Twilight sága (box)

Twilight sága (box) https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/152647/bmid_twilight-saga-pKj-152647.jpg 4 973 117

Box obsahující všechny 4 knihy romanticko-hororové ságy v pevné vazbě. Stmívání: Isabella Swan se stěhuje do Forks, městečka ve státě Washington, kde neustále prší. Zdá se jí, že na světě neexistuje nudnější a beznadějnější místo – až dokud nepotká tajuplného a přitažlivého Edwarda Cullena, který doslova obrátí její život vzhůru nohama. Do Isabellina příjezdu Edward úspěšně tajil před obyvateli městečka svou upírskou osobnost. Ale nikdo není v bezpečí, zvláště Isabella, člověk, který je Edwardovi nejdražší. Oba mladí lidé jsou k sobě vázáni silným citovým poutem. Zvítězí milostný cit, nebo hrůzné temné pudy? Nový měsíc: Pro Bellu Swanovou je jedna osoba důležitější než vlastní život: Edward Cullen. Ale zamilovat se do upíra je daleko nebezpečnější, než si Bella dovede vůbec představit. Edward už Bellu zachránil ze spárů zlého upíra, avšak nyní, když jejich vztah ohrožuje vše, co je jim drahé, oba zjišťují, že jejich potíže teprve začínají… Zejména když se seznámí s rodinou, jejíž příslušníci se mohou změnit ve vlkodlaky, nesmiřitelné zabijáky upírů. Zatmění: Nesmrtelný upír Edward byl Bellina láska na první pohled. Později však do jejího života vstoupí také Jacob, chlapec s vlkodlačími předky. Vlkodlaci a upíři jsou však nesmiřitelní nepřátelé a Edward s Jacobem toto nepřátelství nedokáží odložit ani z náklonnosti k Belle. A tak se Bella musí mezi nimi rozhodnout… Rozbřesk: Být bezvýhradně a neodvolatelně zamilovaná do upíra je pro Bellu Swanovou splněným snem a zároveň noční můrou, jež se nebezpečně propletá s realitou. Bellu, zmítanou prudkou vášní k upírovi Edwardu Cullenovi a zároveň upřímnou náklonností k vlkodlakovi Jacobu Blackovi, čeká bouřlivý rok plný pokušení a ztrát. V něm se musí s konečnou platností rozhodnout, zda vstoupí do temného, ale lákavého světa nesmrtelných, nebo zda bude žít plnohodnotným lidským životem. Nevyhnutelnost tohoto rozhodnutí se vine celým Belliným příběhem jako červená nit, na níž visí osudy obou kmenů. A jakmile se Bella rozhodne, dojde k celému řetězu nečekaných událostí, jež mohou mít nedozírné následky. Budou vlákna Bellina života – objevená ve STMÍVÁNÍ a poté roztřepená a potrhaná v NOVÉM MĚSÍCI a ZATMĚNÍ – zničena v okamžiku, kdy se zdá, že se opět zahojí a spojí dohromady…?... celý text

Žánr:
Romány , Pro ženy , Fantasy

Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

The Twilight Saga , 2009


více info...

Přidat komentář

jana0400
08.02.2024

Hvězdy udělovat nebudu, nevidím v tom smysl.
Z mého pohledu jsou knihy zacíleny na pubertální čtenářky cca 13-16 let. Zkoušela jsem knihy číst, ale prostě jsem to vzdala. To byl jen samý les... les... pořád les... Aha, pocity, zase pocity... Co se mě týká, z těch 4 knih by se klidně dala vytvořit jedna a z příběhu by se nic neztratilo.
Knihy velmi postrádají dynamiku. Na můj vkus je to moc utahané a rozvláčné.
Možná je to tím, že mými hlavními zájmy jsou fantasy, sci-fi, dobrodružné knihy a naučná literatura.
Neříkám, že je mi romantické čtení cizí, ale spíš dám přednost knihám, kde je romantika jako doplněk než jako ústřední námět.

Pythonissam
25.01.2024 5 z 5

(SPOILER) Pamatuji si, když jsem knihy četla poprvé, co byly přeloženy do češtiny. A dokázala bych je číst znovu a znovu...
Příběh, který si přála kdysi zažít každá teengirl. Milostný příběh upíra a smrtelnice, propletený s láskou vlkodlaka. Bella si zažívala nádherné chvíle, ale také mnoho strasti, zklamání a boj o Edwarda, který se tolik bál, že by ji mohl jen ublížit, po vlkodlaka který si myslel, že miluje Bellu, až po chtíči stát se upírkou, aby mohla být Edwardovi po boku do konce dní.
Příběh je velmi propletený a je v něm tolik, že tojí za to si všechy 4 díly přečíst. Sama tuhle sérii miluji asi ze všech nejvíce i po tolika letech, stjeně jako filmy, které byly natočeny dle předloh.


misowi84
24.06.2022 5 z 5

Ságu čtu už po několikáté. Jelikož jsem si před pár měsíci pořídil Půlnoční slunce, chtěl jsem se před jeho čtením znovu dostat do té správné upírské atmosféry. Upřímně, Stmívání literární zázrak není. Bellu vlastně nesnáším (od poloviny poslední knihy byla už celkem fajn). Ale tak nějak mi upíři a vlci přirostli k srdci. A vždy se rád ponořím do nesmrtelného čtení..

