Štěstí na dně silné kávy

Štěstí na dně silné kávy https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/464294/bmid_stesti-na-dne-silne-kavy-H81-464294.jpeg 4 134 30

Budoucnost nelze stavět na lži z minulosti Jediným mužem v životě Reine měl zůstat její dospívající syn Noé. Vše ale změní služební cesta, která ji zavede do pirátskými legendami opředeného města Saint-Malo. Ve firmě dovážející kávu, čaj a koření potká muže, který v ní opět probudí lásku. Ale také toho, který ji před lety připravil o všechny iluze. Reine svého syna vychovala v jedné velké lži. Teď musí nést následky svého rozhodnutí a získat zpátky přízeň těch, kteří se od ní odvrátili.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Motto
Originální název:

Une évidence , 2019


více info...

Přidat komentář

Titas9001
22.06.2023 5 z 5

Čtivá oddechovka. Přestože tento žánr cíleně nevyhledávám, tak tohle mě hodně bavilo.

cukrovka
11.06.2023 4 z 5

Čtivá romantická oddechovka. Takový zajímavý propletenec - jedna žena vychovávající sama dítě a tři muži, kteří ovlivňují její život. Nereálné ale čtivé.


karin4338
30.03.2023 5 z 5

Krásny príbeh. Nie typická romanťárna, akú som predpokladala. Boli tam smutné pasáže, romantické i všetko čo prináša život. V dobrom aj v zlom. V priebehu príbehu sa vždy niečo dialo.
Doporučujem. :)

Rosana
26.01.2023 5 z 5

Opet skvela knizka. Velice ctiva a chytlava. U teto autorky se proste neslapne vedle. Vsechny jeji knihy, ktere jsem doposud precetla, se mi moc libily. Co nejdrive si zajdu do knihovny pro dalsi.

Gilnien
11.11.2022 4 z 5

Neumím říct, co se mi na knize tak líbí. Některá rozhodnutí hrdinů prostě nechápu. Všichni jsou líčeni jako totálně prima lidi, skvěle vychovaní a silní a jejich vztahy jsou pevné..... až do doby, než dojde na lámání chleba, to pak dojde i na dost divné kiksy. Některé pasáže byly ale zvlášť silné a dojemné. Na konci ukápla i slzička.

brunettlibrary
13.10.2022 2 z 5

Kniha mě moc nenadchla. Její obsah byl překombinovaný a nereálný. Tak nějak plul na vodě, nedokázal jsem učinit ty hlavní myšlenky. Styl psaní byl jednoduchý, moc mi nesedl. Hlavní postava mi byla volná (žádné sympatie; ale ani mě neštvala). Konec a celkově děj knihy byl velmi emočně vypjatý, někdy až nereálně moc tlačil na pilu. Nakonec bych chtěla zmínit obálku a název knihy. Proč autorka vybrala zrovna tento? Vždyť se k obsahu knihy vůbec nehodí!! Knihu nedoporučuju.

Mermaida
18.08.2022 4 z 5

Tak tohle mi sedlo, přestože jsem měla pocit, že je to lehce překombinované, ale... Bylo to poutavě napsané, mělo to celkem i spád a četlo se to prostě parádně. Já osobně mívám s knížkami, které mají více jak 400 stran potíž a dost často je čtu klidně i víc jak deset dní, ale tuhle jsem dala za týden - což je u mě co říct. Souhlasím s komentáři níže, že v této knize autorka vsadila na emoce a snažila se ze čtenáře "vyždímat" co nejvíc, což né úplně každému může sedět. Právě proto jsem hned na začátku psala, že mi příběh přišel překombinovaný je to právě tím - čím vším si musí hlavní postava projít. Ke všemu byl příběh hořkosladký - romantický, smutný a dojemný. Ale na léto to byla příjemná kombinace. A jak jsem již psala, mě kniha sedla. Od autorky už mám 3 knihy za sebou (s touhle čtyři) a ráda si s chutí přečtu i další...

