Šternberkové

Šternberkové https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/177079/bmid_sternberkove-NFm-177079.jpg 4 13 2

Panský rod v Čechách a na Moravě. Šternberkové jsou jedním z nejstarších a nevýznamnějších šlechtických rodů na území České republiky. Počátky rodu se datují do 1. poloviny 13. století a jeho představitelé se nesmazatelně zapsali do našich dějin od středověku po odpor proti nacistům, podporovali vědu, techniku a umění a zanechali skvostné památky, z nichř mnohé patří k oblíbeným turistickým cílům (Český Šternberk, Šternberk, Konopiště, Jemniště, Troja, Bechyně, Zelená Hora či hrad Lukov).... celý text

Přidat komentář

maryzka
03.12.2023 3 z 5

Pěkná kniha i fotografie, zpracovaná místa, kde žili a která obývali i krátce viz. Konopiště. Ale občas opět překlepy v rodokmenech, kde se podívám pro orientaci.

engelbert
23.07.2021 3 z 5

Na knize je hodně znát, že se pere s uchopením tématu, jak zpracovat rozsáhlou historii rodu Šternberků a vejít se do populárního formátu. Kapitoly jsou rozdělené na počátky rodu, jednotlivé větve a místa spojená se Šternberky. Informace se často jako refrén opakují, vždy jak je téma nahlédnuto z pohledu té které kapitoly. Což není špatně, dozvíte se je, i když nepřečtete celou knihu.