Star Wars: Lando - Roztříštěné Impérium

Star Wars: Lando - Roztříštěné Impérium https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/462775/bmid_star-wars-lando-roztristene-imperiu-Oax-462775.jpg 4 33 7

Star Wars (2015) série

< 8. díl >

Podaří se slavnému pašerákovi Landu Calrissianovi a jeho příteli Lobotovi vyváznout se zdravou kůží, když se jim loupež imperiální jachty vymkne z rukou? V galaxii stravované neustálou válkou zuří chaos. Zatímco se síly Impéria potýkají s Povstaleckou aliancí, která vytrvale usiluje o ukončení tyranské vlády císaře Palpatina, pašeráci a piráti brázdí galaxii v honbě za bohatstvím. Troufalý a schopný pašerák Lando Calrissian musí vyrovnat svůj dluh a je ochoten vsadit vše na jedinou kartu. Ukradne z imperiálního doku loď nedozírné ceny, aniž by tušil, co se skrývá na palubě. Smělá loupež se tak brzy změní v boj o holé přežití… Obsahuje dvě původně samostatné alba (Star Wars: Lando, Star Wars: Journey to Star Wars: The Force Awakens - Shattered Empire). Obsahuje sešity sérií Star Wars: Lando (Vol. 1) #1-5 (červenec 2015 - říjen 2015), Star Wars (Vol.2) #34 (srpen 2017) a Star Wars: Journey to Star Wars: The Force Awakens - Shattered Empire #1-4 (září 2015 - říjen 2015)... celý text

Přidat komentář

Norri
27.01.2024 3 z 5

V této knize se setkáváme s Landem Calrissianem v době, kdy už neměl Millennium Falcon, ale také ještě nevlastní město v oblacích na Bespinu. Nyní je jenom hráčem a zlodějem s obrovskými dluhy. Příští velká rána by měla zalepit jeho dluhy, a ještě jej na nějakou dobu zajistit. Je to snadné, stačí ukrást z doků loď nějakého imperiálního pracháče. Nic se nemůže pokazit. První část knihy s názvem Lando se dozvíte, jak se takový jednoduchý plán může kolosálně posrat. Někdy prostě šlápnete do zatraceně velkého lejna. Povídka má krásně atmosférickou a barevnou kresbu.

Druhá povídka je krátká a jmenuje se Třináct beden. Je to moc pěkný zlodějský příběh Sany a Landa. Úplně ho ale kazí fotorealistická kresba ksichtů. Jako kdyby někdo vystřihl obličej z fotky a přidal ho do kresby. Je to hnus.

Třetí povídka Roztříštěné impérium nás v celé sérii (či spíše edici), pokud ji čtěte tak, jak ji u nás Egmont vydal, posunuje v čase o kus dále. Doposud se všechno odehrávalo mezi čtvrtým a pátým filmem. Zde jsme hozeni přímo do šestého filmu, do vrcholící bitvy o Endor a o druhou Hvězdu smrti. Zpočátku jsem byl potěšen, že je zde opět pěkná, nestylizovaná kresba, leč i zde se objevily prasárny, jako je počítačově rozostřené pozadí a divné ksichty. Ach jo Naštěstí to ale není tak velký problém jako u Beden a kresba je většinou pěkná.
Jak už jsem zmínil, děj začíná těsně před zničením druhé hvězdy smrti a ukazuje, že tím povstání zdaleka neskončilo. Spolu s pilotkou Sharou Bey a jejím manželem sledujeme, že i v následujících dnech a týdnech měli povstalci i zbytky imperiální armády napilno. Musím přiznat, že tohle mě moc nebavilo.

Zak66
05.11.2022 5 z 5

Neměl jsem vysoká očekávání od tohoto komiksu. Tudíž mě docela překvapil. První dva příběhy se točí okolo Landa a jeho dobrodružství. Příběh a děj byly fajn, přesto nic velkého. Ale třetí příběh byla suprový. Krásně se to propojuje s koncem Ep. VI. A vypráví to ještě pár příběhu navíc. Ty sledujeme z pohledu dvou manželů, jejichž syna známe z sequelové trilogie. Skutečně se mi líbí příběhy těchto postav.


venomslav
01.08.2022 4 z 5

Z komiksu jsem měl trochu obavy, protože Landa jsem nikdy moc nemusel, ale příběhy byly zábavné. Škoda, že v posledním příběhu se Lando objeví jen na krátkou dobu.

