Stínová válka

Stínová válka https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/363593/bmid_stinova-valka-yGI-363593.jpg 3 23 8

Tom Locke série

1. díl >

Přesvědčivý, akční a autentický – takový je debutový vojensko-špionážní thriller z pera amerického válečného veterána Seana McFatea. Elitní válečník Tom Locke, zaměstnanec Apollo Outcomes, jedné z nejúspěšnějších soukromých vojenských firem na světě, dostane neobvyklý a riskantní úkol: přísně tajnou černou operaci na Ukrajině. Má týden na to, aby zachránil rodinu tamního oligarchy. Locke se na misi pečlivě připraví – netuší ale, co vše je v pozadí. Jeho šéf Brad Winters rozehrává nebezpečnou politickou hru, která by mohla mít dalekosáhlé důsledky pro mocenskou rovnováhu sil mezi Ruskem a Spojenými státy, a tím pádem i pro osud celého světa. Lockovi brzy zkříží cestu lehkovážnost i zrada těch, které považoval za nejbližší…... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Shadow War , 2016


více info...

Přidat komentář

jaroslav63
23.04.2023 odpad!

Naprostý odpad. Zcela nevěrohodná zápletka, ale budiž. Nicméně překlad knihy byl snad dělaný Google Translatorem. Řada vět vůbec nedávala smysl. Nedočetl jsem.

lednak
27.02.2023

Neuvěřitelné, že tohle vyšlo v roce 2016. Teď už by to nedovolili.


BellaBonie
29.10.2021 5 z 5

Po delší době výborný špionážní kousek.Je vidět , že autor ví o čem píše, nesklouzává k otřepaným klišé a nebrání se více rozebrat i politické pozadí.Škoda překladu,tedy konkrétně peprnejších situaci.Asi neexistuje voják ,který v akci nebo při akci řekne ježkovy zraky nebo ty jsi to podělal.Docela dost to sráží jinak výborný překlad pana Lžičky.I přes tuto výhradu jednoznačně plný počet.Skvělé čtení.

ErčaV.
01.09.2021 1 z 5

Pro mě kniha prostě není to pravé. Pokud bych se o tyhle věci zajímala tak bych byla nadšená.

hanap
17.04.2021 4 z 5

Ráda si přečtu občas špionážní triler a tenhle mě nezklamal. O Ukrajině se teď hodně mluví a jestli je to jen trochu blízké pravdě, tak je mi Ukrajinců hodně líto.

LussyP
09.08.2020 4 z 5

Není to thriller, jako bývají ostatní, ale má všechny důležité aspekty: napětí a nečekaný závěr.
Knížka ve které nemůžete věřit nikomu, ničemu. Nebudete vědět, která strana je správná, komu "fandit". Je až znepokojující, jak je reálná (taky je založená na skutečných událostech). Ukazuje, jak moc znamená ve světě vliv a peníze, jak můžete vlastně vše, ať už rozpoutat válku, změnit stát, nebo ho klidně i zrušit.
Čtení je spíš náročné morálně, psychicky. Tolik politiky, manipulace, ovlivňování.
Zároveň jsou skvěle vykreslené všechny postavy i jejich vývoj.

luksky
27.09.2018 odpad!

Tohle bylo opravdu děs :-(

Jamra
07.07.2018 2 z 5

Mno, pokud se nazajímáte nebo nerozumíte politickejm bojům a bůhví co to je, tak si víc než polovinu knížky vůbec neužijete a budete se v těchto částech nudit... stejně jako já.