Star Wars Skywalker útočí - Zúčtování na pašeráckém měsíci

Star Wars Skywalker útočí - Zúčtování na pašeráckém měsíci https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/373017/bmid_star-wars-skywalker-utoci-zuctovani-EcA-373017.png 4 71 18

Star Wars (2015) série

< 1. díl >

Mladý povstalecký pilot Luke Skywalker zničil největší zbraň Impéria, Hvězdu smrti. Povstalci poté zahajují smělou ofenzivu v odlehlých koutech vesmíru a doufají ve své konečné vítězství. Luke však tuší, že musí kráčet po jiné cestě, pokud se chce stát plnohodnotným rytířem Jedi. Vrátí se na svou domovskou planetu Tatooine, navštíví dům mistra Obi-Wana Kenobiho a v něm objeví deník sepsaný právě pro něho. Princeznu Leiu a Hana Sola mezitím čeká další překvapení. Při pátrání po vhodném místě pro povstaleckou základnu se na dosud neznámé planetě Vnějšího okraje setkají se ženou, která se prohlašuje za Solovu manželku. Příběhy všech se pak protnou na Pašeráckém měsíci, kde dojde ke konečnému zúčtování.... celý text

Žánr:
Komiksy , Povídky , Sci-fi

Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Star Wars, Vol. 1: Skywalker Strikes , 2015


více info...

Přidat komentář

puczmeloun
24.01.2024 4 z 5

Komiks napsaný přímo na míru fanouškům Star Wars. Důležité a oblíbené postavy, vesmírné lodě, létající (a kráčející) stroje, světelné meče, souboje... První část je tak krásně nakreslená, že spousty stránek by si člověk i zarámoval a někde vyvěsil. Veškerá akce je rychlá, přehledná, děj se zajímavě proměňuje a prolíná. Čtení je tak jedna báseň. Ve druhé polovině už sice tempo trochu zpomalí a řeší se i jiné, než intergalaktické problémy (tedy než Impérium vs. rebelové), ale přesto je i ta velmi povedená. Jen jedna věc mě sem tam trochu mátla - já mám sice Star Wars opravdu rád, ale nepamatuji si všechny vedlejší postavy a mimo filmů jsem toho ze "světa síly" moc neviděl. V komiksu se ale objevují i takové postavy, které jdou vygooglit, ale jinak o nich nic nevím. Konkrétním příkladem je lovec lidí z druhé poloviny (vs. známý Boba Fett z první poloviny a jeho povedená celostránková ilustrace). A některé věci člověk pochytí až při současném čtení souběžně vycházejícího komiksu "Vader - Stíny a tajemství", což není úplně ideální.

Harry_
23.01.2024 4 z 5

Napínavý příběh, oblíbené postavy, doplnění kánonu SW. Opět jde (naštěstí, protože příběh je ucelený) o složeninu více komixů, takže čekejte odlišné kresby, což je trochu rušivé, ale nic s tím nenaděláme. Hvězda dolů, protože jsou tam (i v rámci kánonu a hrdinského komixu) rušivě přehnané a nedovyprávěné scény, kterým se následující díly lépe vyhnuly.


Norri
14.04.2023 5 z 5

S potěšením musím konstatovat, že to dostálo pověsti skvělého komiksu a maximálně to naplnilo má očekávání. Scénář je úžasná jízda od začátku do konce, nikde si to nebere čas na oddech. Má to skvělou atmosféru, která je velmi podobná původní filmové trilogii. Nechybí tomu napětí, ani humor. Dokonalá je zde výtvarná stránka. Samotná kresba, kompozice, detaily, barvy. Prostě dokonalost! V podstatě celou knihu jsem se blaženě usmíval a užíval jsem si to.

Atlantis
29.03.2023 4 z 5

No ale ovšem! Tohle bylo velmi milé a nečekané překvapení. Předpokládal jsem nudnou, ukecanou záležitost, ale to mne asi zmátla obálka. Celý komiks je až na výjimky svižnou záležitostí plnou známých postav. Osobně mě lehce ubíjí Han, ale to i ve filmech. Konec mi přišel takový lehce prázdný, ale celkově jsem se hodně bavil.

