V bezpečnom úkryte

V bezpečnom úkryte https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/440545/bmid_v-bezpecnom-ukryte-SZy-440545.jpg 4 191 55

Stephanie Kingová série

< 2. díl

Presne pred rokom sa skupinka priateľov zišla na Lucasovu svadbu v jeho krásnom cornwallskom dome s výhľadom na more. Zoznamujú sa, zabávajú, popíjajú. Pri prestretom stole v predvečer svadobnej oslavy je osem stoličiek. Deviata je určená utiahnutej, tak trochu záhadnej ženíchovej nevlastnej sestre Alex. Lenže všetko sa pokazilo. Lucas tých istých priateľov znovu pozval do svojho rozprávkového domu na oslavu výročia – čoho? Svadby, ktorá sa nekonala, alebo tragédie, ku ktorej došlo len niekoľko hodín pred plánovaným obradom? Hosťom oznámil, že pre nich naplánoval hru. Dostali kostýmy, pridelili im roly a všetci bez výnimky musia hrať. Vie, ako k tomu donúti tých, ktorým sa to nepozdáva. Hra na vraždu sa čoskoro začne, a to aj napriek prítomnosti dvojice policajných vyšetrovateľov. Čo od nich vlastne Lucas chce? Čo zamlčiava? Čo taja ostatní? A čo potom, keď sa táto strašná hra skončí?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The Murder Game , 2020


více info...

Přidat komentář

Jaja0403
04.04.2024 5 z 5

Rachel Abbott píše výborně, ještě jsem od ní nečetla knížku, která by mě nebavila.

Pletynka
18.02.2024 5 z 5

Za mě teda 5 hvězd! Kniha se mi četla moc dobře a celou dobu mě bavila. Určitě doporučuji.


postrach
06.02.2024 3 z 5

Neoriginální příběh postrádající napětí.Mám pocit,že už jsem to někde četla.Autorka,má lepší knihy.

Gracinka
05.12.2023 2 z 5

Ani nevim, co napsat. Anotace byla lákavá, ale knížka mě zklamala. Všechny postavy byly příšerně nesympatické. Až na Guse a Steph. Děj byl nudný. Pořád pojedu domů, nepojedu domů, pojedu domů, nepojedu domů. Posledních 100 stran už teda bylo lepší. Jak je to ve skutečnosti s Alex, zjistí čtenář už v polovině knihy. Pak už jen čeká, kdo je vrah

beruska
12.10.2023 4 z 5

Knize bych dala 4* :) ...
Četla se dobře, moc jsem fandila Jemmě, ale konec byl takový pro mne moc zamotaný :) ....
Autorka má určitě lepší knihy....

Christie2020
20.08.2023 3 z 5

Spíš průměrná detektivka, od zápletky jsem čekala něco jiného a rozhodně víc.

Holly.W
31.07.2023 1 z 5

Slátanina. A neskutečná. Začnu od toho názvu - Hra na vraždu. To ve čtenáři vyvolá nějaké očekávání, má představu, o čem by to tak mohlo být a anotace to tak trošku potvrzuje. A ono je to nakonec úplně jinak, s nějakou hrou to má pramálo společného.
Parta postav, které zde vystupujou jsou hloupé, naivní bytosti, které jen poslouchají jak jeden jediný píská a navíc dělají jedno hloupé rozhodnutí za druhým.
A vrcholem všeho byla policejní vyšetřovatelka, která si v průběhu vyšetřování případu musí řešit svoje osobní citové trable.
Tahle kniha neměla nic. Nápad, napínavost, překvapivost, aspoň jednu dobrou postavu. Prostě nic.
A ten konec? Ani ten ve mě po tom úmorném čtení nedokázal vyvolat žádnou odezvu.
A ještě jedno si neodpustím. Může mi někdo vysvětlit jak taková kravina může mít nálepku světový bestseller???!!!!