Kory98
25.07.2022 4 z 5

To byl tedy propletenec :-) Hned tři muži naráz. To se asi může odehrát jenom v románu, na reálný život je toho moc. Ale knížka byla jako čtení na dovolenou a jako taková splnila svůj účel.

kopeceli
24.07.2022 2 z 5

Bohužel, toto není pro mne. Překombinované, předvídatelné, emočně přepjaté. Nemám ráda citově vydírající knihy.
Mám dvě děti a obě miluji. Život není lehký, děje se toho dost. Není třeba ho hrotit, aby čtenáři a matka prolévali potoky slz.
Autorka šla prvoplánově po emocích, děj knihy se tomu absolutně přizpůsobil.

Kristy.Seb
22.05.2022 4 z 5

Milý příběh, jen mi určitěé části trochu nesedly. Překvapilo mě, s kým Reine skončila. A ještě víc mě prekvapil konec.

JankaV80
10.05.2022 4 z 5

Souhlasím s tím, co už tu bylo o knize napsáno :) Moc dobře se to čte a děj knihy se odehrává v naprosto úžasném prostředí Saint-Malo. Od poloviny pro mě byla kniha nereálná, jedno odpuštění následovalo druhé, v závěru knihy nelze očekávat nic jiného než happyend. I když, abych byla spravedlivá, jedno velké překvapení na v knize našla.

kotatkoz
01.05.2022 4 z 5

Poměrně nerealistické (o to spíš, že v podstatě každá postava z této knížky by mohla být vzorem dokonalé lidskosti, velkorysosti a rozumu), místy přeslazené, ale prostě dobře čtivé a prostředí Saint-Mala dechberoucí :) Vždy když od této autorky něco čtu, připadám si provinile, že takový prvoplánovitý brak vůbec beru do ruky, ale ona ta Francie a hořkosladké příběhy, tomu nejde odolat, takže moje guilty pleasure :)

rozvera
28.03.2022 4 z 5

V krátké době jsem se náhodně dostala ke dvěma knížkám, ve kterých je součástí děje kouzelné a fascinující Saint- Malo, kde se každý průvodce chlubí jeho středověkou korzárskou historií, přinášející královské pokladnici solidní zisky.
Ráda jsem se začetla do pěkného příběhu o osamělé matce, vzorném synkovi a nakonec i "třech otcích". Dobře a svěže spletený děj , jen v poslední čtvrtině trochu mnoho slz, nějak se mi k té samostatné ženě, protagonistce příběhu, nehodily.

jitmar
22.02.2022 4 z 5

Čtivý příběh, zvláště první polovina. Od poloviny je to více nereálný, idealizovany. Nicméně, čte se dobře

Mondaika
11.02.2022 4 z 5

Štěstí na dně silné kávy je čtivá kniha, která je i s pár klišé a nerealností do jisté míry nepředvídatelná.
Kniha ukazuje také sílu mateřské lásky a dokonce čtenáři dopřeje i uronění slzy (434?)

Ach, Pacôme! Kdyby takový doopravdy život byl.

mishka1976
13.01.2022 5 z 5

Ty jo. Tak to bylo silný. Pokud jste máma 17letého syna, je možné že vypotřebujete krabici kapesníků, abyste vůbec viděla na písmenka. Krásný.

Leniii
13.10.2021 5 z 5

Ach, to zas byl příběh..parádní, krásně se čte a když se začtete, nechcete knihu zavřít…krásný příběh…

Buchtičkajani
05.10.2021 4 z 5

Myslela jsem si, že beru do ruky romantiku, chtěla jsem odechovku, ale je to spíše příběh ze života, i když konec, trochu nereálný. Mě se to líbilo, žádnou velkou romantiku nečekejte, ale čte se to moc hezky.

Katerina015
27.08.2021 5 z 5

Já bych řekla, že zatím asi autorčina nejlepší kniha... Snad u žádné knihy jsem tolik neplakala jako zde.. Moc krásné, smutné, ale krásné...
Rozhodně to není úplná "limonáda" :-)

Kaja1
31.07.2021 5 z 5

Kniha akorát na dovolenou, trochu romantiky, i když zase takový slaďák to nebyl. Líbilo se mi to.