Stoprocentní matky

Stoprocentní matky https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/412916/bmid_stoprocentni-matky-f0r-412916.jpg 3 83 25

Říkají si májové mámy, protože se jim všem děti narodily v květnu. Dvakrát týdně se scházejí v brooklynském parku, aby se vymanily z únavné rutiny mateřských starostí a probraly spolu radosti, strach a úzkosti své nové životní etapy, která se točí kolem dětí. Tu a tam si dopřejí drink v nedalekém módním baru. Jednoho horkého červencového večera se ale něco děsivě zvrtne: chlapečka jedné z matek někdo unese. Winnie, svobodná maminka, jen nerada nechala šestitýdenního Midase s najatou studentkou, ale kamarádky ji přemluvily, ať není přehnaně ustrašená. Jenže malý Midas zmizel – a pak následuje nervy drásající překotné úsilí o jeho nalezení. Policisté kladou znepokojivé otázky a Winniino soukromí se stává vydatným soustem pro bezohledná média. Ostatní ženy sice mají vůči rezervované Winnie výhrady, tři z nich se ale i tak rozhodnou, že podniknou maximum, aby jí pomohly. Na světlo vycházejí pečlivě skrývaná tajemství, přátelství se bortí, manželské vztahy jsou vystaveny těžkým zkouškám…... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Leda
Originální název:

The Perfect Mother , 2018


více info...

Přidat komentář

beer.veronika
10.10.2023 2 z 5

Velice zdlouhavá kniha..

_Michelle_
04.10.2022 3 z 5

Zdlouhavá kniha s chabým dějem a opravdu slabým závěrem. Ocenit mohu pouze čtivost, neotřelý nápad udělat z maminek pečujících o mimča hlavní postavy celé knihy a líbivou obálku. I přes zdejší poměrně nízké hodnocení jsem od knížky čekala o trochu víc.


Bellsinka
29.04.2022 4 z 5

Kniha byla hezky napsaná, zajímavá, občas jsem měla chvíle kdy mě štvala některá z postav.. Neočekávala jsem od knihy moc a proto jsem s ní byla asi i spokojená :))

Kája95
12.03.2022 3 z 5

Pro maminky možná fajn, za mě kniha působí dokonale antikoncepčně. Opravdu otravné,ale dalo se to dočíst

Metla
30.11.2021 3 z 5

Povzbuzena úspěchem "Sedmilhářek", vypůjčila jsem si v knihovně "Stoprocentní matky", zdánlivě se tvářící podobně. Jenže když dvě dělají totéž... Liane Moriarty vytvořila skupinku sympatických žen, jejichž problémy mě zajímaly a přála bych si k takové soudržné partě kamarádek patřit, být v jistých ohledech jako ony. Aimee Molloy uplácala postavy, které spadaly do dvou škatulek: „hoďte na ni síť“ a „vražte jí pár facek“, často pasovalo obojí. Chlapi jsou tady jen takový kompars, jejich role je zoufale zanedbatelná, a hejno iracionálně se chovajících slepic mi převážně lezlo na nervy. K tomu samé kojení, odsávačky, nemám prachy – koupím si něco hezkého, já jsem tak špekatá, spraví to pár muffinů a zlískat se v baru….
Zápletka o uneseném dítěti a odhalování, kdo, jak a proč by docela obstála, chopit se jí někdo řemeslně vyzrálejší, rafinovanější, dbající na pravděpodobnost a logiku. Na prvotinu to ovšem není úplně špatné, dokonce občas příjemně pobavily dialogy, určitý nápad kniha taky má, akorát holt potřebovala šikovnější zpracování. První polovinu „Stoprocentních matek“ jsem přemýšlela, jestli má smysl je vůbec číst a potom už se mi příčilo román odložit, vyplýtvat tolik času zbytečně. Netrpělivě vyhlížená poslední strana podněcuje k udělení dvou hvězd, ale když jde o autorčin debut, budu shovívavá: 50%.

pch1976
23.10.2021 odpad!

Stoprocentní slátanina. Celé takové neučesané, nezáživné, plytké. Od takového námětu bych očekávala napětí. Zvraty.

Elenče
28.09.2021 3 z 5

Upřímně, nevím úplně, jak hodnotit. Při čtení byly chvíle, kdy bych dala s bídou dvě hvězdičky, i nadšené okamžiky, kdy bych dala čtyři, takže jsem to zprůměrovala na tři. Vlastně mi tam přišla navíc celá zápletka s únosem. Líbily se mi příběhy čerstvých maminek, Nellin osud bych si docela ráda přečetla jako samostatný román. Samotná hlavní linka kolem únosu je tak trochu bouda na čtenáře, dostává hrozně málo informací, aby si mohl dopřávat spřádání teorií o tom, jak to celé bylo, takže jsem opravdu dokonce netušila, jak to dopadne.

Booksaddict
22.07.2021 2 z 5

Neurazí, nenadchne. Trochu překombinované a přitažené za vlasy, ale klidně přečtěte...

Hvězdinka
24.01.2021 3 z 5

Čerstvé prvorodičky, únos,... Kniha se dobře četla, udržovala v napětí, závěr zajímavý.

TerezaaBaarova
04.01.2021 2 z 5

Trochu zmatené, ale to jen proto, ze vypravěčka byla psychicky narušená.
Trochu chaos v postavách, ale to jen proto, že hlavní hrdinky jsou 4 ženy, k tomu je tam dalších 6-8 vedlejších postav.
Docela aktivní a napínavý příběh s nečekaným rozuzlením.
Mně se to líbilo na 3 hvězdy, na tři kladné hvězdy.

