Star Wars: Rogue One

Star Wars: Rogue One https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/471981/bmid_star-wars-rogue-one-Djw-471981.jpg 4 34 5

Stín Impéria se šíří galaxií stále hrozivěji, stejně jako znepokojující zvěsti. Povstalci se dozvědí o zlověstném plánu, který má srazit celé světy na kolena. Hluboko v prostoru ovládaném Impériem se nachází stroj nepředstavitelné ničivé síly těsně před dokončením. Zbraň děsivější, než si kdo vůbec dovede představit… a hrozba příliš veliká na to, aby mohla být poražena. Jedinou nadějí světů vydaných na milost a nemilost Impériu je nesourodá skupina rebelů: vynalézavá mladá žena toužící po pomstě, povstalecký komandér s minulostí atentátníka, dezertér z imperiálního vojska, slepý světec a jeho ostrostřelecký průvodce a zabijácký imperiální droid, nyní stojící proti svým někdejším pánům. V jejich rukou spočívá nová naděje, která by mohla zvrátit směr vývoje k důležitému vítězství povstání – pokud se jim ovšem podaří zmocnit se plánů nové zbraně Impéria. Podle filmového zpracování z roku 2016.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: ekniha , Egmont (ČR)
Originální název:

Rogue One: A Star Wars Story , 2016


více info...

Přidat komentář

Overkill
15.07.2021 5 z 5

Film mě překvapil v mnoha věcech a líbil se mi. A s knihou to není jiné. Není tu tolik nových pasáží co ve filmu nebyli oproti jiným knihám podle filmů ze Star Wars ale i tak dovysvětluje pocitové pochody hlavních postav a o trochu více se zde dozvídáme o hlavní hrdince a její minulosti. Celý příběh je spíš válečným dramatem než fantasy dobrodružstvím. A konec je patřičně tragický. Ale tak už to v životě chodí. Mohu vřele doporučit nejen fandům Star Wars.

exitus4me
19.03.2021 5 z 5

Co dodat, film naprosto sestřelil škobrtající nedotažený sequel a krásně konečně ukázal Rebely nejen jako "ty(až naivní) hodné hrdiny", ale že se i neštítili umazat si ruce nějakou tou vraždičkou(ono bez toho by v reálu asi moc neuspěli) . Kniha rozhodně nezklamala,místy se přidala nějaká doplňující informace . Účel splnila. Noční směny 2 ukrátila a četla se takřka sama.
Doporučím všem milovníkům SW


Alee
25.08.2018 4 z 5

Této knize v podstatě nemám co vytknout, i když je možné, že je moje kritické myšlení trochu potlačené tím fanouškovským, které Star Wars prostě miluje. Kniha je napsaná velmi dobře, a i když je kvůli filmové předloze trochu omezena zkratkovitým vyprávěním, fanouškům Star Wars by rozhodně neměla uniknout, protože je mnohem lepší, než knihy podle hlavní filmové série.

Albertos
27.10.2017 4 z 5

Očekával jsem trošku větší vysvětlení pochodů jednotlivých postav, ale na druhou stranu, v ničem to nezklamalo a příběh byl popsán chytlavě. Přesně jsem si vybavoval jednotlivé scény z filmu. Ale to tak bude asi u každé knížky, která je podle filmu....

Palorizek85
17.08.2017 4 z 5

Vzhledem ke shlédnutému filmu už to není 5 hvězdiček...ne že by film byl lepší než kniha, ale většinou je v knize o trochu více dokreslen děj. Ale zase vzhledem k tomu, že je to kniha dle filmu...není to špatné.