Štika v rybníce aneb jak ukrást českou miliardu

Štika v rybníce aneb jak ukrást českou miliardu https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/138093/stika-v-rybnice-aneb-jak-ukrast-ceskou-miliardu-138093.jpg 3 7 3

Po relativně poklidném oťukávání mladého Lukáše z prvotiny Aleše Pragera se touto knihou čtenář ponoří do daleko hlubších vod. Hrdina tohoto příběhu, mladý ekonom Karel, si jednoduše vzal příklad z Jánošíka a rozhodl se bohatým brát a chudým rozdávat…

alabra
alabra
05.04.2014 1 z 5

Pohádka pro dospělé, dobrý podtitul. Protože jsem byla požádána o její přečtení, prokousala jsem se každou pátou stránkou. Nenáročné čtení.

evasamankova
evasamankova
30.08.2013 4 z 5

Kniha se stoprocentním návodem ke zbohatnutí pro odvážné jedince. Přiznám se, že jsem čekala, že půjde spíše o klasické podvody dnešní doby - předražené zakázky, úplatky ... Hrdina knihy na to šel od píky. "Obyčejným" přepadením a okrádáním těchto papalášů.
Místy byl děj poměrně napínavý. Z počátku jsem hrdinu chápala, kvůli jeho dětství a rodinné situaci. V pozdějších momentech, kdy v krabicích schovával už stovky milionů jsem si říkala, že se už sám začíná chovat jako ti okradení.
Hrdina si ale začal uvědomovat, že prachy zkrátka nejsou v životě úplně všechno.
Trochu mi dělá problém pobrat druhou část knihy o politice. Nevím, zda to mělo být jakési poselství, varování, návod, konspirace... Vzhledem k tomu, že předchozí část knihy se tvářila vcelku realisticky a uvěřitelně, tato pasáž byla přitažená za vlasy.
Jako celek se to četlo dobře. Psáno jednoduše, děj se odvíjel poměrně rychle.
A jedno přání na závěr. Taky bych si z jedné návštěvy obchodního domu chtěla nevědomky přinést balíček peněz -)))


renova
renova
30.04.2013 4 z 5

Kniha by se mohla jmenovat jen "Jak ukrást českou miliardu". Připadá mi totiž jako jednoduchý návod, jak okrádat ostatní a nepřijít přitom k úhoně. Dílo je psané jednoduchým stylem, takže se čte velmi rychle a dobře.
Při čtení této knihy se nabízí myšlenka, jestli peníze dělají lepší život. NE! Jak autor sám uvádí - s přibývajícím kontem spousta potíží odejde, ale spousta jich následně přibyde.

Autorovy další knížky

Aleš Prager
česká, 1981
2011  64%Mezi tím
2012  63%Štika v rybníce aneb jak ukrást českou miliardu

Kniha Štika v rybníce aneb jak ukrást českou miliardu je v

Přečtených9x