Stop průměrnosti : jak uspět ve světě, který oceňuje jednotvárnost

Stop průměrnosti : jak uspět ve světě, který oceňuje jednotvárnost https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/360291/mid_stop-prumernosti-jak-uspet-ve-svete-SYH-360291.jpg 4 15 4

Jste nadprůměrní? Vaše dítě studuje? Je váš zaměstnanec introvert nebo extrovert? Každý den jsme srovnáváni a konfrontováni s průměrem – a lidé nás podle toho, co je normální (neboli průměrné) posuzují. A záleží jen na Vás, jestli se dokážete od tohoto průměru odchýlit. Todd Rose, vycházející hvězda současné vědy, ukazuje, že nikdo není průměrný. Ani vy, ani vaše děti, ani vaši zaměstnanci. To není jen fráze, ale matematický fakt s obrovskými praktickými důsledky. Ale i když víme, že se každý člověk rozvíjí zcela jedinečným způsobem, většina jeho schopností a talentu je utopena ve školském systému a firmách, které jsou založeny na průměrnosti. Tyto systému neuznávají náš talent a výjimečnost každého jedince. Je načase to změnit. Todd Rose nabízí – kombinací vědy, historie a osobních zkušeností – alternativu. Nabízí tři principy individuality. Princip výčnělku (talent vždy vyčnívá nad průměr), princip souvislosti (vlastnosti jsou mýtus) a princip cesty (všichni můžeme jít po nevyšlapaných stezkách). Tyto principy nám mohou pomoci pochopit naši pravdu a jedinečnost, čímž můžeme získat velkou životní výhodu.... celý text

Žánr:
Ekonomie a obchod , Osobní rozvoj a styl , Věda

Vydáno: , Omega
Originální název:

The End of Average , 2015


více info...

Přidat komentář

JaniMa
22.06.2021 4 z 5

Samotnou mě překvapilo, že jsem se do knihy začetla. Obvykle bývám k podobným titulům dosti skeptická. Nevidím v nich nic víc, než prázdné skořápky s nafouknutými názvy.
Toto skořápka není úplně dutá. Pár zajímavostí a myšlenek jsem v knize našla. Škoda, že obsah některých kapitol je značně předvídatelný a některé úseky textu působí tak, že autor jen potřeboval knihu nafouknout do větší šířky. Omílání již napsaného mi přijde v knize, ve které může čtenář listovat tam a zpět dle libosti, zbytečné a zde to bylo až otravné.

MirekUL
29.12.2019 5 z 5

Knihu určitě doporučuji, jelikož se zabývá běžně používanou věcí, a to průměrem. To co je používáno každodenně a běžně je většinou přijímáno bez hlubšího zamyšlení, přičemž právě tato kniha toto porušila a donutí čtenáře zamyslet se, zdali je používání průměru vždy vhodné a navíc prospěšné. Autor představuje v knize tři principy, a to členitosti, kontextu a individuality, se kterými pokud se čtenář seznámí, tak dle mého názoru bude v budoucnu průměrné hodnoty a jejich relevanci už vnímat s větší rezervou.


E_Lan
03.05.2019 4 z 5

Velmi zajímavý pohled na dnešní společnost, systém vzdělávání a několik velmi zajímavých příkladů, kde skutečně průměr nefunguje. Musím přiznat, že mě kniha významně ovlivnila a dívám se dnes v práci na kandidáty a "problémové" zaměstnance přeci jen trochu více důkladně. A za to stojí poděkovat!

VladimirTetur
22.11.2017 5 z 5

Přequápko of Dobrovského. Tohle jsem nečekal! Perfektní naučná kniha, perfektně padnoucí název titulu. Poctivá autorova práce, žádná intelektuální onanie.

Autorovy knížky

Todd Rose
americká, 1974
2017  77%Stop průměrnosti : jak uspět ve světě, který oceňuje jednotvárnost

Kniha Stop průměrnosti : jak uspět ve světě, který oceňuje jednotvárnost je v

Přečtených23x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce17x
Chystám se číst20x
Chci si koupit11x