Nový Měsíc

Nový Měsíc https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/347644/bmid_novy-mesic-265-347644.jpg 4 5015 346

Stmívání / Twilight série

< 2. díl >

Isabella Swanová se stěhuje do Forks, městečka ve státě Washington, kde neustále prší. Zdá se jí, že na světě neexistuje nudnější a beznadějnější místo - až dokud nepotká tajuplného a přitažlivého Edwarda Cullena, který doslova obrátí její život vzhůru nohama.

Dietwithstyle
Dietwithstyle
15.03.2024 4 z 5

Kniha mě bavila víc, než jsem čekala. Nejprve jsem viděla film, takže jsem byla připravena na velmi dlouhou nudnou pasáž, ale vlastně to vůbec nuda nebyla. A jsem zvědavá na další díly.

Michelle13
Michelle13
21.02.2024 4 z 5

Druhý díl pokračování série Stmívání mi přišel o něco lepší než první. V tomto díle se aspoň něco dělo, tentokrát mě to až tak nebavilo jako kdysi. Jinak se to dobře a rychle čte a je to spíše oddechové čtení.


PinkBunny
PinkBunny
11.01.2024 4 z 5

Slyšeno jako audiokniha.
Jako teenage romance dobré, více v tom nehledejte.

Booky84
Booky84
29.12.2023 4 z 5

Druhý díl mě z celé série vždy bavil nejméně. Přijde mi lehce nudný a zdlouhavý. Pořádná akce je tak na zhruba posledních cca 100 stránkách. Tenhle díl mi prostě přijde jako taková vysvětlující vsuvka a příprava na další pokračování.

piskotjanicka
piskotjanicka
18.11.2023 5 z 5

Tento druhý di ze série stmívání, mě bavil, akorád mi trošku vadilo že se chvilkama ten příběh táhne a nemohla jsem se pořádně začíst. nakonec mě příběh Belly , Edwarda, Jacka a dalších pohltil. Některé zvraty v příběhu jsem nečekala. A už mám rozečtený další díl

Lestiluc
Lestiluc
27.10.2023 2 z 5

(SPOILER) Tohle bylo rozhodně jedno velký au. Nevím, co mě na tom štvalo víc. Věčně kňučící Bella (nebo její hormony?), její neustálé otravování s přeměnou na upíra, nebo její dramatické popisy jedné emoce (překvapivě deprese) na dlouhých deseti stránkách na cca 20 kapitolách? Co mě ale štve nejvíce, je dlouhé pěstování vztahu s Jacobem, které v posledních třech kapitolách naprosto zahodíme do koše. A já se ptám proč? Bylo by to mnohem zajímavější, kdyby se vztah Belly a Jacoba natáhl aspoň po celou knihu Nového měsíce. Tohle bylo opravdu, ale opravdu špatné. Nemám slov, první díl byl lepší.
(Jinak, opravdu se tam hádali o to, kdo smrdí víc?)

Tereza_T
Tereza_T
22.10.2023 1 z 5

No první díl mě fakt svým způsobem nějak bavil, tohle byla už jen čistá bolest :D

monika3332
monika3332
18.10.2023 4 z 5

Právě dočteno. Lepší, než první díl. Četl se lépe

Nelasp
Nelasp
03.09.2023 4 z 5

Pokračování lásky Belly a Edwarda jsem si nemohla nechat ujít ... Na mě tento díl moc velké melodrama a to i ve věku, kdy jsem knihy četla a byla jsem ve věku Belly...asi mě takhle velká láska nepotkala, tak nerozumím Belliným pochodům mysli.... Mám teda pocit, že chvílemi jim nerozumí ani ona sama. ...

Vjeerus
Vjeerus
31.07.2023 3 z 5

Tahle kniha se moc nepovedla. Děj se neskutečně vleče a kdybych vyzobala ty nejzajímavější části, dali by tak na čtvrtinu knihy.
Hlavní hrdinka je jeden velký červený vykřičník. Hazarduje s vlastním životem, kdy sama sobě vsugerovává, že to tak přece není. Propadá se do depresivních stavů, nikdo to neřeší a když už tam ta pohnutka je, Bella se zachová jak malý hysterický spratek ohánějící se dospělostí na papíře. O jejím nízkém, spíš nulovém, sebevědomí není třeba mluvit, to už ukázala v díle předchozím. Ta její závislost na jedné osobě je také dost nebezpečná. Ještě krůček a byl by z ní dokonalý stalker (asi jako Edík).
Jacob je v této knize trošku chudák. Je to mladý kuře, který se snaží dorovnat starším osobám. Někdy mu to vyjde, někdy ne. Každopádně se na něj vrší jeden kopanec za druhým od hlavní hrdinky, která ho při první příležitosti odhodí jak proděravělý a špinavý hadr na podlahu.
Konec knihy se postaral o řádné drama, kdy si hlavní hrdinka prostě nutně potřebovala prosadit svou, bez ohledu na její nejbližší okolí. Vlastně se jí do krámu návštěva Itálie hodila.
Knihu jsem poslouchala jako audio v podání Renaty Wolfové. Z prvního dílu už jsem očekávala, že mi její tón hlasu a výslovnost tolik nesedí, ale už jsem si zvykla a tak jsem dokázala víc ocenit, že autorka příběhu umí i přes všechna negativa psát svižně.

