Šťastná mořeplavba Montyho Bodkina

Šťastná mořeplavba Montyho Bodkina https://www.databazeknih.cz/img/books/85_/85794/mid_stastna-moreplavba-montyho-bodkina-vNy-85794.jpg 4 20 6

Monty Bodkin série

< 2. díl >

Vezměte tři mladé muže a tři pěkné dívky, filmového magnáta se špatným svědomím, upovídaného stevarda, přidejte perlový náhrdelník, plyšovou hračku a živého krokodýla, docela maličkého, schovaného v košíku. Celou směs zakvedlejte a umístěte na loď plující z Anglie do Ameriky a máte recept na osvědčenou legraci. Své obvyklé suchozemské prostředí sice anglický humorista P. G. Wodehouse změnil, ale jinak svým čtenářům připravil nepřeberně zábavných situací, výběr gagů a slovního humoru.... celý text

Literatura světová Humor
Vydáno: , Vyšehrad
Originální název:

The Luck of the Bodkins , 1935


více info...

Přidat komentář

85098211
09.03.2024 5 z 5

Tentokrát se autor ve své knize vypravil na tak trochu nezvyklé teritorium - a sice na loď, plavící se z Anglie do Ameriky. A právě zde se shromažďuje zajímavá společnost tří mladíků, tří dívek, jednoho filmového magnáta a jednoho stevarda plus ještě dalších přísad, které všechny do jedné přispívají k vytváření úsměvných situací a skvostných zápletek. Víc psát nebudu, snad jen to, že jsem se u knihy příjemně pobavila a na svého oblíbeného autora tak samozřejmě nezanevřu. Pokud tedy máte rádi jiskřivý anglický humor, směle do toho! ;-) A knihu pochopitelně doporučuji! ;-).

Greenfingers
16.11.2019 5 z 5

Při čtení tohoto úsměvného dílka jsem si vybavil skvělé Goldoniho komedie, které v dávné minulosti vysílala ČT. Monty a jeho souputníci zažijí v průběhu plavby napříč Atlantikem spoustu vzrušení a my čtenáři máme možnost užívat si (alespoň já -abych mluvil za sebe) nebývalou dávku situačního humoru. Wodehouse zde , ostatně jako ve většině svých románů, exceluje. Vcelku banální příběh dokáže svým vyprávěním a zejména dialogy natolik ozvláštnit, že zaujme od začátku až do konce. Jednotlivé postavy, zejména pak steward Peasemarch, jsou vykresleny s bravurou, která je Wodehouseovi vlastní. Doporučuji!


bruntal
24.11.2018 4 z 5

Skvěle vykreslené postavy v opět poněkud bizarním příběhu napsaném mistrem neopakovatelného humoru panem P.G.Wodehousem.

Palorizek85
19.05.2017 4 z 5

I když nejsem moc příznivcem situací dovedených ad absurdum, přesto to nebylo nejhorší. Takové lehké letní čtení.

Merlinit
19.03.2014 5 z 5

Výborné. Další oblíbený kousek sbírky.

BooksLucyKing
16.06.2013 3 z 5

Tohle se moc nepovedlo. Strašná slabota, zápletka o ničem, vlastně se to celé motalo kolem toho plyšáka. Byla tam pár srandovních momentů, ale to bylo tak vše. Samotné postavy byly bezvadné, jen kdyby jim byl přidělen trochu propracovanější příběh než tento.

Štítky knihy

mořeplavba humor

Kniha Šťastná mořeplavba Montyho Bodkina je v

Přečtených31x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce19x
Chystám se číst4x
Chci si koupit4x