Pouť pozůstalého

Pouť pozůstalého https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24214/bmid_pout-pozustaleho-zjh-24214.jpg 4 93 11

Od událostí vylíčených v románu Vize budoucnosti uplynuly tři roky. Luke a Mara Jade Skywalkerovi se vydávají na nebezpečnou výpravu s cílem dozvědět se víc o minulosti řádu Jedi. Při ní však budou muset spojit všechny své schopnosti, aby uspěli v boji proti zrádnému nepříteli. Z Nirauanu, planety, na níž se kdysi usadil imperiální admirál Thrawn a ze které se Lukovi a Maře podařilo uprchnout jen o vlásek, přichází šokující zpráva – po padesáti letech byly na okraji galaxie nalezeny zbytky Mezigalaktické výpravy, průkopnické expedice rytířů Jedi, kterou Thrawn zákeřně zničil. Na zvláštní výpravu k jejím pozůstatkům se spolu se Skywalkerovými vydává též důstojník post-palpatinovského Impéria doprovázený oddílem stormtrooperů, skupina diplomatů mírumilovného cizího národa, který uctívá padlé rytíře Jedi coby zachránce před krvežíznivými zotročovateli, a velvyslanec Nové republiky, který má své vlastní tajné záměry. Výpravu brzy začnou sužovat záhadné události, vyvolávající celou řadu podezření a pochybností. Největší nebezpečí však skrývají trosky samotné Mezigalaktické výpravy. Když starobylý vrak vydá svá tajemství, Luke a Mara zjistí, že v sázce je nejen jejich vlastní existence, ale i vše, zač bojují…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Survivor´s Quest , 2004


více info...

Přidat komentář

V.Skywalker
12.03.2024 4 z 5

Pouť pozůstalého jsem četl až po mezigalaktické výpravě, což byla nejspíše chyba. Tato kniha totiž sázela na mysteriózní atmosféru, která však tolik nefunguje u ,,loru znalých'' a takový člověk tak nachází nejednu pasáž, která je tam ,,navíc.''
Na nic víc si však stěžovat nemohu, chemie mezi Lukem a Marou překvapivě vždy funguje a obzvlášť mě bavily pasáže s Chissy.

Hor89
10.03.2024 5 z 5

Pouť pozůstalého je jeden z mých nejoblíbenější Star Wars románů. Označení jako třetí díl Ruky Thrawnovy je chyba, kniha je samostatná a pouze tvoří volnou duologii s Mezigalaktickou výpravou. Román lze rozdělit na dvě části - první polovina je v podstatě sci-fi detektivka, druhá je klasické SW akční dobrodružství. Děj je komornější než předchozí Zahnovy romány - soustředí se jen na pár postav v čele s Lukem a Marou Jade. Pár chybek by se našlo, ale celkově čtyři a půl hvězdy.


ArkAngel
14.12.2023 3 z 5

Zahn si vytvořil svůj obří dějový oblouk, kdy v Thrawnově trilogii opakovaně odkazoval k jisté Mezigalaktické výpravě. O ní následně vydal samostatný prequel... a ještě před ním vyšla tato kniha, která ukazuje definitivní následky celé výpravy. Za sebe mohu říct, že mne to bavilo více než duologie Ruky Thrawnovy, ale na onen prequel to nemá ani náhodou. Na druhou stranu oceňuji, jak po Lucasově další trilogii Zahn začal využívat odkazy, rasy apod., čímž se všechno krásně propojuje.

KubaHanzelin
16.11.2022 4 z 5

Další Zahnovka, která se zaplétá s Chissy, Thrawnem, ale zároveň i s prequely a originální trilogii a obdobím poté, i když se vlastně jedná o samostatný román, který funguje trochu jako taková detektivka. Velmi dobře uzavírá příběh Thrawnovy linky a připravuje nás na dlouhou séri Novéhu řádu Jedi, která fakt stojí za to a doufám, že pro ty méně štastné, kteří ji nevlastní nebo nečetli, budou dotisky i této série.
Egmont jede!:)

daniel6725
03.10.2022 3 z 5

(SPOILER) Ten nápad s prozkoumáváním vraku je naprosto skvělý a popis onoho místa úchvatný. Chissové tady mají dobře vykreslenou mentalitu. Líbí se mi zapojení prvků z prequelů, i vysvětlení toho, proč Jediové přistupují k milostným vztahům jinak než za Staré Republiky. Jde zkrátka jasně poznat, kdy Zahn knihu napsal a líbí se mi, jak to dokázal spojit dohromady.

Ale... za mě prostě další klasická "Zahnovina", kde se spousta prostoru věnuje bezcílnému přemýšlení, které nikam nevede; zdlouhavým popisům bez přidané hodnoty; zápletky jsou až šíleně přepálené a určité postavy vstupují do děje za velmi nepravděpodobných (až do očí bijících) okolností.