Zak66
20.10.2022 5 z 5

Tak tohle byla jízda! Všechny tři příběhy mě velice bavily. Hlavně ten první a poslední. Ty byly nadupané od začátku do konce. Je tam spousta momentů, které byly opravdu neskutečné. Postavy Luka, Hana, Leiy, Chewieho, C-3PO a R2-D2 neselhávají a jsou skvělé jako ve filmech. Musím také vypíchnout to, jak se tu rozvijí postava Luka. Zatím nejlepší komiks, co jsem z canonu četl.

GoodGames
27.03.2022 5 z 5

Skvelé komiksové Star Wars, ktoré prinášajú fanúšikom naozaj zaujímavý a nápaditý fanúšikovský servis. Komiks ponúka dva príbehy plné akcie a nápaditých súbojov, ktoré som ja osobne vždy chcel vo filmoch vidieť a ani som o tom nevedel. Napríklad Darth Vader versus kráčajúci kolos z Impérium vracia úder alebo Luke Skywalker versus Boba Fett. Bavil som sa naozaj dobre a myslím si, že fanúšik Star Wars nemôže byť týmto komiksom sklamaný.

ArkAngel
24.03.2022 4 z 5

Mnozí si stěžují, že Luke se naučil Sílu používat bez výcviku a přitom nám tyhle příběhy z rozšířeného univerza ukazují, kolik úsilí do toho vlastně dal. Příběh Skywalker útočí má skutečně feeling původní trilogie a v hlavě vám budou při čtení hrát klasické Williamsovy motivy. Zúčtování na pašeráckém měsíci pak naplňuje vlhké sny některých fanoušků, kteří chtěli vidět Hana držet meč v ruce nebo Dengara v akci. Vše doplňuje ještě krátký příběh s Kenobim, jehož pobyt na Tatooinu nebyl pouze o vysedávání a meditaci.

venomslav
13.01.2022 4 z 5

Skywalker útočí mi moc nesedl, ale Zúčtování mi to vynahradilo (kresbou i dějem). Další skvělý SW komiks!

INCOGNITOREADER
29.10.2021 5 z 5

Můj první Star Wars komiks a hned trefa do černého. Příběh je zasazený po konec Epizody IV a my tady sledujeme naše známé charaktery z filmů a dozvíme se drobné detaily, které dokreslují děj filmů.
Kresba je parádní. Moc se mi líbí, že na první pohled prostě poznáte kdo je kdo a postavy jsou si vemli podobné s herci.
Celý děj má krásný nádech půdodní SW trilogie z let 1977 - 1983.
Moc se mi líbí, že autor se nesnaží přijít s něčím převratně novým, ale naopak krásně rozvíjí a navazuje na kánon.
Rozhodně potřebuji další díly.
Tohle je opravdu pecka a povinnost pro všechny kdo mají rádi Star Wars.
Komiks jsem četl při poslechu soundtracku k Imperium vrací úder. Skvělá kombinace a podle mě to celé komiks povýší ještě na vyšší level.

MisaNuff
11.10.2021 4 z 5

Nevěděl jsem, že chci číst Star Wars komiksy, ale po dvou knihách jsem je koupil všechny ze současných řad. Pokud váháte - za tu cenu dostanete masivní špalek nabitý velmi dobrými příběhy a kresbou. Poměr cena/výkon je tady velký jak Hvězda smrti.
Hodnocení této knihy - je to dobré, krásných 80 %, ale hlavně je to rozjezd a navazují na to další knihy a celá ta série pak jde na 100 % a to člověk ani nemusí být hardcore fanoušek SW. Rozjezd knihy mi úplně nesedl, je to klasická SW akce té hodné strany, všichni jsou jelita, ale nějak to zvládnou. Naštěstí poté příběh nabírá na obrátkách a vidíme, jak Luke sbíral zkušenosti mezi jednotlivými filmy, jeho postupnou cestu za tím stát se Jediem. Část kde Obi Wan ochrání kluka Luka, nebo postava Správce her, wooow. Dějově tedy dobré. Kresba je také dobrá, není to tak epic jako další knihy (série Vader), ale stále dobré. Shrnuto - dobrý start série, jsem rád, že jsem je koupil všechny.

