Steve & já

Steve & já https://www.databazeknih.cz/img/books/92_/92722/steve-ja-92722.jpg 5 34 13

Steve Irwin, postava známá ze série televizních seriálů také pod jménem Lovec krokodýlů. ProsluI zejména svou prací s nebezpečnými zvířaty a svými často kaskadérskými kousky s krokodýly. I v naší televizi vysílali (na některých kanálech ještě stále vysílají) seriály o jeho obdivuhodné práci s plazy a s australskou faunou vůbec. V Austrálii založil zoologickou zahradu a díky zmíněným seriálům se stal opravdovou celebritou. Bohužel, v roce 2006 nešťastnou náhodou zemřel při potápění – přes všechny jeho odvážné kousky ho nakonec zabilo vlastně mírumilovné zvíře. V knize Steve & já vypráví jeho žena, Terri Irwinová, příběh jejich společných a nezapomenutelných dobrodružství – od boje s jedovatými hady přes záchranu velkých nebezpečných krokodýlů, setkání s velrybami a spoustu dalších až po smutné dobrodružství poslední. Kniha Steve & já je nejen skutečným a dojemným příběhem, ale také báječným dobrodružstvím života s člověkem, který se stal legendou. Je příběhem, který napsala žena nejpovolanější. Ta, která ho milovala. ... celý text

Literatura světová
Vydáno: , IFP Publishing
Originální název:

Steve & já , 2007


více info...

Přidat komentář

manka71
05.08.2023 5 z 5

Krásný příběh psaný srdcem člověka, který Steva Irwina miloval a jeho odkazu teď věnuje svůj život. Stevova smrt zasáhla lidi po celém světě. Práce rodiny Irwinových ovlivnila ochranu Australské přírody a oslovila milióny lidí. Je úžasné, že Terri se svými dětmi pokračují ve Stevově práci. Jen je škoda, že kniha u nás vyšla v tak nízkém nákladu a je problém ji sehnat.

verunb
13.02.2023 5 z 5

Steve Irwin alias Lovec krokodýlů mě nikdy nepřestane fascinovat. Jeho životní příběh je skoro stejně neskutečný jako on sám.


rumund
23.11.2020 5 z 5

Krásná a smutná kniha dle pravdivé události.

Samery
01.11.2019 4 z 5

Je to zajímavý pohled na člověka, který na svět pohlížel trochu jinak, než je obvyklé. Co mě mrzelo nejvíce, byl trochu chaos v časové posloupnosti. Také i popis samotného Steva Irwina. Nepůsobí v knize lidsky... spíš až moc jako bůh. Chyběla mi tam nějaká reálnost jeho osoby. Jako malá jsem ho obdivovala a doufala jsem, že se o něm dozvím něco víc, ale ke konci jsem měla dost rozporuplné pocity. Nicméně chápu, že popsat Steva Irwina jako skutečného člověka s dobrými vlastnostmi, ale také chybami, bylo asi v danou chvíli pro jeho ženu nemyslitelné. Kniha je zkrátka napsána tak, jak si ona přála, aby si lidé Steva pamatovali. Jako dokonalého, nezdolného a neuvěřitelného přírodovědce.

Zorka
07.04.2019 5 z 5

Krásná kniha, krásný příběh, krásný člověk. Steve Irwin byl obdivuhodný a zasloužil si být tady déle...

Opatov
12.09.2018 5 z 5

Pocta cloveku, ktery miloval zvirata. Bez toho by ani nemohly vzniknout jeho nadherne dokumentarni filmy. A bez nich by nemohl zachranit tu spoustu zvirat. Knizka se cte sama a je dobre, ze byla vydana, i kdyz jeji sepsani urcite nebylo pro autorku jednoduche. Nadherny pribeh plny lidskosti a lasky ke zviratum.

jana.hud
20.02.2017 5 z 5

Jedna na plno prožitá hodina je cennější, než léta nudy.
Steve Irwing

Jeho dokumenty jsem znala. Ale díky knize zjišťuji, jaký byl Steve úžasný člověk, jak si vážil a miloval zvířata. Krásná kniha.