Prateri
19.06.2023 4 z 5

Hra na vraždu je jediná kniha od Rachel Abbott, kterou vlastním. Nebudu si ji hanět :-). Také jsem sice podle názvu čekala větší drama, ale nakonec za mne dobrý. Mozek jsem příliš nemusela namáhat. Ta kniha pochopila, že mi to tentokráte postačí a čtyři hvězdičky (sice s odřenýma ušima) stejně dostane.

klarat13
05.06.2023 1 z 5

U této knihy jsem se musela do čtení vcelku dost nutit. Řekla jsem si, že tomu dám prvních 100 stran, pak se děj začal rozjíždět (knihu jsem dočetla) a už mi to nepřišlo tak šíleně povrchní jako na začátku. Kniha je dle mého názoru podprůměrná a děj je předvídatelný.

knihovna22
02.03.2023 3 z 5

Pokud budu stručná - čtivé ano, ale "přitažené za vlasy" :-) , moc vykonstruované ...

klarence
25.11.2022 2 z 5

Za mne pomalý rozjezd, čekáte, že se něco stane..ale ono se vlastně nic neděje a táhne se to. Zarazila mi strana policie. Na chvilku ji tam máte a pak hlavní osoba začne víc vědět ... nedořešeno pár věcí.. přišlo mi u některých částí , že nejsou úplně dotažené do konce. Celkově na dovču jako oddechovku bych si jí vzala, bavila mne Jemma a kvůli ní jsem to neodložila.

Alinke
17.11.2022 2 z 5

kniha je označená jako bestseller, ale pod tímto názvem si představuji knihu nabitou dějem, napětím, prostě knihu od které se nemůžu odtrhnout, což se o této říct vůbec nedá. Děj na 300 stránek by se dal shrnout do 200 a ještě by toho bylo hodně. Bohužel knížku nezachránil ani nečekaný zvrat na konci. Bohužel, zklamání

Sate
19.10.2022 1 z 5

Chtěla jsem této sérii ještě dát další šanci, v podobě druhého dílu. Třeba byl první jenom nepovedený. Omyl. Tento díl byl ještě horší. K čemu tam ta vysetřovatelka vůbec je? Netuším. Ale pokud vznikne další díl, já už jej vynechám. Tohle mi zkrátka nesedí.

Petulka2302
16.10.2022 3 z 5

Knihu bych označila jako průměrnou. Námět zajímavé, ale scény občas zdlouhavé a zbytečně moc tajemství, která už v půlce knihy otrávila. Vyšetřování bylo dost zanedbané, až odfláknuté a hlavní "hrdina" si to musel vyšetřit celé sám.

Magdyla.8
15.10.2022 3 z 5

Začátek knihy byl pomalý, utahaný, s prominutím Lucas byl dost zvláštní a všichni ho uctívali jako boha. Příběh se dobře četl, ale bylo tam více mezer a nevysvětlené pasáže. To bohužel ubíralo na uvěřitelnosti.

Janaves
13.10.2022 4 z 5

(SPOILER) Od spisovatelky jsem četla několik knih, vždy se mi moc líbily. Tato je slabší. Nejvíce mi vadilo, když se Alex utopila, nebylo provedeno žádné vyšetřování, zda je to opravdu ona, to mi přišlo hodně divné. Ale kniha se četla hezky, takže to spisovatelce prominu

Dandulka
19.09.2022 2 z 5

Tato kniha mě docela zklamala. Čekala jsem na ni v knihovně dost dlouho. Nakonec na můj vkus nic moc. Nemám ráda takové to rozpitvávání až rozmělnění příběhu na samý základ. Tím se ztrácí postupně spád a zajímavost děje.

TeriLoch
18.09.2022 5 z 5

Kniha se mi líbila, dobře se četla a příběh byl zajímavý. Jediné co mě trochu mrzí je, že samotná hra se vlastně moc nehrála. Jinak mě příběh bavil, napínavá oddechovka, knihu doporučuji :)

Hella
04.08.2022 2 z 5

Bohužel nebavilo, bylo to na mě příliš rozvleklé a ty různé časové osy a vzájemně si odporující informace kde-kdo-kdy byl mi to úplně otrávily.

tess.de.veles
04.06.2022 2 z 5

Precetla jsem za dva dny...., ale konec byl takovy divny... Neurazi....nenadchne....
Co mi v knize vadilo, bylo spojeni snad "milionkrat" pouzite..."Už už se neco melo stat, kdyz zrovna ....to UZ UZ...na to jsem po tehle knize doslova alergicka...zadna napaditost ze strany prekladatele, skoda :-(