Stínový muž

Stínový muž https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/100625/bmid_stinovy-muz-100625.jpg 4 39 6

Psychologický román s detektivní zápletkou o pátrání po vrahovi židů, kteří před válkou žili v Berlíně a byli deportováni do koncetračních táborů, které se jim podařilo přežít. Miami Beach, devadesátá léta. Série podivných úmrtí několika lidí, kteří mají jedno společné: všichni jsou Židé a přežili koncentrační tábory, všichni kdysi zahlédli tvář Stínového muže, Berlínského udavače. Po vrahově stopě se na vlastní pěst pouští i detektiv ve výslužbě Winter.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Grafoprint-Neubert (Grafoprint)
Originální název:

The shadow man , 1995


více info...

Přidat komentář

Leona333
15.06.2022 5 z 5

Jsou detektivní příběhy - knihy, které si přečtete a po chvíli zapomenete o čem vlastně byly... Jednoduše zůstanou zapadlé někde v knihovně, v lepším případě se pošlou dál..., aby mohly svůj příběh, nabídnout někomu jinému. Zde platí přesný opak. Pečlivě si doma tuhle krimi opatruji a opakovaně se k ní, díky její nadčasovosti a strhujícímu stylu psaní - vyprávění, vracím.
I když válka skončí - skončila, neznamená to, že jsou všichni a všechno v bezpečí... Některá tajemství a i křivdy, by neměly ani po létech vůbec vyplout na povrch. O tom se přesvědčí, brilantní detektiv ve výslužbě Simon Winter.
Perfektní detektivka, ve které se mnohým osobám pomyslný ,,kruh" uzavře, až mnoho let po válce.
Knihu k přečtení, mohu jen doporučit.

intelektuálka
24.09.2017 5 z 5

Zase otázka zločinu a trestu a to, že minulost nás dostihne.Ráda se vracím ke knihám, které jsem dříve četla a tahle za to stojí. Detektiv v penzi je osamělý a zvažuje svůj odchod, když ho požádá o pomoc sousedka, která se obává o život. Detektiv se ujme vyšetřování, které směřuje do období holokaustu, ale pachatel vraždí dál. Setkáváme se s židy, kteří přežili koncetrační tábory a nyní bojují o přežití. Příběh graduje, pátrá se v archívech a do šetření se zapojují další policisté. Do poslední chvíle napínavé a konec? To si musíte přečíst!


ritta
08.10.2015 5 z 5

Kniha mě úplně dostala,napínavé od začátku do konce.Přečetla jsem jedním dechem.

minirock
13.06.2015 5 z 5

Vynikající román ve kterém policista ve výslužbě začne pátrat po vrahovi své sousedky, která se mu těsně před svou smrtí svěří že má obavy o svůj život, což se vzápětí ukáže jako opodstatněné. Simonu Winterovi se spolu s policií podaří dostat na stopu člověku, který za války udával židy nacistům a nyní zřejmě žije v Miami. Všichni, kteří ho poznají, jsou vzápětí po smrti. Napětí se stupňuje, jde o čas a nepřítel je téměř všeho schopný. Opravdu originální zápletka a především skvělé čtení.

Ječmínek
24.06.2013 4 z 5

Dobrá kniha, která ve své kategorii vysoko převyšuje podobné, často béčkové příběhy. Neobvyklý příběh, neobvyklý vrah, neobvyklý pátrač.

basset
22.12.2011 5 z 5

Napínavé od začiatku až do konca, číta sa to samo. Prelínanie minulosti s prítomnosťou, akčné scény, hororové prvky. 100%

Autorovy další knížky

John Katzenbach
americká, 1950
2005  86%Analytik
2013  79%Co bude dál
2007  81%Až za hrob
2006  83%Zpověď šílence
2008  85%Vražedné alibi

Kniha Stínový muž je v

Právě čtených1x
Přečtených52x
Doporučených3x
Knihotéce68x
Chystám se číst19x