Stefanie von Hohenlohe: Hitlerova židovská špionka

Stefanie von Hohenlohe: Hitlerova židovská špionka https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/170608/bmid_stephanie-von-hohenlohe-hitlerova-z-RsV-170608.jpg 3 9 2

Když se v roce 1891 narodilo ve Vídni židovské děvčátko jménem Stefanie Richterová, nemohl nikdo tušit, že se jednoho dne bude stýkat s nejmocnějšími tohoto světa. Svatbou s knížetem Bedřichem Františkem z Hohenlohe-Waldenburg-Schillingsfürstu získala šlechtický titul a brzy poté započala její mezinárodní kariéra. Prostřednictvím tiskového magnáta lorda Rothermera se dokonce seznamuje se samotným Hitlerem. Ba co víc: führer začíná svou „milou kněžnu“ záhy pověřovat tajnými diplomatickými úkoly v zájmu říše. Kněžna si počíná zdatně, nakonec je ale v Americe zatčena jako špionka. Její mezinárodní kariéra tím však nekončí. Po válce se s vrozenou ctižádostí vrhá do novinářské branže a ve službách Axela Springera a Henriho Nannena opět slaví úspěch. Martha Schadová nám předkládá bohatě propracovaný portrét jedné z nejzářivějších, ale také nejzáhadnějších žen třetí říše.... celý text

Literatura faktu Biografie a memoáry Historie
Vydáno: , Práh
Originální název:

Stephanie von Hohenlove - Hitlers jüdische Spionin , 2012


více info...

Přidat komentář

Evina.Cetba
17.04.2021 3 z 5

Rodným jménem Stephany Julienne Richter neboli také Steffi z Vídně (1891 - 1972) se narodila v tehdejším Rakousko – Uhersku. Byla to židovka, původem spíš obyčejná než privilegovaná dívka. Její oficiální otec byl advokát, oba rodiči árijci, ale skutečným otcem byl žid obchodník, ostatně původ obou biologických rodičů byl prý židovský. Přesto měla nevšední život, bohatý na zážitky a skoro až neuvěřitelný osud. Byla hýčkané dítě. Mezi klienty „otce“ patřila bezdětná kněžna Fany z Metternichu a díky tomu se Steffi v mládí seznámila s vybranou a urozenou společností a naučila se, jak se v těchto kruzích pohybovat.
Ve 14 letech byla zvolena královnou krásy. Dostala od různých aristokratů třikrát nabídku k sňatku, třetího si ve svých 23 letech vzala. Díky svému sňatku s diplomatem, princem Friedrichem Franzem von Hohenlohe-Waldenburg-Schillingsfürst , členem knížecí rodiny Hohenlohe, se dokonce stala rakouskou princeznou. Po rozvodu s princem se přestěhovala do Londýna, kde ve 30. letech působila jako špionka ve prospěch Německa. Navázala úzké vztahy mezi nacisty, včetně kontaktů s Adolfem Hitlerem a stýkala se s mnoha vlivnými lidmi. V Americe byla zatčena jako špionka. V poválečné době se princezna Stephanie po nějaké době vrátila zpět do Německa, kde opět navázala nová a vlivná spojení. Tentokrát byla úspěšná zejména v žurnalistice. Prostě měla velkou dávku štěstí, vychytralosti, uměla to s lidmi a uměla v životě chodit, aby se jí vždy, i v nejpohnutějších dobách, dobře vedlo.
Jako zajímavost uvádím, že Steffi neuměla vařit, zato milovala zvířata a sport. Měla šarm, byla vtipná a ráda se smála, ovládala i jezdecké umění, měla vše, co se jí ve vyšší společnosti mohlo hodit.

maryzka
15.09.2014 2 z 5

Zajímavý osud ženy- židovky, která ač se od měštanských kruhů dostala až do šlechtických, poté byla ,,Hitlerovou špionku,po válce docela zdárně proplouvala slušným životem v Americe a zemřela na banální zákrok žaludku tak k téhle ženě bych chtěla chodit na školení jak manipulovat s muži a brát život s lepší stránky, mít rozum, šarm a ostré lokty. Byla jsem překvapena několika jmen, které jsou známy především v 50. letech jako ,, sloupkaři( Bella Fromová) nebo jsem dokonce byla překvapena odtajněním jejího potomka( spíš otce dítěte), který zemřel jako gay.


Štítky knihy

Adolf Hitler špionáž židovské ženy

Autorovy další knížky

Martha Schad
německá, 1939
2007  76%Marie Valérie - Deník nejmilejší dcery císařovny Alžběty Rakouské
2005  78%Stalinova dcera
2006  81%Císařovna Alžběta a její dcery
2013  69%Stefanie von Hohenlohe: Hitlerova židovská špionka
2011  72%Milovaly vůdce

Kniha Stefanie von Hohenlohe: Hitlerova židovská špionka je v

Právě čtených2x
Přečtených16x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce8x
Chystám se číst9x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x