trudoš
20.03.2021 5 z 5

Bezkonkurenčně nejlepší Hvězdné války od dob základní trilogie. Nevím, jestli je to láskou Jasona Aarona k původnímu materiálu, nebo mým vlastním nostalgickým vztahem k snímkům George Lucase z let 1977-1983, ale tady dokonale funguje všechno to, co v dalších filmech selhávalo – sympatické postavy, bezděčný humor a nápaditá akce, která neztrácí dech po celých dvě stě padesát stran. Perlí obzvláště C-3PO, ovšem skvěle fungují všechny ikonické figury, jejichž charaktery jsou stejné jako před čtyřiceti lety na plátnech kin. Je pravdou, že autor nejde po nových motivech a kráčí cestou vyšlapanou jinými tvůrci, ale vůbec to nepůsobí jako absence vlastní invence, spíš jako úcta ke kánonu, do něhož už není třeba zasahovat, či jej nějak vylepšovat. Navíc tu parádně funguje návaznost na filmy, kdy dobrodružství propojuje pátou a šestou epizodu, přičemž se vysvětlují drobné mezihry, ke kterým logicky muselo dojít. Tohle je zkrátka přesně ta předaleká galaxie, jakou si pamatuji. A kterou miluji.

StarPopcorn
02.06.2020 5 z 5

Super komiks

MichalPuchovsky
09.05.2020 5 z 5

Jedným slovom úžasné. Skvelá práca s postavami, správne nadupaný dej a vizuálne atraktívna blockbusterová kresba.

Covenant
11.10.2019 5 z 5

Star Wars komiks mě moc nelákal, ale zajímalo mě, jak se s tím popere Aaron. Byl jsem překvapenej, jak je to dobrý. Dokonce mě nejvíc zajímala dějová linka Luka Skywalkera. Což by nemělo být nic divnýho. Ale co se filmu týče, tak tam je u mně v absolutní převaze Harisson Ford nad Markem Hamillem. Jelikož to tady, ale není o hercích, ale o dobře napsaném příběhu, změnil jsem pohled na věc. Nesmím opomenout samozřejmě také kreslíře. Skvělé prostředí, mimika postav, technika a momenty, kdy jsem se bavil tím, jak málo stačí textu, např. u panelů Boba Fetta s Vaderem, když mu sděluje, jak že se jmenuje ten "záhadný" týpek, co sestřelil hvězdu smrti.

Palorizek85
22.09.2019 5 z 5

Mnohem lepší než komiks s Maulem. Zpracování a to jak jak příběhové, tak i vizuální, je na výši a úplně Vás vtáhne do děje.

FuriosoR
18.03.2019 5 z 5

Komiks mě potěšil jak vizuálně, tak příběhem i postavami, pro mě tu nebylo žádné nudné místo a bavil jsem se od začátku do konce. Je pravda, že některé části mohou být lehce v rozporu s původní trilogií, ale jako výplňovku mezi epizodami IV a V to beru.
Také se už pomalu začínám ztrácet v tom, co je canon a co patří do legends.. ale tohle by mi jako canon vůbec nevadilo.

DennisMoore
13.01.2019 4 z 5

Mám jeden jediný, ale podstatný problém - Luke Skywalker by se s Vaderem prostě neměl utkat dříve než na Bespinu, respektive v Impérium vrací úder. Ale téhle knize (která jinak příjemně vyplňuje část mezery mezi epizodami IV a V) je to jedno, světelné meče sviští o dost dříve a nedává to moc smysl.

KubaHanzelin
26.12.2018 4 z 5

Když se mi komiksová sbírka dostala do ruky tak jsem se bál, že neuvidíme Vadera, ale byl jsem nakonec příjemně překvapen, celkově dost pobavilo, jen by mě zajímalo, zda se jedná o canon příběhy nebo ne?

Autorovy další knížky

Jason Aaron
americká, 1973
2014  83%Země Indiánů
2018  87%Star Wars Skywalker útočí - Zúčtování na pašeráckém měsíci
2015  94%Mrtvé matky
2018  82%Cesta podivných
2016  83%Wolverine

Kniha Star Wars Skywalker útočí - Zúčtování na pašeráckém měsíci je v

Právě čtených1x
Přečtených87x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených4x
Knihotéce51x
Chystám se číst16x
Chci si koupit9x
dalších seznamech5x