Stela a 16 huskyů

Stela a 16 huskyů https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422919/bmid_stela-a-sestnact-huskyu-LlV-422919.jpg 5 99 23

Toto je příběh desetitelé Stely a jednoho velkého psího závodu, který její rodinu zavede z Osmihorek až na Aljašku. Stela žije s tátou a dědou Baltazarem v horách, a i když je velkou obdivovatelkou Jacka Londona, netuší, že se do krajiny zlaté horečky sama brzy podívá. Její tatínek je totiž mašér a se svým spřežením se rozhodne pokořit tu nejnebezpečnější závodní trať na světě. Vyprávění holčičky Stely o její rodině – lidské i té psí, je věnován dětem od 7 let a všem dobrodružným duším.... celý text

Přidat komentář

Alets
30.07.2023 5 z 5

Knížka je velice krásná. Malý pejsci, závod, obrázky a úplně vše se mi na té knížce líbilo, těším se až si přečtu další díl. Už teď vím že bude krásná. Líbilo se mi že nejdříve měli jenom dva, pak šest a nakonec šestnáct :)

Děkuji za nádherný příběh o husky. Alets

Martooni
25.07.2023 5 z 5

Četla jsem své osmileté dceři a velmi se nám příběh líbil. Ilustrace jsou přenádherné!


LunaL.
20.04.2023 5 z 5

Krasna kniha! Uz dlouho me detska kniha neoslovila tak moc, jako tahle. Krasny pribeh plny psu, pratelstvi, velkych snu a jeste vetsich dobrodruzstvi! Moc hezky napsane, doplnene krasnymi obrazky.
Rozhodne doporucuji :)

attila1
21.02.2023 5 z 5

Hezký příběh pro milovníky psů. Sice je to dětská knížka, ale i mě dospělákovi se mi líbila.

marketa3815
08.07.2022 3 z 5

Tohle dceru (7let) nezaujalo, skoro to chvíli vypadalo, že snad knížku ani nedočte, i když většinou přečte úplně všechno. Příběh je nějak nudně napsaný. Stelu v zemi tučňáků už určitě číst nebude.

PéťaH.
14.06.2022 5 z 5

Četli jsme s dcerkou před spaním. Oběma se nám příběh moc líbil. Navíc má kniha krásné ilustrace, které hlavně menší děti více vtáhnou do příběhu. Můžeme jen doporučit.

StihOMam
07.01.2022 4 z 5

Detem se pribeh libil, obrazky doslova milovaly, navic objevily svet psich sprezeni a mne umoznilo cleneni zcela velkoryse nabizet cetbu vice kapitol. Spokojenost.

gretl74
06.11.2021 4 z 5

Příjemná dětská knížka, zejména pro menší slečny. Oceňuji zajímavé informace z prostředí méně známého sportu, také hromadu štěňátek a napínavý závěr.

muchomurka
12.06.2021 5 z 5

Knížku jsme s prďolkou četly po večerech před spaním a moc se nám líbila. Byly jsme napnuté, jak to celé dopadne. A u prďolky jednoznačně vedly ilustrace, protože zcela do příběhu ještě musí dorůst.
Mně osobně se příběh moc líbil, byl jemný a milý. A ten jazyk, kterým byl napsaný, ten jsem si užívala. Jen bych ocenila ještě kapitolu po kapitole Cíl, takto mi to přišlo hodně utnuté a to je škoda.

janinca
27.05.2021 5 z 5

Kniha u nás sklidila velký úspěch. Desetiletá ji přečetla během jednoho odpoledne, přesto pozorně poslouchala při předčítání pětileté. Ilustrace skvěle doplňují text. Otázky samozřejmě vyvstaly, hlavně co se týče maminky...
Já sama mám stejné dotazy/nejasnosti jako Broskev28... , ale my nejsme cílová skupina, že??? Doufám, že se leccos vyjasní v dalším díle.

jonasr1
12.05.2021 4 z 5

Příběh si tak klidně plyne sám dál bez větších zvratů. Milovníci psů si najdou své. Ti, co jsou na kočky, budou pravděpodobně osloveni méně. V příběhu my chybí ženy. Jasně, že je tam Stela, ale v ryze mužské společnosti. Byl jsem rozhodnutý pro 3*, ale poslední kapitola mě dojala a vyměkl jsem.