Januli
27.12.2020 3 z 5

Tak trošku pretazene za vlasy... na me moc postav, ktere se mi pletly a když jsem se zorientovala byl konec. Vzhledem k tomu, že jsem byla zvědavá tak jsem četla dale, ale po přečtení knihy nejsem zrovna u vytržení.

micha-ella
17.10.2020 3 z 5

Prokousávala jsem se tím dost pomalu kvůli množství postav ne vždy dobře uvedených do děje. Čtyři hlavní rodiny autorka sice představila v úvodu, ale i k těm budete několikrát listovat zpátky. Celé je to trochu bláznivé. Matky z dnešních sociálních sítí (hlavně ty bláznivé) budou spokojené, mně to připadalo přitažené za vlasy.

Bee240
13.08.2020 5 z 5

Stoprocentní matky je thriller který vás drží v napětí až do poslední chvíle. Hlavním tématem je skupinka prvorodiček, kterým se děti narodili ve stejný měsíc. Začnou se spolu scházet a svým způsobem přátelit. Každá z těchto žen se pokouší být skvělou matkou pro své dítě a na oko před ostatními se tak i prezentují. Opak je pravdou a každá z nich má své tajemství a je svým způsobem bezradná. Vše se ale zvrtne když unesou dítě jedné z nich a kolotoč lží se rozbíhá na plné obrátky. Tajemství vylézají na povrch a čtenář se nestačí divit co vše je jinak. I přes téma - únos dítěte - mě kniha pohltila a i když mi některé postavy nehorázně lezly na nervy....čtení jsem si užila a byla jsem plná očekávání jak to celé dopadne. Nejvíce mě štvala Francie ta to hnala hodně do krajností a svým chováním mě neskutečně iritovala, ale postupem času jsem na ni změnila názor. Jedná se o skvělou knihu u které rozhodně nešlápnete vedle.

kneslova
23.05.2020 4 z 5

Možná pro čerstvé matky bude kniha velmi zajímavá, čte se dobře, jen jsem měla trochu zmatek v postavách než jsem si zvykla.

Renatecka
17.05.2020 2 z 5

Velmi slabé, zmatené a vcelku nudné. Dočetla jsem jen z donucení.

klarinka9974
14.05.2020 5 z 5

Kniha se mi líbila. Od začátku máte pocit, jako by jste byli součástí samotné knihy, hlavně ty, co mají novorozence. A proto, jsem i já měla ke knize hodně blízko. Od té doby, kdy se stratil Midas se pořád něco dělo. Autorka vás nenechala být klidný a snažila se, aby jste knihu jen tak nepustili z ruky. Musela jsem číst a číst, dokud jsem nedošla ke konci. Hodně mě samotný konec překvapil a celé odhalení každé Májenky, přidalo knize více napětí a podezření. Jsem spokojená a i když to není vyloženě thriller co jsem četla s vraždama, tak i tato autorka si mě získala.

Allla9
11.02.2020 4 z 5

Kniha plná neočekávaných zvratů. Pátrání kamarádek po pravdě při únosu malého Midase.

cornetka
09.02.2020 5 z 5

Výborný thriller, který je přesně takový, jak se píše na přebalu knihy - myslíte si, že už víte, kdo stojí za únosem malého Midase, ale otočíte stranu a všechno je jinak. Knížka je napínavá až do posledních stran. Za mě určitě palec nahoru!

eva3992
25.01.2020 3 z 5

Májové matky, ženy, kterým se děti narodí v květnu, si založí internetovou skupinku a začnou se scházet v parku. Jednou se rozhodnou, že si vyrazí večer bez dětí a právě v tu dobu, unesou jedné z nich syna Midase. Rozbíhá se policejní pátrání, ale zároveň matky ze skupinky chtějí pomoci malého vypátrat. Na světlo tak začnou vycházet různá tajemství a ne každý je ustojí.

Tak s touto knihou mám trochu problém. Námět byl super, konec absolutně nečekaný a nepředvídatelný, ale….

V knize je na mě moc postav – moc matek s dětmi, které se mi pletly. A někdy asi i autorce, když na jedné stránce použila nesprávné jméno. Některé z nich byly tak angažované do případu, až to pěkné nebylo. Navíc proč do toho autorka zatáhla minulost některých z nich, která pro příběh vůbec nebyla důležitá? Bylo tam až moc jiných témat, které byly jen zbytečné.

Po přečtení a zorientování bych si knihu potřebovala dát ještě jednou, tak by mi možná více věcí zapadlo do sebe, ale na to nebyla tak dobrá, abych se do ní pustila znovu.

Takže ano, napínavé, nečekané, ale zbytečně zdlouhavé a komplikované.

3,5*/5*

Blaufik
12.01.2020 4 z 5

Autorka začíná příběh zvolna a pomalu nás seznamuje se čtveřicí kamarádek, májenek. Postupně se však odkrývají dávno zapomenutá tajemství a napětí pomalu vrcholí, spolu s tlakem veřejnosti a novinářů.
Autorka psát umí a vaši pozornost si jistě získá od první do poslední stránky a vy se stanete jedním z vyšetřovatelů zmizení malého Midase.
Nejednou budete jistě šokováni, protože zde není nic tak, jak se na první pohled zdá. Vždyť už jen samotné téma zmizení malého kojence je více než mrazivé.

Štítky knihy

thrillery pro ženy

Autorovy knížky

Aimee Molloy
americká
2019  66%Stoprocentní matky

Kniha Stoprocentní matky je v

Právě čtených1x
Přečtených117x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených3x
Knihotéce24x
Chystám se číst56x
Chci si koupit21x