Škola ohně

Škola ohně https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84999/bmid_skola-ohne-vHl-84999.png 4 8 1

Starfist série

< 2. díl >

Boj, zrada a vražda na hranici lidmi obývaného vesmíru… Mariňáci, kteří přicestovali pomoci oligarchům z Wanderjahru potlačit vzpouru, jenž ohrožuje politickou i ekonomickou stabilitu planety, musí zničehonic vést válku na dvou frontách – na jedné proti vynalézavým partyzánům s dobrým velením, a na druhé proti zkostnatělé policejní byrokracii. Kdo je ale skutečný nepřítel a komu mohou důvěřovat? Na Wanderjahru není nic takové, jako se na první pohled zdá – dokonce ani místní zvěř – a každý má své vlastní cíle. Mariňáci 34. týmu rychlého nasazení jsou neúprosně vtahováni do politiky světa, kde patří vraždy, zastrašování a zrada k přijatelným metodám vlády… a kde jsou všichni zralí na trochu starého dobrého boje.... celý text

Literatura světová Válečné Sci-fi
Vydáno: , Brokilon
Originální název:

School of Fire , 1998


více info...

Přidat komentář

Franc
05.07.2017 3 z 5

Co si půjdeme povídat. Je to taková červená knihovna pro klucí. Kterak pár v civilním životě nevýrazných mužů ke štěstí a nalezení sebe sama v armádě přišla.

Nic neobvyklého, nic výjimečného. Ale pokud s tímto otvírate knihu, budete ji zavírat spokojeni. Kdo tento druh vyhledává, bude dozajista uspokojen. Ale že by se jednalo o špičku žánru, to ne. Hodnotil bych jako průměr. Hrdinové mají své obvyklé mindráky, jeden je neohrožený bojovník, další o sobě pochybuje, všem velí nemilosrdný leč spravedlivý seržant.

To co v jiných knihách, jen v jiných reáliích. Prostě ideální letní čtení, které pomůže přežít parný den, ale v paměti se na delší čas neusadí. Což v žádném případě nemá být zamýšleno kriticky. I takový druh literatury má svoji nezastupitelnou roli v knižním světě.

Štítky knihy

válečné sci-fi

Autoři knihy

David Sherman
americká
Dan Cragg
americká, 1939

Kniha Škola ohně je v

Přečtených14x
Knihotéce31x
Chystám se číst1x
Chci si koupit2x