E.T.007
28.04.2022 5 z 5

Veľmi dlho som tejto ságe odolávala. Až som v knižnici stretla známeho, kecali sme o knihách a on sa spýtal, či som čítala toto. Tak som mu povedala, že nie, že ma hlúposti o upíroch akosi neberú, a on na to, že nech si to prečítam, že je to fajn. Tak som si vypožičala prvý diel, že okej, skúsim to, veď prinajhoršom to vrátim nedočítané a... neľutujem, že som sa na to nechala nahovoriť. Fakt ma to neuveriteľne chytilo a po prvej časti som si utekala vypožičať zvyšné tri.
Autorka vytvorila parádny svet upírov a vlkolakov a prepracovala ten príbeh do najmenších detailov. Napriek tomu, že je tam hrozne veľa postáv, sú zapamätateľné, pretože Stephenie ani jednu neodbúchala. Každá jedna mala v príbehu dostatok priestoru, svoj charakter a my sme mohli sledovať aj to, ako sa v priebehu príbehu vyvíjajú.
Proste klobúk dolu pred takou závideniahodnou fantáziou.

jitka_dankova
31.03.2022 4 z 5

Novodobá romantická čtyřdílná pohádka o dívce, která nezapadá do tohoto světa a o upírovi, který zase nezapadá mezi svůj druh. Celou sérii jsem četla až v pětatřiceti a před filmy (které jsou podle mne úplně mimo...) a rozhodně stojí za přečtení. V sérii je totiž leccos. Zvláštní vztah dvou lidí, kteří by se do sebe neměli zamilovat. Hlouposti a nesrovnalosti v sotva započatém vztahu. Netradiční navazování přátelství. Šílený milostný trojúhelník. Poznávání světa upírů, ale i vlkodlaků. Spolupráce zavilých nepřátel. Netypické těhotenství i boj o život dítěte. Rozhodně jsem se při čtení nenudila. Sice byly počáteční zamilované rozhovory ústřední dvojice takové, no, trochu divné, ale po přečtení dílu Půlnoční slunce (díl jedničky z pohledu Edwarda) jsem už leccos nakonec pochopila. No a postupná proměna Belly v sebevědomou ženu, která si věří, mi přišla nakonec milá.
Chápu celosvětový úspěch této série, ten příběh prostě přinesl spoustu zajímavých prvků a člověk se při čtení nenudil.

holkazbrooklynu
22.03.2022 3 z 5

Celá sága je pojata z pohledu hlavní hrdinky, která je považovaná za křehkou květinku, především od svého okolí. Bez milostného trojúhelníku či zakázané lásky by se to v upírské romanci neobešlo. Knihy se lehce liší od filmových adaptací, ale jen v přehlédnutelných drobnostech. Velmi poutavé čtení, hezky vykreslené postavy a děj má řádné zápletky.

Booky84
05.01.2022 5 z 5

Krásné čtení, ke kterému jsem se opět vrátila po několika letech a to díky nové knize Půlnoční slunce. Bylo hezké si opět knihy přečíst.

Roni34
04.12.2021 5 z 5

(SPOILER) Filmu jsem se dloooho vyhýbala, ale pak jsem čistě z nudy koukla a byla jsem překvapená.Po přečtení ságy mi už film nestačil a upíři mě úplně uchvátili (i když pozornému čtenáři budou hlavou vrtat některé nedokonalosti v příběhu,romantická duše se tím nenechá rozhodit)
Stmívání - hodnotím jako nejlepší. Seznámení Edwarda a Belly, jejich vzájemná přitažlivost a rozplétání hrůzného tajemství krásného upíra. Četla jsem asi 3x a vůbec mě to nepřestalo bavit.
Nový měsíc - lehce slabší než Stmívání. Začátek knihy vám navodí tu správnou depku. Chybí mi tam ten Edward, ale vyvíjející se vztah s Jacobem je taky super.Volturiovi mě moc nebaví.
Zatmění - opět super. Vlci, upíři, boj o Bellu a spojenectví vlků a upírů.
Rozbřesk - první půlka je úžasná - svatba,romantika…Top je Jacobův pohled na věc. Ale Bella jako upírka je pro mě trochu zklamání.Sice má super schopnosti,ale už se mi nelíbí její povaha. Jak vyjíždí na Jacoba,který ji celou dobu zachraňoval…pak tu jsou opět Volturiovi. Nemohu se ubránit dojmu, že si tu ani paní spisovatelka už moc nevěděla rady,ale i tak to miluju. Edward je prostě upíří Romeo a určitě jsem to nečetla naposledy. Ságu řadím mezi mé nejoblíbenější. (Krásná obálka)

