Hledání Jedi

Hledání Jedi https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/31290/bmid_hledani-jedi-xsJ-31290.jpg 4 70 6

Star Wars - Akademie Jedi série

1. díl >

Zatímco válka mezi Republikou a rozptýlenými pozůstatky Impéria pokračuje a galaxie stojí na pokraji převratných změn, dvě děti začínají odhalovat své schopnosti ovládat Sílu. V této době plné zmatků i objevů se začíná odvíjet pozoruhodný nový příběh Hvězdných válek... Luke Skywalker podniká první kroky k založení akademie, ve které chce vycvičit nový řád rytířů Jedi. Han Solo a Chewbacca padnou do zajetí na planetě Kessel a jsou donuceni pracovat v bezedných hlubinách dolů na koření. Když se jim podaří uniknout, v zoufalství prchají do tajného imperiálního výzkumného střediska uprostřed shluku černých děr - a vymění tak jedno nebezpečí za jiné, mnohem hrozivější... Luke na Kesselu nachází stopu svých dvou přátel, ta ho však dovede ke strašlivé zbrani, schopné zničit celou sluneční soustavu. Je to smrtící plavidlo zvané Drtič sluncí, které vynalezl samotářský génius a které nepilotuje nikdo jiný než Han Solo...... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Jedi Search , 1994


více info...

Přidat komentář

FiFoj
12.04.2024 3 z 5

Je tam pár dobrých nápadů, ale celkově je to spíše průměrný SW příběh, který zrovna neuchvátí. Chyběla mi tam poutavost, vůbec mě to nepohltilo a občas mi přišlo, že autor psal, co ho zrovna napadlo a moc nepřemýšlel nad tím, zda-li to dává smysl. Ale ztráta času to rozhodně nebyla.

Zak66
03.07.2022 5 z 5

Na trilogii Akademie Jedi jsem se nesmírně těšil. A první díl rozhodně nezklamal. Skvělý příběh, který se dělí na pár dějových linek, které všechny byli senzační. O postavách asi ani mluvit nemusím. Han, Chewie, Leia, Lando a Luke jsou jako vždy suverénní. A nové postavy rozhodně o moc nezaostávají. Hlavně Kyp Durron a Admiral Dalla. Máme tu taky malé Solovy děti Jacena a Jainu. Akce je suprově napsaná. Víc asi nemám co říct. Strašně se těším na druhý díl.


daniel6725
31.01.2022 5 z 5

Ano, tento způsob vyprávění i pokračování událostí po epIV se mi líbí. Luke hledá nové lidi, aby navázal na vznešený řád Jedi. Bohužel je sám outsider, pořádný výcvik nikdy neabsolvoval a nemá ani pořádně z čeho vybírat. Proto jsou i jeho noví stoupenci tak trochu psanci, vyvrženci na okraji společnosti s prazvláštními schopnostmi, které působí coby nerozvinuté nadání v Síle. Zapomeňte na to, že padawani musí být pouze děti či mladiství výrostci. Luke bere, co je. Kniha je rozdělena do v podstatě čtyř samostatných dobrodružství, která se nakonec spojují. A pracuje se zde i s novou superzbraní, která na rozdíl od Kanonu není kýčovitým přepsáním původní Hvězdy smrti.

StarPopcorn
24.02.2021 3 z 5

(SPOILER) Kniha trochu zdlouhavá, ale jinak dobrá. Nová super zbraň, ale tentokrát úplně jiného kalibru než Hvězda Smrti. Lehce nadprůměrná Star Wars knížka z Expanded Universa, dnes už bohužel Legend

DarthSoren
25.02.2018 2 z 5

Zvláštní publikace... Na jednu stranu je to milované Star Wars expanded universe se vším všudy, navíc otevírající novou éru Jediů a Republiky, ale na druhou stranu měl Anderson zůstat radši při komiksech :D Místy mu totiž zákonitosti univerza neříkají vůbec nic, fláká jednu nelogičnost za druhou, občas to i trochu nudí. Kdyby kniha měla o cca 50 stran méně, ani by to nebylo naškodu. Ale v celé trilogii se udějě tolik podstatných věcí, že jedna hvězda by byla zatraceně málo. Beru to jako úvod do nové epochy řádu Jedi, který má za úkol jenom představit nové postavy, se kterými se v příštich dílech budeme setkávat. Díky impactu na pozdější díla a epochy Star Wars tudíž hvězda navíc.

unavensluncem
10.11.2014 3 z 5

Neurazi, ale zadna bomba to neni. Jednoduchy pribeh, zadna velka akce..