ArkAngel
25.03.2022 3 z 5

Lando je celkem zajímavá postava, ale komiksy s ním mě nebavily tolik, co asi měly. V prvním krade loď císaře Palpatina a omylem tak probudí ducha Momina, který je ukrytý v jeho masce. Pak tu máme kraťas se Sanou Starros a knihu uzavírá příběh o rodičích Poe Damerona, kdy vidíme události po Endoru včetně toho, co následně hráčům rozvedl Battlefront 2 ve své kampani. Roztříštěné impérium má sice pěknou kresbu, ale nebál bych se látku více rozvést, takhle to bylo celkem uspěchané. Kolikrát se příběhy táhnou na 5-6 čísel a tady stihli několik akcí během 4.

Palorizek85
16.11.2021 4 z 5

Celkem 3 příběhy - první byť má výborný námět a provedení také újde, mám jednu výtku...ale radši to tu rozebírat nebudu. Druhý mi příjde nejslabší z celé série, kdy se z hlavní hrdinky dělá "Superman" a ze všech ostatních naprostí idioti bez kousku rozumu. Ale třetí...ten to pro mě vynahradil a už jen kvůli němu tomu to mohu doporučit...takže bych to asi hodnotil 4/5, 3/5 a 5/5 v tomto pořadí.

DennisMoore
10.03.2021 4 z 5

První dva příběhy s Landem v hlavní roli jsou skvělé, pouze ten druhý Aaronův mi trochu pokazila kresba. Nemám to rád, když někdo kreslí známé postavy ne podle herců, kteří je hráli, ale jejich obličeje si přímo bere z jednotlivých scén ve filmech a v porovnání s ostatními obličeji to pak působí rušivě. V tomto ohledu je úvodní povídka úplně skvělá. Třetí příběh, tedy Roztříštěné impérium, se mi pak zdál nejslabší co do scénáře. Je to takový shluk malých a ještě menších příběhů, který začíná slibně, ale postupně se tak jako podivně rozpadne, stane se z něj spíš přehlídka různých známých postav v typických, netypických až směšných (bitva nad Naboo) situacích a pohromadě drží jen díky fajn hlavní postavě matky Poa Damerona. Komiks je více než dobrý, ale pořád to je pro mě zatím nejslabší příspěvek v celé téhle sérii.

KubaHanzelin
28.01.2021 4 z 5

Na to, že tento svazek společně s "novým" Vaderem měl vyjít až v březnu tak se mi pod ruku dostal už teď a saaaakra, jak mi svět SW v komiksu chyběl..
Máme tu tři samostatné příběhy, hlavní o Landovi, který společně s několika společníky ukradne loď někomu mocnějšímu, než si sám myslel, že ukradl. Tento příběh, i když je ze svazku nejdelší tak mi přišel zajímavý hlavně díky dané lodi a rozšíření příběhu Lorda Momina, jinak mi přišel slabší než další dva. Druhý příběh je o poznání kratší, ale příjemně "starwarsovský" s nějakou tou pozitivní myšlenkou na konci, ale můj nejoblíbenější byl příběh zvaný Roztříštěné Impérium, který se odehrává během bitvy o Endor a v následujících dnech po ní, které nebyly plné oslav, ale dalších bojů povstalců proti tomu co zbylo z Impéria, cením propojení se sequelovou trilogií, protože hlavní postavou příběhu je matka Poea Damerona:) Ale obecně mě potěšil Landův návrat ve všech třech příbězích, mám jeho postavu rád a těším se na plánovaný seriál? nebo to byl snad film? Sám teď nevím, jelikož Disney nám toho sype poslední dobou opravdu hodně! Doufejme, že kvantita nepřekoná kvalitu.

Autoři knihy

Charles Soule
americká, 1974
Jason Aaron
americká, 1973
Greg Rucka
americká, 1969

Kniha Star Wars: Lando - Roztříštěné Impérium je v

Přečtených38x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených2x
Knihotéce34x
Chystám se číst14x
Chci si koupit6x
dalších seznamech3x