Štěstí, láska, čokoláda

Štěstí, láska, čokoláda https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/135838/stesti-laska-cokolada-135838.jpg 4 89 22

Maya žije životem, který jí samotnou netěší, v zajetí svých vlastních předsudků, omezení a negativního myšlení. Jejím jediným zdánlivým potěšením je čokoláda, která jí nahrazuje skutečné pocity štěstí, lásky a naplněnosti. Dokud se v jejím životě neobjeví postupně několi zajímavých lidí. ....Ti jí postupně otevřou oči a pomůžou uvidět, jak sama sobě škodí. Podělí se s ním o životní moudrost a díky nim najde Maya způsob, jak se osvobodit a začít žít šťastným a naplněným životem. Tato knížka je o cestě od cynismu a hořkosti k sebedůvěře a štěstí. Toto laskavé vyprávění je inspirované autorčiným skutečným životním příběhem.... celý text

Přidat komentář

popeluška
08.07.2021 5 z 5

Kniha se četla jedním dechem. Moc pěkná i poučná. Určitě vyzkouším i další knihy od autorky :-)

Jája92
05.12.2020 3 z 5

Na knize mě zaujala lákavá obálka a anotace. Samotný příběh se četl celkem dobře, i když tam bylo až podezřele mnoho náhod, které hrdinku dovedly ke zdárnému štěstí. Na druhou stranu kniha obsahuje pár zdánlivě jednoduchých mouder, které aplikuje na hlavní hrdince. Přiznávám však, že mi Maya byla blízká svým přáním stát se spisovatelkou, neboť to byl i můj sen, než ustoupil všední realitě. Mile mě potěšily recepty na konci knihy :-)


janadibelkova
25.07.2020 5 z 5

Zní to divně, naivně a možná i trochu hloupě, ale proč se nezačít mít ráda? Víte, kolik změn pak může přijít? Tahle kniha možná není pro každého, ale prožila jsem velmi podobnou změnu a rozhodně na té knize něco pravdy je. Přečtěte si ji..

Monika164
23.01.2020 4 z 5

Hezká , motivační......doporučuji

adlak
13.05.2018 4 z 5

Knížka mi dala hodně... byla jsem v období, kdy jsem něco takového potřebovala číst, tak se to ke mě opravdu dostalo..

menalinda
20.02.2018 2 z 5

V podstatě milá knížka.Název vystihuje,ale praxe s pojídači čokoládek je trošku jiná.Hlavní hrdince přeji vše nejlepší a knížku posílám dál.

makynka911
02.02.2018 3 z 5

Knihu jsem si vybrala kvůli obálce a příběhu, který sliboval popis knihy. Myslela jsem si, že to bude běh na dlouhou trať, že hrdinka dospěje k rozhodnutí, ale samozřejmě, že to nebude hned, že nám bude vyprávěn příběh, kdy hrdinka doběhne doslova přes překážky.
Místo toho jsem začala hned ze začátku být alergická na její jméno, protože to autorka používala snad častěji než tečky. Celkově mi přišlo, že styl psaní byl neohrabaný. Nicméně to celé zabila babička (být to chlap tak je to dědeček hříbeček), a taky věštkyně nebo jak jí říkat, kterým stačilo vypustit z pusy pár rozumných slov a jako zázrakem se hrdince začal měnit celý život. Netvrdím, že poselství knihy není pravda (zhubneš až se sebou smíříš, nehledej chlapa on si tě najde), ale tohle mi přišlo opravdu přestřelené. Dočetla jsem, zvědavá, jaký to bude mít konec, ten mi nakonec přišel asi nejsmysluplnější. Takže hvězda za nápad, za obálku a třetí za recepty na konci :)

Danka22
07.12.2017 3 z 5

Zajímavá knížka, ale moc mě neoslovila.

Danago
24.11.2017 5 z 5

Krásná knížka už obálkou a grafikou. Je to krátký příběh jehož poselstvím je mít ráda sama sebe, své tělo ať už je jakékoliv, protože láska, štěstí i chuť se přejídat - to vše je spojeno se smýšlením o sobě. Knížka může hodně ženám pomoci najít novou lepší cestu za šťastnějším životem. Příběh je taková motivační beletrie. Já se pokusím podle ní řídit a občas do ní znovu nakouknu.

