Stařec a mord

Stařec a mord https://www.databazeknih.cz/img/books/80_/80209/starec-a-mord-80209.jpg 3 12 6

Novopečený důchodce se za inspirací pro svoji literární prvotinu vydal do malého města nedaleko Brna. Za pár dní tam vyjela i brněnská mordparta, ta ovšem kvůli vraždě nejbohatšího místního podnikatele... Z rukopisu čilého penzisty se dalo vyčíst mnohé, co činu předcházelo. Jak do městečka přijel rodák, počítačový expert, jak tam hodlal velkoryse investovat, jak se ho kdekdo pokoušel získat pro své plány i jak ho zaujala jistá mladá dáma... Zato kriminalisté se pořád neměli čeho chytit. Kdo zabíjel a proč, když ti, kteří měli motiv, měli zároveň i alibi?... celý text

Přidat komentář

Francoa
24.10.2022 4 z 5

První přečtená kniha od autora mi docela překvapila, proto jsem zkusil další.Některé pasáže naštěstí krátké mně tolik nezaujaly, ale některé hodně, hlavně když byl Ravenem. Byla to dobrá sonda společnosti.Škoda jen, že detektivka to nabyla, i když k vraždě nakonec došlo.Snad příště?

Aghatte
03.07.2022 1 z 5

Asi tak v polovině jsem si řekla, proč toto čtu?, a odložila... naprostá ztráta času.


jprst
15.12.2021 1 z 5

Další kniha tohoto autora a opět zklamání. A s knihovnicí v místní knihovně asi přestanu kamarádit, že mě před touto četbou nevarovala, což jindy občas dělává. Knihy nenechávám nedočtené, ale u této to stálo dost přemáhání - mdlá, nudná až otravná kniha.

čef
01.07.2019 3 z 5

Tak to také není detektivka, s tím musí každý, kdo toto dílko přečetl nebo napsal, určitě souhlasit. Spíše jde o jakési hraní na stárnoucího spisovatele, který toho hodně zná a chtěl by to sdělit méně chytrým nebo mladším. Nejsou to však samozřejmě všechno úplné pitomosti, vždyť je většinou vymýšlely ty největší hlavy světa, takže alespoň něco. Autor prý usiluje o příběh, ale bohužel jde, jen podle mne ovšem, jenom o vzpomínání na předešlá léta, nostalgii a „radosti“ stáří, nějaký silný příběh zde jaksi nevidím. Ani dialogy, kterých je zde na mne příliš mnoho, nijak děj neposunují a tak sice ničeho nelituji, ale také nejásám.

sazamala
30.01.2018 1 z 5

Jedna z mála knich z této řady,kterou jsem nedočetla....nezaujala mě.

dagmar5477
26.09.2017 3 z 5

Takové neslané nemastné a s detektivkou to mělo pramálo společného.