Darth Maul: Lovec ze stínů

Darth Maul: Lovec ze stínů https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11839/mid_darth-maul-lovec-ze-stinu-mXK-11839.jpg 4 87 12

Star Wars - Darth Maul série

2. díl

Po letech čekání ve stínech zahajuje sithský lord Darth Sidious první fázi svého velkého plánu srazit Republiku na kolena. Významnou roli mají v jeho intrikách sehrát Neimoidiané z Obchodní federace. Avšak jeden z jeho nespolehlivých neimoidianských spojenců zmizí a Sidious ani nepotřebuje své Sílou vybroušené schopnosti, aby vytušil zradu. Poručí svému učedníkovi Darthu Maulovi, aby zrádce neprodleně dopadl a zajistil holokron, jenž v sobě skrývá tajemství, které může plán sithského lorda prozradit. Maul však přichází pozdě. Holokron a s ním i tajemství už má v rukou obchodník s informacemi Lorn Pavan, který se tak rázem ocitá na prvním místě seznamu Maulových cílů. Na útěku před Maulem se Lorn ve spletitých uličkách a stokách Coruscantu, hlavního světa Republiky, setkává s Darshou Assant, padawankou Jedi. Budoucnost celé Republiky nyní závisí na Darshe a Lornovi. Ale jak by mohli nezkušená Jedi a obyčejný muž, který nevládne Silou, doufat, že uniknou jednomu z nejnebezpečnějších lovců v celé galaxii?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Darth Maul: Shadow Hunter , 2001


více info...

Přidat komentář

Zak66
07.01.2024 5 z 5

Darth Maul: Lovec ze stínů je parádní jízdou po podsvětí Coruscantu těsně před Episodou I. Příběh je plný akce, napínavých scén a zvratů, i když samotný konec je poměrně předvídatelný. To mně osobně ale vůbec nekazilo prožitek z knihy. Celé podsvětí Coruscantu je detailně popsáno a člověk zjišťuje, co je Coruscant doopravdy zač. Největší předností knihy jsou ale postavy. Darth Maul je zde dobře vykreslen a jeho myšlenkové pochody se mi líbily. Ale mé srdce si rozhodně získala ústřední trojice, Lorn Pavan, droid I-Five a Darsha Assant. Všichni tři byli zajímaví a velmi originální. A obzvláště Lorn a Darsha zde mají neuvěřitelné příběhové oblouky a jsou to opravdu silné charaktery. A vůbec, Lorn Pavan je asi nejlepší postavou knihy. Jeho příběh je překrásně odvyprávěn a moc mi na něm záleželo. No, opětovně, skvělá kniha prequelové éry.

DK_Ronie
27.12.2023 4 z 5

Chtelo by to vic Maula. Nicmene, jak me to zprvu tak nebralo, nakonec jsem se zacetl, melo to spad a ctyri si to zaslouzi.

PS: miluju i-Five :-)


Ailee
08.09.2023 4 z 5

Kniha se třemi postavami (když nepočítám Maula), které krátce zažhnuly v universu SW. Padawanka Darsha Assant, zahořklý Lorn Pavan a droid I-5, jejichž osudy se nečekaně propletly a jejichž vítězství nebo prohra by ve finále nemělo na děj navazují filmové ságy velký vliv. Přestože světem SW neměli šanci příliš zahýbat, jako jednotlivci to byly zajímavé postavy a doufám, že v některých dalších knihách či komiksech se s nimi ještě potkám.
Děj byl rychlý, akční a přímočarý. Třebaže mě neuvěřitelně rozčilovalo opakování stejné situace z pohledu několika postav, většinou z Maulova pohledu a někoho z "kladného" trojlístku či Obi-wana, dostal mě konec dostatečně do kolen, abych hodnotila čtyřmi hvězdičkami z původních plánovaných tří. Ačkoli by knize oproti těm, které jsem v poslední době četla před ní, prospěla právě trocha té spletitosti, nejspíš se k ní ještě někdy vrátím.

daniel6725
27.07.2021 5 z 5

Další z románů Hvězdných válek, ve kterých bzučí světelné meče, lítají blasterové střely a mocná Síla svými úponky pomáhá v cestě jejich uživatelům. Jednoduše paráda. Mám rád prostředí Coruscantu, stejně jako na mě platí nasazení známých a oblíbených postav Papatina, Maula, Kenobiho, Jinna, Yody a dalších. Knížku jsem slupnul jak malinu. Pro ty, kteří mají rádi prequely a rádi by se dozvěděli něco o ději před epI je tohle určitě správná volba, která společně s Darthem Plagueisem a Hávem klamu připravuje půdu pro politické otřesy předznamenávající Klonové války. 5/5 bez přemýšlení.