Kulíšek04
15.04.2021 5 z 5

Nádherné

veskr
22.02.2021 5 z 5

Velice citlivě a zábavně napsaná kniha, vhodná pro děti mladšího školního věku. Děti bude bavit už proto, že je velice bohatě ilustrovaná. Je to nahlédnutí do ne zcela běžné rodiny. Dědeček se vyrovnává s odchodem babičky, málá Stela s odloučením od maminky, která pracuje jako vědkyně na druhém konci světa. Naštěstí všechny spojuje velká láska k přírodě a ke zvířatům, díky nimž se život stane mnohem zábavnější. Knihu jsem si opatrně přečetla, než jsem ji darovala své neteři k narozeninám a už se těším, co na ni řekne, Já říkám - skvělá!

Kníženka
07.02.2021 2 z 5

Knížka zaujala nádhernými ilustracemi, ovšem příběh, tedy hlavně jeho ztvárnění za nimi pokulhává.

Kobzíci
03.02.2021 5 z 5

Dětská kniha, která po dlouhé době nadchla mě i obě děti. Poutavý příběh, nádherné ilustrace, děj pochopitelný i dojemný.

Temný snílek
29.09.2020 5 z 5

Krásná kniha pro děti, které mají rády zvířata a přírodu.

broskev28
09.09.2020 4 z 5

Tak tohle byla opravdu zvláštní kniha.
Už jen samotný název - slovo huskyů mi nějak nejde z pusy a napsané vypadá ještě hůř, prostě cizí slovo s českou pádovou koncovkou, ajaj!
Příběh mě zaujal, to ano, a myslím, že dětem by se taky mohl líbit, ale já mám v zásobě nějaká ALE. První se týká Steliny maminky - proč tu není, kde je a je vůbec? Ta jediná zmínka o ní je velmi neurčitá, alespoň pro mě.
Další: ráda bych někdy potkala desetileté dítko, které přelouskalo tolik knih Jacka Londona a které by ocenilo dědečkovo velkolepé narozeninové překvapení, ale proč ne - jestli mu je odmala rodiče i prarodiče předčítali. A které by v dnešní době mohlo udělat jen 36 snímků na fotoaparátu, i když přitom sledovali průběh závodu na internetu a orientovali se s pomocí džípíesky (další doslovná anglická hrůza, mnohem zbytnější nežli třeba triatletem zmiňovaný musher). Ale třeba mobilní foťák v aljašských mrazech nefotí, já jsem to nezkoušela, ale autorka snad ví své.
Taky by mě zajímalo, z čeho neúplná rodinka s dědečkem a tolika dobře krmenými psy žila; že by stačil stále plný penzion dědy Baltazara? A to neřeším cestování na Aljašku, ovšem nabízí se sponzor strýček Eda. Tohle by však děti určitě vůbec nezajímalo, to jsou takové hloupé dospělácké starosti, které se v knížkách pro děti prostě neřeší, soudím já. Ne nadarmo mi přezdívají hnidopiška (a kdyby prý hnidopiši měli klub, byla bych čestnou předsedkyní), jojo.
Nevím, kolik let mají děti komentáře angelac a hlavně zda knížku četly samy, já to vidím spíš na společnou četbu. Ale nepochybuju o tom, že opravdoví milovníci psů se tady najdou a že tuhle knížku se zaujetím přečtou. A že se i jim budou líbit úžasné - především psí - ilustrace!

zuzi1162
07.05.2020 5 z 5

Krásný příběh a nádherné ilustrace.

nakedangel
25.03.2020 5 z 5

Krásný příběh nejen pro holky a nádherné ilustrace.

triatlet
11.03.2020 4 z 5

Autorka musela být s mushery v kontaktu, protože věrohodně vypráví příběh zajímavé smečky ze Sedmihorek.
Za drobný nedostatek považuji počeštění slova mašér.