Sto slavných děl klasické hudby

Sto slavných děl klasické hudby https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174245/sto-slavnych-del-klasicke-hudby-174245.jpg 5 4 1

Padesát nejslavnějších skladatelů. Svět klasické hudby nabízí nepřeberné množství krásných symfonií, koncertů, komorních či klavírních skladeb, vokálních či duchovních děl nebo písní, oper a baletů. Ale jak se v tom všem orientovat? Čím začít? Co stojí za poslech? Jaké nahrávky si pořídit? Ve kterém filmu jsme některou skladbu mohli slyšet? A které skladatele bychom měli znát? Kniha seznamuje se stovkou vybraných slavných děl všech žánrů od padesáti nejslavnějších světových i českých skladatelů, a to populární formou, stručně, poutavě, bez notových příkladů, jen s minimem odborných termínů (nechybí zde ale slovníček základních pojmů). Je určena laickým zájemcům o klasiku, začátečníkům i pokročilým, návštěvníkům koncertů či operních divadel i studentům. Od Bacha, Vivaldiho a Händela přes Mozarta, Beethovena, Verdiho, Wagnera, Smetanu, Čajkovského či Dvořáka až po Pucciniho, Strausse, Šostakoviče a Glasse. „Hudba velkých skladatelů potrvá stále, možná navěky, protože v lidech vyvolává emoce, kdykoliv ji slyší.“ – Leonard Bernstein, americký skladatel a dirigent, autor hudby k muzikálu West Side Story.... celý text

Přidat komentář

Josh
13.11.2019 5 z 5

Klasická hudba. Stačí vyslovit a velká část lidí se vyděsí nebo v horším případě začnou nadávat - kdo zase s něčím takovým otravuje..... Už dávno dle mého neplatí, že jsme muzikantský národ, ale že jsme až zabedněný vůči hudbě?

Tahle kniha je moc pěkný výběr klasiků, kdy jak 50 skladatelů, tak jejich děl dávají možnost každému. V době internetu stačí zadat skladbu a zaposlouchat se. Kniha je přehledná, srozumitelná laikům, včetně vhodného hudebního slovníčku.

Když dáme klasické hudbě šanci možná zjistíme, že ji bereme třeba ve filmech (moc dobrý nápad zvolit filmové odkazy:o) jako samozřejmý doprovod, jen jsme netušili, že je to od Bacha!! A že se nám to líbí.... Tipů je nepočítaně. DÍKY !!!!

Autorovy další knížky

Milan Valden
česká, 1973
2018  80%100 českých knih, které si musíte přečíst
2013  95%Sto slavných děl klasické hudby
2005  100%Oscar

Kniha Sto slavných děl klasické hudby je v

Přečtených6x
Doporučených1x
Knihotéce11x
Chystám se číst5x
Chci si koupit2x