Teilor
30.08.2016

Když čtu tuto knihu ,přeji si jednu jedinou věc. Aby tu Steve ještě byl. Když jsem se dozvěděla ,že je po smrti brečela jsem celý den. Tato rodina má a měla hodně velký vliv na můj život. Steve ukazoval lidem ,že ničením přírody a zabíjením zvířat ničemu nepomůžeme. Tento svět ztratil největšího ochránce divoké přírody a divokých zvířat. Terri velmi krásně v této knize popisuje její život se Stevem a to ,jak Steve ovlivnil miliony lidských životů a miliony zvířecích životů zachránil. Tuto knihu by si měl přečíst každý. Jsem ráda, že jeho práce pokračuje. Pro mě navždy zůstane hrdinou.

zuzik2301
30.07.2016 5 z 5

Vždycky, když knihu vezmu do ruky přeji si jediné. Aby měla šťastný konec. Steve pro mě byl velkým vzorem a hodně ovlivnil můj život. Když jsem se dozvěděla tu zprávu probrečela jsem několik dní. V ten den svět ztratil jednoho z nejlepších a nejodhodlanějších ochránců divokých zvířat.
Knihu jsem přečetla během dvou dní. Je psaná velice čtivě a ani na chvíli se u ní nenudíte. Terri v ní dokázala úžasně vystihnout Stevovu práci, jeho lásku ke zvířatům a také k rodině. Stejně jako z každé stránky vnímám lásku kterou k sobě tihle dva lidé pocítili již při prvním setkání.

dexterman
28.03.2016 4 z 5

Vždycky jsem obdivoval jeho práci . U nás jsem se vždy dívál na Animal Planet jak tam šla epizoda seriálů Lovec Krokodýlů . Jako malý jsem si myslel , že musí mít Steve ta zvířata nějak ochočená nebo připravena . Tomu co se dělo na obrazovce jsem mnohdy nemohl ani věřit . Děkuji Terri že napsala tuto knihu . Četla se opravdu báječně . Je z ní patrné jak úžasný nebyl pouze Steve ale i jeho manželka a celý tým Australia Zoo . Tato kniha je učebnicí pro novou generaci ochránců přírody . Hlavně však je pocta samotnému panu Irwinovy . Je to krásný odkaz .

Aniday
10.03.2014 5 z 5

co říct... miluju jeho práci, dokumenty, odhodlání, lásku k rodině a divokým zvířatům... miluju jeho odkaz a to, pro co on žil a jeho rodina dál žije... miluju - stejně jako on - všechna zvířata... půl knihy jsem proplakala jak malá holka a děkuju z celého srdce jeho milované ženě Terry, že mi umožnila nahlédnout o kousek víc do života tak úžasného a pro tuto planetu tak důležitého člověka, jakým byl a pro některé z nás navždy bude Steve Irwin...

Mishka_a7
22.06.2013 5 z 5

Jsem hrozně ráda, že v sobě Terry našla sílu a tuto knihu napsala. Spousta lidí znala Steva jen z televize a měla ho moc ráda. Po přečtení této knihy jej budou milovat. Obdivuju jejich lásku k přírodě a zvířatům a samozřejmě i k sobě navzájem. Víc takových lidí! Ikdyž myslím, že oni jsou opravdová vyjímka, klobouk dolů před nimi!

Ellis
20.03.2013 5 z 5

Výborný a dobře čtivý příběh o neuvěřitelně pracovitém a divokou přírodu milujícím člověku psaný jeho milovanou ženou Terri. Knížka je psána svižně a zajímavě, dá se přečíst za 2 večery. Pokud znáte televizní dokumenty s krokodýly se Stevem Irwinem, určitě si příběh přečtěte. Dozvíte se, proč to všechno Steve dělal, z jaké rodiny pocházel, jak se seznámil se svou ženou, o jeho dětech, které miloval a nikdy by je neohrozil (v knize je zmíněna i causa, ve které jim australská sociálka hrozila odebráním dětí) a o jeho neuvěřitelných předtuchách. Svůj život žil více než naplno a je ho velká škoda. Opravdu obdivuhodný člověk.

Autorovy další knížky

Terri Irwin
americká, 1964
2010  78%Znamení / Steve a já / Krasojezdkyně / Zatvrzelci
2008  95%Steve & já

Kniha Steve & já je v

Přečtených45x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených9x
Knihotéce42x
Chystám se číst15x
Chci si koupit5x