DÁLE SPOILERY:
1) Že by si Ascendence nechala na takovou misi přidělit neprověřeného náhodného "ambasadora" Nové republiky Jinzlera, který mocnou říši z kraje neprozkoumaných oblastí ošálil..... kostýmem? Asi ne.
2) Ok, chápu, že u neznámých emzáků mají Jediové problém s čtením myšlenek, ale fakt nedokázali vycítit to, že se Vagaariové vydávají za Geroony a ve skutečnosti je chtějí všechny povraždit?
3) Proč Luke a Mara nezlikvidovali droideku jednoduše tak, že jí pomocí Síly zdvihli a mrštili jí např. proti zdi? Navíc - ten souboj tam trval několik (dokonce bych řekl i desítek) minut - a celou dobu o nich Vagaariové věděli - proč nezasáhli?
4) Co se děje s Akademií, když je Luke pryč a proč se tomu nevěnuje aspoň odstavec textu?

Shrnutí:
Byl bych nejraději, kdyby Zahn nechal Thrawna UŽ KONEČNĚ UMŘÍT. Moc mě nebaví, že ho autor cpe do každého svého textu - přijde mi to stejně laciné, jako Palpatinův návrat v kanonických sequelech. Spousta nelogičností mi kazí dojem z celého příběhu. Ale atmosféra je vykreslená pěkně, Chissové taky, zápletka je vlastně docela zajímavá a navíc se tam objevují mé milované droideky.

Zak66
06.10.2021 5 z 5

Pouť pozůstalého je skvělý samostatný román, který ale volně navazuje na Ruku Thrawnovu a Mezigalaktickou výpravu. Kniha už po pár stránkách nabírá spád a postupně je čím dál tím napínavější. Soustředí se hlavně na postavy Luka a Mary plus na pár nových postav. Všechny nové postavy jsou tady super a mají každá něco do sebe. Velmi se mi tu líbí Chisská ascendence, o které se tady taky něco dozvíme. Kniha taky několikrát nabere dosti detektivního ducha, což nebylo vůbec na škodu. Za mě skvělá kniha.

monkal
18.11.2020 4 z 5

Kniha je volným pokračováním Mezigalaktické výpravy. Chisové našli trosky mezigalagtické výpravy a podávají informaci Nové republice. Luke a Mara vyrážejí na cestu. A kromě nich ještě jedna osoba, která má svou vlastní motivaci. A opět se na pozadí objevují náznaky neznámého, ale stále reálnějšího nebezpečí z hlubokého vesmíru.
Kniha je za mě trochu slabší, než většina Zahnových knih, ale pořád patří mezi lepší díla. které v rámci Star Wars vznikla. A určitě doporučuji přečíst všem, koho zajímá osud Mezigalaktické výpravy.

DarthSoren
03.03.2018 5 z 5

Navzdory označení "Ruka Thrawnova 3" je tohle samostatný román, který ovšem vůbec není horší než knížky z Thrawnovy trilogie a duologie "Ruky". Mám pocit, že i kdyby Zahn napsal sebemenší blbost, já bych mu to zbaštil, už jenom kvůli těmhle knihám. Je to napínavé, místy až jakoby detektivní, prostě do poslední minuty nevíte kdo je "vrah" a za zády se hlavním protagonistům plíží paranoia. Navíc to skvělé propojení s Mezigalaktickou výpravou značí 5 hvězdiček.

shmaic
07.10.2014 5 z 5

Fakt to do série nepatří, ale je to moc dobré. Člověk si připadá, jako by hrál fallouta, putuje po stopách někoho nebo něčeho mysteriozního. O to lépe, pokud jste četli megagalaktickou výpravu. Zahnovy knížky do sebe perfektně zapadají a tato rozhodně není z hlediska příběhu postranní.

tequilaking
05.08.2012

Jistě, protože to nezávislý román je. Jenom kluci od Egmontu ho zařadili do série kam nepatří.

gilthix
18.07.2011 3 z 5

Třetí díl trilogie příliš nezapadá do zaběhnutého schématu a točí se jen kolem postav Luka a Mary + několika nových tváří. Spíš než pokračování bych ho bral jako nezávislý román. Čte se poměrně dobře, Zahn umí popsat vše velmi jednoduše a přehledně, čtenář se neztrácí a snad i díky tomu se dá kniha číst rychle. Nenadchne a neurazí, spíš je taková zbytečná.

Štítky knihy

Star Wars

Kniha Pouť pozůstalého je v

Přečtených150x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených9x
Knihotéce96x
Chystám se číst30x
Chci si koupit22x
dalších seznamech5x