Starověký Řím

Starověký Řím https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/139334/bmid_staroveky-rim-B4m-139334.jpg 4 6 3

Tato kniha se zabývá mnohými aspekty římské civilizace od založení Věčného města až k pádu říše: popisuje historické a politické události, technickou vyspělost i umění, včetně architektonických skvostů této mimořádně rozvinuté společnosti. Fundovaný text doplňuje obrazová část, která zahrnuje například letecké snímky či rekonstrukční nákresy hlavních archeologických nalezišť, ale také další poučný materiál. - čtivý a zasvěcený text - řada přehledných mapek, plánků a nákresů - kvalitní barevné fotografie a ilustrace - tematicky řazený seznam literatury - obsáhlý, přehledný rejstřík... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Historie

Vydáno: , Rebo
Originální název:

Roma antica , 1996


více info...

Přidat komentář

Bohim
29.07.2021 5 z 5

Čtenář se prostřednictvím knihy dozví o mnohých aspektech života ve starověkém Římě, díky čemuž se jedná o skvělou základní literaturu pro toho, kdo se chce něco o antickém Římu něco dozvědět stručnou a poučnou formou. V knize je spousta obrazového materiálu s doprovodným textem, který je celkem stručný a přesto obsahuje nejpodstatnější informace.

Jonny
03.03.2020 2 z 5

Kniha oplývá spoustou obrazového materiálu. Je v ní pravděpodobně dostatek faktických informací.
Ale způsob, jak jsou informace seřazeny/předávány mě zklamal. Chtěl bych se nechat starověkým Římem provést, ale bohužel... Byl mi předložen seznam encyklopedických informací a bez toho "příběhu" jsem se ztrácel.


Centurion
10.04.2013 4 z 5

Velmi poutavá kniha informující o důležitých aspektech Římské říše.