Povstání

Povstání https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60658/povstani-60658.jpg 4 37 6

Starfire série

1. díl >

První kniha série Starfire. Zkušenost ukazuje, že v konečném důsledku mohou být úspěšné jenom ty politické systémy, které jsou založeny na svobodě. Vůdcové Vnitřního světa Terranské federace na tuto prostu pravdu zapomněli. Poté, co s vydatnou pomocí Okrajových světů, které dodávaly suroviny a vojáky, zvítězili nad Orionským chanátem se Vnitřní světy nechtěly vzdát moci, kterou získaly za války. Proto se rozhodly si ji ponechat a místo aby nechaly svoje válečné spojence spolurozhodovat o osudu federace, hodlaly se spojit se svým dřívějším nepřítelem, sloučit Terranskou federaci s Orionským chanátem. Na takovou věrolomnost mohou občané Okrajových světů odpovědět jen jediným způsobem a tím je povstání.... celý text

Literatura světová Válečné Sci-fi
Vydáno: , Polaris
Originální název:

Insurrection , 1990


více info...

Přidat komentář

cisar
11.02.2022 5 z 5

No... O Honor Harringtonovej mám prečítané všetko, čo bolo preložené do češtiny. Tak som sa vrhol na Starfire. Je to úplne iný vesmír, než Honorverse, aj keď Zem je stále tá stará dobrá modrá planéta a má svojich poddaných v akejsi federácii - nie, nie je to Solárny zväz. Celé to však honorverse pripomína, ako taká lacnejšia kópia. Dej je vynikajúci, vesmírne boje prepracované, možno mi v nich trochu chýbal gravitorový klin lodí, ale v tomto "vesmíre" sa lode pohybujú iným štýlom. Mne to pripadá, že táto trilógia je akousi predohrou k honorverse. Autor si tu vyskúšal, ako mu pôjde tento druh space opery a potom sa vrhol na písanie kníh o Honor Harringtonovej. Aspoň roky vydania originálov tomu nasvedčujú. Kniha ako taká sa mi páčila, tak som sa rozhodol dať jej 5 hviezdičiek.

lampernaqui
04.04.2016 4 z 5

Moje první kniha od Webera a bál jsem se zbytečně, že mi to nebude nic říkat. Perfektně napsané, vtáhne do politických intrik, do válečné vřavy... ta však působí občas nepřehledně, ale to bude asi mojí maličkostí, které není zorientovaná v záplavě různých technických údajů a typů plavidel. Těším se na další díly.


Adria Orici
12.05.2015 5 z 5

Dobré odpočinkové čtení, nesrovnávejte s Honor prosím. Toto je trochu jiné. Vždy si zvykneme na autorův styl psaní, jak vybočí zdá se nám to jiné či horší příběh. Rád se pustím do dalšího dílu ;). prosím někdo zařiďte pro mne delší čas na čtení. Děkuji :).

Ládja
04.04.2014 3 z 5

Nemohu si pomoci, ale musím srovnávat s knihami o Honor Harringtonové. Proti nim je tato kniha pouze slabý odvar, jen nastíněné osoby a děj. Přijde mi, že než spoluautor zde byl Weber pouze jako korektor, nebo jen pomocník na pár stránek vesmírných bojů. Pro fanoušky Honor zklamání, ale jako doplněk do knihovny ano. Je možné, že kdybych tuto knihu četl před sérií o Honor, tak by to mohlo být hodnocení jinačí, ale takhle se neubráním srovnávání.

lanusinka
28.01.2013 5 z 5

Skvělá kniha plná politiky, bojů ve vesmíru a vnitřních dilemat, komu vlastně nakonec náleží oddanost a poslušnost. A taky kniha o to, že i těch nejlepších a nejvznešenějších cílů nejde vždycky dosáhnout bez velkých obětí a že rozum ne vždycky zvítězí nad touhou po moci...

vic11
24.08.2011 5 z 5

Zajímaví pohled na lidi, kteří ať zvolí cokoli jejich rozodnutí povede k velkému krveprolití. Osobně jsem sympatizoval s Okrajovími světy.

Štítky knihy

válečné sci-fi

Autoři knihy

David Weber
americká, 1952
Steve White
americká, 1948

Kniha Povstání je v

Právě čtených1x
Přečtených58x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených4x
Knihotéce46x
Chystám se číst28x
Chci si koupit9x