Sarajana
21.08.2017 5 z 5

Velmi poučné čtení, oddechové a jediné, co mohu knize vyčíst, jsou chyby, jako jsou chybějící uvozovky, špatné umístění teček atd. Jinak se mi kniha velmi líbila.

AdélaV.
03.08.2017 2 z 5

Mě to teda nebralo... A nepomáhal tomu ani překlad/nepovedená korektura. Věty typu: Myslela Maya si, že ... mě prostě vadí...

MOu598
13.07.2017 4 z 5

Autorka nás provází tím, jak dosáhnout šťastného života.
Tuto knížku nechápu jako beletrii, ale spíš jako motivační - pro rozvoj osobnosti.
Zajímavé, podnětné, asi autobiografické. Snad někomu pomůže najít štěstí - jenže na to si každý musí přijít sám.

magnolia
07.03.2016 3 z 5

Knížka, která v určitém věku nebo životní situaci, může mnohé ženě či dívce pomoci.

Vrrr.grrr
03.09.2015 3 z 5

Myslenka knihy se mi libila. Docela rychle jsem ji i prelouskala, ale za spatny preklad a cetne preklepy pouze tri hvezdy.. Odvadi to zbytecne pozornost a znehodnocuje obsah.

Gity
22.03.2015 1 z 5

Knížka mě zaujala v knihovně svým obalem, tak jsem si ji půjčila, aniž bych o ní věděla něco bližšího. Líbil se mi ale jen úplný začátek knížky. V okamžiku, kdy se kniha začala zabývat "pseudospirituálními" úvahami, líbit se mi přestala. I přesto jsem ji přečetla až do konce, abych jí dala šanci zaujmout mě třeba nápaditým závěrem. Bohužel ani to se nestalo a tak obal zůstává tím, co se mi na knize líbí nejvíc. Chápu ale, že pro mladé ženy, které se v životě teprve samy hledají, může být kniha přínosná - pro tyto případy doporučuji a určitě bych nechtěla, aby můj komentář vypadal, že knihu odsuzuji. Jen asi nejsem vhodná cílová skupina :-) Já už jsem sama sebe našla, srovnala se se sebou a naučila se pracovat s myslí i myšlenkami, takže kniha pro mě žádný přínos neměla. Další knížky této autorky už pravděpodobně číst nebudu.

AndreaP.
06.03.2015 3 z 5

Svým způsobem tak trošku kniha s posláním, a sice ukázat, že člověk se o své štěstí musí postarat především sám, pokud bude sedět v koutě se svými strachy, okolí ho nebude brát a nedosáhne ničeho...aneb změň sám sebe a změní se zásadně i svět okolo Tebe.

Peace
12.11.2014 4 z 5

"Čím pravdivěji vůči sama sobě žiješ, tím si šťastnější - a o to cáklejší připadáš ostatním."

Kniha nebyla nějakým myšlenkovým převratem, ale mně se líbila. Je znát, že autorka čerpala ze svých vlastních zkušeností - nejde totiž o nějaké teoretické blábolky. Jedná se o milé připomenutí klasických životních pravd - a ty nejsou na škodu nikdy.

zuzak07
05.07.2014 2 z 5

Knihu jsem četla na základě doporučení. Četla se dobře a rychle, ale nic jsem si z ní neodnesla. Neobjevila jsem žádnou novou myšlenku, která by už nebyla vyřčena. Aspoň, že byla tak krátká.

Niki
24.11.2013 2 z 5

Pro mě tam byly scény, které mě zaujaly vykresleny moc povrchně a naopak. Navíc byl konec předvídatelný.

Romannetta
03.05.2013 5 z 5

Kniha ukazuje cestu těm, kteří ji ztratili. Mně moc pomohla a jsem za ni moc vděčná.

Štítky knihy

pro ženy čokoláda štěstí motivační knihy nový začátek

Autorovy další knížky

Menna van Praag
britská, 1978
2016  75%Dům v ulici Naděje
2012  70%Štěstí, láska, čokoláda
2013  75%Nejšťastnější na světě

Kniha Štěstí, láska, čokoláda je v

Právě čtených1x
Přečtených125x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených5x
Knihotéce66x
Chystám se číst30x
Chci si koupit4x