Star Wolf

Star Wolf https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41054/star-wolf-41054.jpg 4 10 2

Star Wolf série

1. díl >

Konvoj Hedvábné stezky byl nejstarší, nejbohatší a nejbezpečnější karavanou na obchodních cestách – dokonalý cíl ničivého prvního úderu ve válce Morthanské Solidarity s Aliancí. Loď LL-1187, válečný torpédoborec, ještě neprověřila své schopnosti v boji, byla nezkušená, takže si dosud nevysloužila jméno. Její úkol zněl: připojit se ke konvoji tisícovky dalších lodí a chránit okrajové světy před nájezdníky. Jenže její kapitán udělal osudovou chybu a loď kvůli tomu dostala celou řadu jmen: Jonáš… Prokletá… Zbabělá. Nyní se posádka LL-1187 vydává na nebezpečnou výpravu, aby získal jméno… ztracenou čest… a pomstila se.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Classic
Originální název:

Voyage of the Star Wolf , 1990


více info...

Přidat komentář

trudoš
19.01.2018 3 z 5

Nepříliš originální a na můj vkus příliš jednoduché, psané od člověka, který má cit spíš pro vesmírné dobrodružky alá Star Trek než adrenalinové střílečky. Kvůli tomu vesmírné bitvy působí jak z papundeklu, což v praxi znamená, že se velící můstek párkrát otřese a je po útoku. Navíc postavám chybí osobitý šmrnc, jsou snadno zaměnitelní s řadou jim podobných v tomto žánru. Moc tomu nepomáhá ani absence vojenského humoru, který sice není nezbytný, ale v tomhle ohledu je to ta „basa“, co tvrdí muziku.
Jinak fajn čtení, ovšem ty disputace na téma kapitánské odpovědnosti a důležitosti přísné morálky jsou trochu zastaralé, ale to jen kvůli tomu, že David Gerrold neříká nic nového. Ono je třeba brát v potaz, že román vznikl v roce 1990 a od té doby prošla military SF slušným vývojem, takže dnes už Star Wolf působí drobet vyčpěle. Na druhou stranu, první půlka zápletky, kdy se porouchaná loď snaží dostat z válečné zóny, bavila hodně a mít příběh výraznější hrdiny, asi bych nesoudil tak tvrdě.

Solverino
26.05.2015 5 z 5

Sice nic moc akčního, ale poměrně příjemně se to čte. Sympatické postavy, jednoduchý děj. Žádná velká psychologie. Varování pro čtenáře : román není genderově dostatečně vyvážen, neobsahuje žádný homosexuální příběh ani ekologické poselství :)


Autorovy další knížky

David Gerrold
americká, 1944
1996  87%Věc pro lidi
1997  84%Čas pro jatka
1996  87%Den na prokletí
1996  85%Zlost tiší pomsta
1996  52%Pod očima boha

Kniha Star Wolf je v

Přečtených13x
Doporučených3x
Knihotéce18x
Chystám se číst5x
Chci si koupit4x