stelka_knihomol
stelka_knihomol
29.07.2023 4 z 5

Úžasná kniha, jenom mi tam chyběl Edward

Monika1717
Monika1717
04.06.2023 2 z 5

Knihu jsem dočetla silou vůle, někde jsem i přeskakovala. Děj se táhl. Určitě se k ní nevrátím. Bela je mi strašně nesympatická.

marketa3815
marketa3815
14.04.2023 2 z 5

Dá se to číst, svým holkám ale tuhle sérii dávat nebudu, hlavní hrdinka toxická, psychicky nemocná, sobecká a sebestředná závislačka, to není dobrý vzor. Taky je hodně nepříjemné, jak se Bella pořád snaží vstoupit do nějaké sekty upírů a má úplně vymytý mozek. Děj žádný, takže dost nuda. A i když se autorka urputně snaží, aby to vypadalo jako paralela Romea a Julie, nemá to s tímhle příběhem absolutně nic společného. (lze číst od levelu pre-intermediate a dost podprůměrné slovní zásoby)

Sacinka
Sacinka
09.04.2023 5 z 5

Moje výhoda je, že nejsem ovlivněná filmem. Užívám si příběh, který neznám, nevím co čekat. A čtu. Stránky jedou. Nejsem cílovka, přesto si to moc užívám.

Bella je, jaká je. 18letá, gramlavá, od přírody melancholická, samotářská, obyčejná. Přijde dokonalej, překrásnej a ve všem úžasnej upír Eda a uctívá ji jako bohyni. Nedivím se, že hned nesrší sebevědomím a je tím trochu otravná čtenářům. Ale dokážu ji pochopit.
Jacob je tu v recenzích celkem opěvován, já jsem ale v týmu Edy.

morienhithwen
morienhithwen
27.03.2023 1 z 5

Je to celkem k uzoufání, muset sledovat zrovna někoho jako je Bella tímto příběhem. Jak může po všem, co zažila, pořád nemít žádné sebevědomí. (Anglicky.)

Miunka15
Miunka15
01.02.2023 4 z 5

Série stmívání jsem četla několikrát a stále mě baví.

klmonkaa
klmonkaa
25.01.2023 4 z 5

Celkom dobre prešpekulované detaily v celej sérii, prečítala som to rýchlo a so záujmom. Nevrátim sa ale k tomu.

miskaseverliska
miskaseverliska
01.01.2023 4 z 5

Trošku slabší než 1. Díl, protože prostě chybí tam Edward, a Jacob je prostě hroznej. Ale prostě tuhle sérii miluju.

Niu
Niu
22.10.2022 1 z 5

(SPOILER) Chmmm, ... Po letech jsem se vrátila k prvnímu dílu a k navození té pravé podzimní atmosféry a rozhodla se v sérii pokračovat. První díl jsem hodnotila celkem dobře, ale u tohohle nevím. Je to celkem paradoxní, protože zrovna druhý díl se mi líbí ve filmové verzi ze všech filmů nejvíce. Ano ano, je to kvůli tomu velkému chlupatému kožichu :o) Taky proto, že ve dvojce není (ano - není) Edward tak často :o) Mne osobně se líbí ta část, jak se Jacob vybarvuje. To ostatní už moc ne, takže z celé knihy jsem si užila ten prostředek. Na začátku i na konci jsem skřípala zuby. V prvním díle mi Bella nepřišla až tak moc toxická, jako tady. Nelogická, paličatá, ulhaná. Chudák Charlie. Za mne Bella ne a asi si dám teď pauzu. A já taky nechápu, jak si může užívat chladné objetí jako z kamene a pak být nadšená z Jacobova hřejivého těla. No prostě ... Hrrrrr. A chudák Jacob - jen využit.

-knihomolka-
-knihomolka-
11.10.2022 2 z 5

Opět toxická Bella, která umírá po rozchodu a je extrémně závislá na svém partnerovi. Ideální četba pro mladé :-D dočteno, ale už se k tomu nevrátím.