přečíst.

Runinka
Runinka
06.06.2020 5 z 5

Od tohoto autora miluji vše.

boticelli
boticelli
19.04.2020 5 z 5

Pařížská kriminální tragédie. Aneb vše je jinak a “gauneři” budí sympatie. Svižně napsáno, se zájmem přečteno.

000nugatovej
000nugatovej
14.04.2019 4 z 5

"Život je jako poker. … Žádné štěstí nebo smůla. Ani risk, ani nejistota. … Vyhrávají ti, kdo vyhrát mají. Prohrávají ti, kdo prohrávat chtějí." (str. 8) Jenže ono to může být ještě jinak. Vlastně vše je jinak! Důvtipný čtivý příběh.

kuky921
kuky921
24.01.2019 4 z 5

Velmi příjemná kniha, která se dobře čte a hraje si s až neuvěřitelnými náhodami.

hermína14
hermína14
08.09.2018 4 z 5

Čekáte, že se stane něco zlého...stane, ale jinak, než si myslíte..a to mě baví..zvraty na poslední chvíli:)

mankurt
mankurt
05.09.2018 4 z 5

Musím říct, že kniha mě mile překvapila a přečetla jsem ji jedním dechem. Jsem zvědavá i na ostatní knihy autora, zda jsou stejně povedené jako mi přijde tato. Četla se lehce, svižně a se zatajeným dechem, protože.. jak to vlastně všechno dopadne?

MaKolar
MaKolar
10.08.2018 4 z 5

Moje první setkání s autorem, kniha měla rychlý spád. Velmi dobrá zápletka, která vyústí nečekaným koncem, kde hraje hlavní roli náhoda....

111moni
111moni
16.11.2017 5 z 5

A země je kulatá a co se vyšle se vrátí a ....Na začátku téhle knihy jsme si říkala, no, co se tak asi může stát, prohraje i spoďáry, zbangrotuje, žena ho vyžene, skončí na dlažbě...jak s tím souvisí ten ve vězení, skončí spolu v cele..? Zápletka překvapila, mne osobně ,velmi a sled událostí, které nastaly....Jakoby bylo samozřejmostí,že se stát musely, jako otevřít a zavřít knihu. Fatálnost zhuštěná do pár okamžiků.

Digidub
Digidub
11.05.2017 1 z 5

Oproti ostatním jeho knihám slabé. Nechápu co se stalo ale do půlky jsme to četl jedním dechem a od půlky brutální nuda a zklamání. Trochu mi to v něčem navozovalo atmosferu H.Bolla A vlak dojel přesně, taky tam je ta brutální předurčenost, ale tohle byla oproti tomu limonáda z pouti...