musivila
04.04.2021 5 z 5

Moc pěkná grafická úprava obálek, již nějaký ten pátek má své místo v mé knihovně. Díky vydání knihy Půlnoční slunce, jsem se po x letech znovu vrátila k přečtení celé této ságy. Samozřejmě už to nebylo takové, jako když jsem knihy četla poprvé a vůbec netušila, co od nich mohu očekávat, neovlivněna filmovým zpracováním. Ovšem stále se to pěkně čte.
Zastávám názor, že knižní zpracování je lepší než filmové. Ve filmu nikdy nemůžete vyjádřit tolik pocitů a myšlenek, které se dají popsat jen v knize. Myslím, že filmové zpracování knižní podobě spíše uškodilo. Nenechte se tím odradit a přečtěte si.❤

diana1217
14.03.2021 5 z 5

Anglická verze mi přišla super. Nevím , jestli je pravda, že český překlad je špatný, ale určitě jsou knihy lepší než filmy. Úplně jsem přehodnotila můj pohled na moje dříve hodně oblíbené filmy. Po přečtení knih vám bude film připadat spíše směšný ( hlavně 1. díl), jelikož je tam spousta věcí úplně jinak. Rozhodně doporučuji přečíst tuto sérii.

Jara.v
08.03.2021 5 z 5

Skvělé čtení.

Adýsek69
04.02.2021 5 z 5

Prostě bomba!

BiancoM
22.12.2020 5 z 5

Nemůžu napsat nic jiného než TOP!

Šárkaxx
01.11.2020

Přečetla jsem celou sérii během asi dvou měsíců před deseti lety, protože se to výborně četlo a příběh byl chytlavý. Když se před dvěma roky dostal na internet kousek Midnight sun, tj. Stmívání z pohledu Edwarda, těšila jsem se na knihu, která vyšla celá konečně letos v létě - první polovina výborná, ale u druhé už jsem se nudila. Tak nevím, jestli jsem z toho už vyrostla, nebo to není tak chytlavé jako originál...

Blanche77
28.09.2020 5 z 5

Celou sérii jsem přečetla v podstatě na jeden zátah. Lehké čtení, které zaujme a nepustí. O rok později jsem si to zopakovala i v angličtině.

eva1657
08.09.2020

jsou to velice dobré knihy upíri jsem sledovala od malička a twilight ságu znám nazpaměť rozhodně doporučuji přečíst

Iliveabook_Kris
26.07.2020 5 z 5

Tuto sérii prostě miluji!

katerina9455
08.06.2020 3 z 5

Četla jsem před několika lety, v pubertě, kdy všude kolem byly filmové verze této ságy. Dlouho jsem odolávala a říkala si, že tomu nepropadnu jako ostatní, nakonec jsem se rozhodla pořídit i knížky a dopadla jsem hůř než moje spolužačky, které znaly jen filmy :-D Příběhem jsem žila, neustále bojovala mezi tím, koho bych si vybrala já - vlka nebo upíra? Chtěla jsem být Bellou, i když ne zrovna s jejími vlastnostmi. Nakonec jsem přečetla sérii několikrát a knižní podoba mě fakt bavila mnohem více než filmy, i když jsem milovala herce v hlavních rolích. Celý knižní box jsem si koupila také pro krásné obálky a měl v určité fázi mého života významné místo na poličce :-D Dnes se tomu směji a říkám si, že to obrovské boom kolem této ságy, jak v knižní, tak filmové podobě vyprchalo... A vlastně jsem také "zapomněla"... Od velkého pobláznění ve svých cca 13 jsem knížky neotevřela (úspěšně se na nich vrství prach) a filmy jsem viděla od té doby snad jednou. Ale nějak se nemohu knih zbavit, i když dnes vím jaké nekvalitní čtivo to je. Zároveň hodnotím překvapivě vysoko... ale prostě nostalgie je nostalgie a já se jí bohužel nechávám dost ovlivňovat :-D

Anitram22
07.06.2020 5 z 5

Celou ságu jsem přečetla v jednom zátahu, asi tak před 10 lety, kdy ještě nebyly zfilmované všechny části. Mě se příběh líbí a ráda se na jednotlivé díly podívám i dnes.
Jednotlivé knihy jsou velmi hezky zpracované. Pro toho kdo má rád styl tohoto psaní celou ságu určitě doporučuji. Je to takové oddechové čtení, ke kterému se určitě jednou vrátím.

Luigi1
20.05.2020

Tato sága se čte úplně sama její děj je citlivě zpracovaný do součastnosti a popisuje,sice fantazii,ale nálady a pocity lidí a upírů.Filmové zpracování se mi taky moc líbilo

Štítky knihy

upíři vlkodlaci pro dívky dobro a zlo

Autorovy další knížky

Stephenie Meyer
americká, 1973
2005  77%Stmívání
2009  88%Hostitel
2009  78%Rozbřesk
2008  72%Nový měsíc
2009  87%Twilight sága (box)

Kniha Twilight sága (box) je v

Právě čtených13x
Přečtených1 856x
Čtenářské výzvě30x
Doporučených141x
Knihotéce521x
Chystám se číst80x
Chci si koupit77x
dalších seznamech11x