wullcann38
09.06.2021 5 z 5

Tragický příběh Darshy Assant, jejího mistra A Lorna Pavana.
Samotný Darth Maul zde moc prostoru neměl, tak je název lehce matoucí.
Za mě 94%

StarPopcorn
23.08.2020 5 z 5

Zajímavá knížka ze Star Wars, Maul byl hodně dobrej záporák - Nejde zabít, nepřestane dokud nezabije cíl

Sorrangar
20.04.2020 1 z 5

Kniha by se spíš měla jmenovat Lorn Pavan, protože fanoušky Darth Maula podle mě zklame. Je totiž sérií neúspěchů Darth Maula. Sithský lord dělá jednu chybu za druhou a u některých situací bije do očí, proč nevyužil Sílu. Hlavní hrdina Lorn Pavan má neúměrné štěstí. Ani příběh není kdovíjak oslnivý. Jednu hvězdu dávám za zajímavé prostředí, kde se příběh odehrává, i když i z toho se dalo vytěžit daleko víc (Například se mi nelíbí že povrch Coruscantu je jen pár pater pod hlavním ruchem města, čekal bych, že to budou spíš stovky pater). V příběhu se podíváme dokonce do podzemí planety, ale jak říkám, dalo se to pojmout i mnohem zajímavěji. A taky je ta hvězda za to že příběh vyloženě nenudil, i když místy ano. Jinak by to byl odpad. A považuji tento román za nejslabší Star wars knihu, co jsem četl.
P.S. Jsem velkým fanouškem Darth Maula a možná proto mě kniha tolik zklamala.

Thrawn
17.09.2018 4 z 5

Zajímavá "doplňující" kniha, která zaujme nejenom příběhem.

DarthSoren
28.02.2018 5 z 5

Velice napínavá kniha z univerza Star Wars. Zárukou kvality by mělo být už to, že hlavní postavou je Darth Maul, ale přesto vydání knihy halil závoj skepse, pochyb (možná hanby?) díky Bludné planetě, která sice nebyla úplně špatná, ale od dobré knihy měla sakra daleko. Shadow hunter byl ale díkysithu jiný. Akční, velice zajímavý, občas jsem se přistihl, jak se zatajeným dechem čtu a očekávám, kdy se před figuranty obejví Maul a rozcupuje je na kousky. Doporučuju každýmu, koho zajímá pozadí Epizody I. i sithského dua Sidious-Maul.

AuroN
29.11.2017 4 z 5

Tam, kde Háv klamu mnohé zklamal, román Lovec ze stínů adekvátně uspokojí akce-chtivějšího čtenáře v poměrně jednoduchém, leč zábavném příběhu o lovu Dartha Maula na mladou padawanku a jednoho mizeru s droidem. Maul je zde vylíčen ve své nejlepší formě, takže z něj jde patřičný respekt a strach a tím pádem pokaždé když se objeví na scéně, budete vědět, že je zle a kniha si tak drží jistou míru napětí. Děj je lehce předvídatelný, takže si poměrně brzy uvědomíte, jak to celé asi skončí, nicméně je velmi zdařile napsaný a má příjemně svižné tempo a tak rozhodně nenudí. Počet postav je omezen na minimum a je to dobře, protože román si s nimi bezpochyby vystačí a každé věnuje dostatek prostoru. Lovec ze stínů je tedy nenápadná kniha, jejíž obsah určitě nezklame žádného fanouška a obzvlášť potěší ty, kteří fandí jistému potetovanému zabrackému válečníkovi.

+ "atmosféra"
+ svižné tempo
+ napínavý děj
+ dobře prokreslené postavy

- předvídatelný a nepřekvapivý závěr
- Dartha Maula je tam méně, než by se mohlo zdát

celkové hodnocení: 80%

Pazďa
03.04.2016 3 z 5

Ne moc výrazný, avšak kvalitní zástupce knižního Star Wars univerza popisuje jednu z misí silného sithkého bojovníka těsně před první filmovou epizodou. Po přečtení budete spokojení, že jste kvalitně strávili svůj čas u knihy ale pravděpodobně už na ni nikdy znova nesáhnete.

McTygr
29.08.2015 5 z 5

Chytlavá a napínavá kniha. Jakožto fanoušek star wars jí mohu vřele doporučit..

Štítky knihy

Star Wars

Autorovy další knížky

Michael Reaves
americká, 1950
2007  74%Mezisvět
2009  74%Darth Maul: Lovec ze stínů
2013  68%Stříbrný sen
2007  69%Stíny nad Baker Street

Kniha Darth Maul: Lovec ze stínů je v

Přečtených121x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených9x
Knihotéce69x
Chystám se číst27x
Chci si koupit24x
dalších seznamech3x