Úsvit rebelů

Úsvit rebelů https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/18781/bmid_usvit-rebelu-v48-18781.jpg 4 78 9

Závěrečný díl trilogie, vyprávějící o osudech mladého Hana Sola. Děj příběhu je zasazen před původní filmovou trilogii Star Wars a popisuje předchozí příhody nejslavnějšího pašeráka, podvodníka a zloděje v galaxii. Millenium Falcon je „nejrychlejší rachotina v galaxii." Když ho Han Solo vyhraje v turnaji sabaccu, stanou se s Chewbaccou nekorunovanými králi pašeráků. Jsou nedostižní, nepolapitelní. Han však ví, že Impérium mu brzy začne šlapat na paty a že jeho štěstí nepotrvá věčně. Jenomže pak mu bývalá přítelkyně, která se stala velitelkou jedné skupiny rebelů, nabídne za malou službičku neuvěřitelné bohatství a Han neodolá. Na první pohled vypadá všechno jednoduše a lákavě: odpor bude minimální, výnos obrovský. Han a jeho přátelé se o něj podělí rovným dílem s rebely. Nezdar je skoro vyloučen. Jenže nakonec nic není tak jednoduché, jak se zpočátku zdálo, a navíc rebelové sledují své vlastní cíle, které mohou v jejich očích ze dne na den změnit přátele v nepřátele...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Rebel Dawn , 1997


více info...

Přidat komentář

Zak66
16.12.2023 5 z 5

Třetí kniha trilogie, Úsvit rebelů, je perfektní finále série. Opravdu vše, co se v sérii událo, se zde ukončilo, až na pár věcí, ve kterých pokračovala slavná filmová trilogie. O postavách či ději snad ani mluvit nemusím. Perfektně napsané a vystižené postavy včele s Hanem, napínavý popis akčních scén či tajuplné intriky a zrady. A konečné navázání na Novou Naději je jen třešnička na dortu. Přičemž dodám, že tato trilogie splnila a dokonce předčila vše, co jsem od ní očekával. Veškeré otázky, které vás jen napadnou v originálech, jsou zde zodpovězeny. Třeba jak se Han setkal s Chewiem, Landem, Jabbou, Fettem..., jak přišel k Falconu, jak proběhla Kesselská cesta atd. Také to krásně spojuje či navazuje na jiná díla z Legends, což mě osobně vždycky strašně potěší. Prostě naprosto skvělá, fenomenální a nádherná trilogie, která má v Legends své právoplatné místo. Už teď se moc těším, až si tuto Trilogii někdy přečtu znova :).

Lunďák
12.05.2023 4 z 5

Sice jsem za tuto trilogii dal v roce 2023 neskutečné peníze a bylo hrozné to schánět po celé republice. Ale jako skalní fanda původních no-Disney SW jsem nadšen provázaností a návazností na IV New Hope.


wullcann38
05.08.2021 5 z 5

Doufal jsem v lepší zakončení, ale taky fajn.
Konečně jsem se dozvěděl o tom koření z Nové naděje :D
Takže za mě:90%

robin9739
14.09.2020 4 z 5

Jako velký fanoušek Star Wars, mám přečteno několik knih z tohole neuvěřitelného světa. Takže mě nemohla minout trilogie o Hanu Solovi.
Tuhle trilogii bych doporučil určitě všem fanouškům Star Wars ale jestli se moc neorientujete v tomhle obrovském vesmíru tak vám ta spousta jmen může dělat problém.
V téhle sérii se dozvíte, jak Han vyrůstal a kde se naučil pilotovat. Proč byl Han vyhozen z imperiální akademie a Chewaca se stal jeho nejlepší přítel. Kdo byla první Hanova láska a věřte tahle slečna je velice zajímavá postava, která Hanovi motá hlavu po celou trilogií.
Objeví se tady Jabba Hutt, i příběh o tom jak Han vyhrál Milénium Falcon na Landovi.
Velmi mně překvapil Boba Fett je to dokonalá postava, která změní průběh nejedné mise a naruší mnoho plánu. Přitom zůstává svůj a nehraje ani na jednu stranu jenom dodržuje svůj kodex. Nakonec se dozvíme proč Jabba nechal vypsat odměnu na Hana a jak se Han přidal na stranu rebelů. Moc se mi líbily zmínky na Lorda Vadera a na to, že Impérium chystá obrovskou zbraň, která je schopna ničit celé planety ( my víme o kterou zbraň jde ????????). Knižní trilogie krásně končí tam kde začíná filmová epizoda IV Nová Naděje

StarPopcorn
21.05.2020 5 z 5

Super zakončení, přečteno jedním dechem

l.e.d
05.02.2020 4 z 5

Nejlepší kniha trilogie.
Co předchozím dílům chybělo tak tady je a funguje. Kniha je delší, ale zábavnější.
Je to příjemný předvoj před SW IV s částečným překryvem s Rogue One.

DarthSoren
14.05.2019 5 z 5

Něco končí, něco začíná... Úsvit rebelů je zakončení trilogie par excellence. Dovíte se proč nechal Jabba na Hana vypsat odměnu, kde se vzalo těch pověstných 12 parseků, proč Lando zanevřel na starého kamaráda a jak to dopadlo s Briou. Setkáte se s množstvím nových postav i starých známých. Užijete si i Bobu Fetta. Tenhle díl končí přesně tam, kde začíná filmová epizoda IV, tedy Nová naděje - v kantýně u Chalmuna před rozmluvou s nějakým starým páprdou a farmářským synkem, kteří hledají odvoz. Hanova trilogie je opravdu jízda. Rozhodně stojí za váš čas. Výtečně.

frantisek6180
03.07.2017 5 z 5

Výborné zakončení celé trilogie, opět nechybí intriky, akce ani další posuny ve vývoji postav, navíc skvěle uveden děj předcházející filmu.

Palorizek85
10.06.2016 5 z 5

Výborný předvoj pro 4. epizodu Star Wars. Han Solo, jak ho ještě neznáme :)

Štítky knihy

Star Wars

Autorovy další knížky

Ann Carol Crispin
americká, 1950 - 2013
2005  85%Léčka v ráji
2005  85%Huttský gambit
2005  86%Úsvit rebelů
1996  84%Čas pro včerejšek
1993  83%Syn včerejška

Kniha Úsvit rebelů je v

Přečtených118x
Doporučených10x
Knihotéce69x
Chystám se číst17x
Chci si koupit18x
dalších seznamech4x