Starověký Egypt

Starověký Egypt https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/354383/bmid_staroveky-egypt-8JW-354383.jpg 4 13 4

V roce 1922 ohromil svět velkolepý objev. Lidé ze všech koutů planety napjatě sledovali, jak Howard Carter pomalu odhaloval bohatství nově nalezené Tutanchamonovy hrobky. Svět zasáhla egyptománie. Rituály a víra této vysoce rozvinuté společnosti se znovu dostaly do centra dění. Byl to ten nejzásadnější zlom v egyptologii od nalezení Rosettské desky Napoleonovými muži a jejího rozluštění na začátku 19. století. Ve Velké knize starověkého Egypta se přesuneme v čase a projdeme se po břehu Nilu, abychom zjistili, proč se z této společnosti stala jedna z nejmocnějších starověkých civilizací. Představíme ty nejslavnější i nechvalně proslulé faraony, podíváme se na úžas budící pomníky, které byly vztyčeny na jejich počest, a přiblížíme náboženské principy, které v Egyptě řídily každodenní život. Odhalíme hrůzu nahánějící pohřební rituály, jež zajišťovaly bezpečnou cestu do posmrtného života, a rozkódujeme hieroglyfy, které zdobí dochované chrámy i papyry – a to vše díky dechberoucím a zasvěceným textům, ilustracím a fotografiím. Přeneste se s námi do starověkého Egypta!... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Historie , Encyklopedie

Vydáno: , Extra Publishing
Originální název:

Book of Ancient Egypt , 2016


více info...

Hor89
Hor89
18.12.2022 4 z 5

Menší přehledná encyklopedie ve formátu časopisu. Kniha ("Bookazine") je vhodná jako úvod k dějinám Egypta, a obsahuje spoustu informací, zajímavostí, fotek, ilustrací a map. Vzhledem k formátu ale informace nejdou příliš do hloubky. Oceňuji že se v knize dostalo i na objevy české egyptologie a méně známé faraony.

EF1
EF1
22.08.2022 5 z 5

Tato publikace je vhodná pro všechny milovníky starověkého Egypta. Poutavý obsah, velmi povedené grafické zpracování a ještě musím vyzdvihnout úžasnou jednoduchou mapu hned na začátku.


DarkLady
DarkLady
19.08.2018 4 z 5

Umím si představit osvícené kantory, jak tuto publikaci používají místo učebnice.

Sabča92
Sabča92
04.08.2018

Kniha se mi velmi líbí, ať už po vizuální stránce, tak svým obsahem. Jednoduše a přehledně čtenáře seznamuje s Egyptem a jeho představiteli. Miluji satrověký Egypt a tato publikace mi nesměla chybět ve sbírce :-)