Stíny nad Alhambrou

Stíny nad Alhambrou https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17658/bmid_stiny-nad-alhambrou-W8S-17658.jpg 4 19 3

Historický román odehrávající se v 15. století ve Španělsku, které je zmítáno konfliktem mezi muslimy a křesťany. Hlavní hrdinka, mladičká Lejla, je dcerou granadského emíra. Její matka je však křesťanka pocházející z významného španělského šlechtického rodu. Lejla vyrůstá v prostředí bájné Alhambry spolu se svým dvojčetem bratrem Tárikem, který se stává obětí intrik emírovy první ženy. Dívka po smrti bratra prchá spolu s matkou na sídlo jejího otce a ocitá se ve zcela odlišném světě křesťanské kultury. Přijímá křest a stává se doňou Lucií. Dostává se na dvůr Isabely Kastilské jako dvorní dáma. Avšak cítí, že srdcem patří do muslimského světa a těžce nese, že Granada je pokořena křesťany. Dobře napsaný historický román, který nás zavádí do jednoho z nejslavnějších období španělských dějin a umožňuje nám zajímavé srovnání dvou kultur, maurské a křesťanské.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Historické romány

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Mondlaub


více info...

Přidat komentář

florentinas
13.08.2020 4 z 5

Krásné čtení, pro mě o to hezčí, že jsem kdysi procestovala téměř celou Andalusii a tak jsem si mohla touto knihou místa připomínat.

Můj první historický román a určitě ne poslední

petr_
05.01.2020 4 z 5

Kniha se hezky čte. Líbí se mi popisy prostředí, jak maurů, tak křesťanů.


Venezia
01.07.2013 1 z 5

O poslednom vládcovi a dobytí Granady som videla seriál a veľmi sa mi páčil, tak som bola nadšená, že si prečítam aj knihu. Bohužiaľ, človek číta a číta - a vlastne sa nič nedozvie. O deťoch španielskej šľachtičnej Isabelly a posledného vládcu Granady nie sú dochované žiadne dokumenty, takže si autorka musela vymýšľať a veľa toho teda nevymyslela. K tomu seriálu: Isabellu uniesli do granadského háremu, syn gran. vládcu sa do nej zamiloval, ale tak dlho otáľal, až sa do nej zamiloval jeho otec. Potom Španieli dobyli Granadu a bolo po všetkom.

Štítky knihy

Španělsko 15.-16. století Maurové Al-Andalus

Autorovy další knížky

Tanja Kinkel
německá, 1969
2007  81%Dcery Říma
2004  83%Synové vlčice
2005  75%Stíny nad Alhambrou
2010  84%Sloupy věčnosti
2001  87%Lvice z Akvitánie

Kniha Stíny nad Alhambrou je v

Přečtených27x
Doporučených3x
Knihotéce11x
Chystám se číst12x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x