Štěstí

Štěstí https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/456090/bmid_stesti-XJq-456090.jpg 3 30 5

Román o tom, že štěstí máme nejednou na dosah, jen je třeba chytit ho do rukou! Natálie pracuje v knižním vydavatelství jako editorka. Hodnotí a upravuje rukopisy spisovatelů. Když však sama napíše román, rozpoutá se hotové peklo. Knihu jí zamítnou a vyhodí ji z práce. Z večera do rána se tak Natálii změní život… Je znechucená, demotivovaná, přestane si věřit a cítí se úplně na dně. Hledá si nové místo, ale překvapí ji láska… Avšak namísto toho, aby si užívala vztah s Michalem, nedají jí spát nejen jeho podivné utajované telefonáty, ale také problémy, které způsobí příjezd bláznivé sestry, teenagerky Romany, na prázdniny. Navíc se dozví, že rukopis její knihy ukradla bývalá kolegyně a vydává ho pod svým jménem. Natálie je šokovaná a zoufá si, proč jí osud tak nepřeje. Najde ztracené sebevědomí a odvahu? A pochopí, že má při vší té smůle a těžkostech vlastně velké štěstí?... celý text

Romány Literatura slovenská
Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

Šťastie , 2019


více info...

Přidat komentář

Zuzulinka
05.07.2022 3 z 5

Zajímavé téma, ale jednoduchá zápletka.. kniha byla dobrá na odreagování - oddechovka.

AndreaD
30.04.2021 odpad!

Okrem asi 1 titulu som takéto hodnotenie ešte nedala. Knižku som dostala ako dar a ako žena som nesmierne rada, keď vidím, že slovenských spisovateliek pribúda. Avšak z dôvodu, že som prečítala množstvo kníh, rôzneho žánru od akčných, fantasy, sci-fi cez dobrodružné romány, až po oddychové....z úcty k autorom, ktorí pracovali na svojich knižkách roky, študovali historické fakty.......budem objektívna. Bojím sa, že za pojem "oddychová knižka" sa zmestí čokoľvek, čomu chýba dej, zmysel, zápletka, napätie, rozuzlenie....proste niečo, čo človeka ku knižke pripúta. Mám bohužiaľ pocit, že rovnako ako slovo celebrita uráža skutočných umelcov, tak v tomto prípade nám rastú "spisovateľky" ako huby po daždi. Pomaly každá, ktorú na základnej škole poschválili za dobre zvládnutý sloh si myslí, že vie napísať knižku (česť skutočným slovenským spisovateľkám). Rovnako ako novodobí slovenskí "scenáristi" a režiséri, ktorí si myslia, že vedia napísať, či natočiť dobrý film, či nebodaj seriál. V tomto prípade kvantita a sebavedomie prevažuje nad kvalitou ( 3-4 knihy za rok!!!). Vlastne ani neviem, ako mám knihu hodnotiť, keďže som sa vyslovene nútila ju dočítať a každou jednou stránkou s totálne plytkým a predvídateľným dejom som si v duchu bila hlavu o stenu, že som sa na túto tortúru vôbec dala. Ja ani vlastne nejdem nič hodnotiť, lebo nie je na čom stavať o čo sa oprieť, prečo ju odporučiť ďalej.


zdehan
09.04.2021 5 z 5

Kniha se mi líbila byla to taková pěkná oddechovka ze života co všechno se muže stát a nakonec vše dobře dopadne.

alnahu
15.12.2020 3 z 5

Příběh Natálie ,která miluje knihy a stane se editorkou ve velkém knižním vydavatelství.Napíše knihu a je sama se sebou spokojená,ale její šéf ji překvapí nejenže její román nevydá ,ale také ji vyhodí z práce a do toho všeho přijede ještě její bláznivá sestra.Nakonec se vše krásně poskládá a i ona najde v životě své štěstí.Román je za mě takový průměr.

gargamelka
06.12.2020 5 z 5

Autorka nezklamala. Linka vztahová, sourozenecká, lehce detektivní a pracovní. Promícháno do koktejlu, který pohladí po duši, dodá naději.
"Co vzniká složitě a těžce, je potom tím úspěšnější."